Mosfet soğutucusuz anakarta mosfet takmak sıcaklıgı cok etkilermi?

Reaksiyon skoru
41
merhaba örnek olarak gigabyte a320 anakartta hiç mosfet soğutucusu yok bundan dolayı işlemci sıcaklıgı normalden fazla oluyor aşşağıdaki fotoğraftaki gibi bir şey yapıştırsam mosfetlerin üstüne sıcaklıga cok sizce etkisi olurmu sıcaklıga?
1746135128735.webp
1746135203842.webp

merhaba örnek olarak gigabyte a320 anakartta hiç mosfet soğutucusu yok bundan dolayı işlemci sıcaklıgı normalden fazla oluyor aşşağıdaki fotoğraftaki gibi bir şey yapıştırsam mosfetlerin üstüne sıcaklıga cok sizce etkisi olurmu sıcaklıga? Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Termal pedle falan bir miktar düşme olur gibi , ama bunu yapmanın ne tür riski var bilmiyorum. Takıp çıkarırken zarar falan verebilir belki.

şimdi onların ısınması işlemcinin ısınmasına kayda değer bir katkı sağlamaz mosfetler besleyici elektronik kompanenttir onların soğuması mosfetler için iyi olur ilk aşamada sonra besleme için iyi olur. Mosfet soğutucu dediğimiz pasif soğutma bloğunu da dikkatli yerleştirmeni tavsiye ederim eğer yapacaksan termal ped kullanarak yapacaksın bu işlemi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

termal ped yapışkan özellik göstermesi lazım kullanacağın pasif soğutma bloğu da çok hafif olanlardan olması lazım yoksa onu orda tutturamazsın. Orjinalinde yoksa tutturacak yer bulamazsın

şimdi onların ısınması işlemcinin ısınmasına kayda değer bir katkı sağlamaz mosfetler besleyici elektronik kompanenttir onların soğuması mosfetler için iyi olur ilk aşamada sonra besleme için iyi olur. Mosfet soğutucu dediğimiz pasif soğutma bloğunu da dikkatli yerleştirmeni tavsiye ederim eğer yapacaksan termal ped kullanarak yapacaksın bu işlemi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

termal ped yapışkan özellik göstermesi lazım kullanacağın pasif soğutma bloğu da çok hafif olanlardan olması lazım yoksa onu orda tutturamazsın. Orjinalinde yoksa tutturacak yer bulamazsın
hocam bircok anakartla test ettim mosfet sogutması iyi olanlar örnek olarak rog b550f gibi anakartlarda r5 5600 ı stok sogutucuyla cok rahat kullanabiliyorum ama bu anakartta stokla kullanınca 95 dereceye kadar cıkıyor işlemci

merhaba örnek olarak gigabyte a320 anakartta hiç mosfet soğutucusu yok bundan dolayı işlemci sıcaklıgı normalden fazla oluyor aşşağıdaki fotoğraftaki gibi bir şey yapıştırsam mosfetlerin üstüne sıcaklıga cok sizce etkisi olurmu sıcaklıga? Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
etkisi kesinlikle olur ama baskı lazım araya termal pad koyup pasif soğutucu bloğu az bir miktar baskı uugulamalı bunun içinde uygun montaj yuvaları lazım baskı işini çözemezsen hiç uğraşma çinde falan muhakak bir aparat falan bişi vardır diye düşünüyorum

Voltaj kısmıyorsa ısınin çok önemi yok stok fan kullanma olsun bitsin
Tgden birinde mosfet soğutucu yoktu asrock b450 anlık voltaj kisiyodu bu kısım aşırı ısındıgı için

Voltaj kısmıyorsa ısınin çok önemi yok stok fan kullanma olsun bitsin
Tgden birinde mosfet soğutucu yoktu asrock b450 anlık voltaj kisiyodu bu kısım aşırı ısındıgı için
hocam birebir aynı parcalarla birisi 75 derece birisinde 95 derece bunun sebebini merak ediyorum

100 dereceye kadar yolu var o tarz anakartlarda mosfet sıcaklığının. Ama genelde bu anakartlarda mosfet sıcaklığı sensörü olmuyor.

100 dereceye kadar yolu var o tarz anakartlarda mosfet sıcaklığının. Ama genelde bu anakartlarda mosfet sıcaklığı sensörü olmuyor.
büyük ihtimal yok hocam hwmonitorda baya fark var anakartta sensorler az mosfet sensorü varmı bilmiyorum ama cok fazla sensor farkı var arada

onla uğraşana kadar kule tipi soğutucu kullansana arkadaşım mosfetin senin işlemcinin sıcaklığına kayda değer bir katkısı yok mosfeti sogutmak güzel ama gerek yok

Bunu zamanında bende yapmıştım. Etkisi olmuştu ama ahım şahım denecek kadar değildi.

fr_2792_size880.webp
fr_2791_size880.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,780
Üyeler
173,721
Son üye
BerkeX
Geri