Neler Yeni

Mosso Raceline 27.5" 18 Kadro BİSİKLET NASILDIR?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Konuyla alakasız ama bir soru sormak istiyorum.
30 Yılık Bianchi marka bisiklet kullanıyorum. Lastiklerini frenlerini selesini komple yeniledim ancak lastikler büyük geldi ve lastikler kadroya sürtüyor.

Ve ne tür lastik denersem deneyeyim hepsinde aynısı oldu, bisiklet cidden sürülmeyecek halde. Tek sağlam kısmı frenleri.
Bu lastik sorununu nasıl çözerim?

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sallayın kadroyu geçen sene bilirsiniz Kron CX100 aldım 16 kadro bisikleti pek sevemediğim gibi kadro da biraz alçak gelmişti 18 benlik gibi, siz Mosso Raceline 'ı yorumlarsanız daha iyi olur belki kronik bir sorun tespitiniz vardır ona göre dikkat ederim.
Mossonun kadroları da gayet kalitelidir. Tek dikkatimi çeken alüminyum kadroya göre biraz ağır olması. Eski bisikletim Çelik kadroydu ve 16.5 kiloydu.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Konuyla alakasız ama bir soru sormak istiyorum.
30 Yılık Bianchi marka bisiklet kullanıyorum. Lastiklerini frenlerini selesini komple yeniledim ancak lastikler büyük geldi ve lastikler kadroya sürtüyor.

Ve ne tür lastik denersem deneyeyim hepsinde aynısı oldu, bisiklet cidden sürülmeyecek halde. Tek sağlam kısmı frenleri.
Bu lastik sorununu nasıl çözerim?
Saçma bir çözüm olacak ama sürten kadroyu zımparayla inceltebilirsin. O şekilde sürtmez diye düşünüyorum.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Mossonun kadroları da gayet kalitelidir. Tek dikkatimi çeken alüminyum kadroya göre biraz ağır olması. Eski bisikletim Çelik kadroydu ve 16.5 kiloydu.
Dağ bisikleti bu ağır değil. Giriş seviyesi bir dağ bisikletinin 13KG olmasını bekleyemezsin.
Mosso kadrosu diye bir şey yok dostum çoğu giriş seviyesi bisiklet 6061 alüminyum kadro kullanıyor. Sanırım mosso kadrosunda 3 kat kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Dostlarım çok fazla zamanım yoktu ve biraz araştırma ile Mosso Raceline 27.5" 18 Kadro bisikleti 3399TL'ye aldım. Aranızda bisiklet konusunda uzman kişiler vardır F/P açısından nasıl karar?

Alıntıyı görüntüle
O hayırlı olsun. Mosso kadro konusunda güzel kadrolar yapan bir firmadır. F/P açısından güzel bir tercih olmuş. Hidrolik disk alman güzel olmuş. Bazı arkadaşların bahsetmiş olduğu gibi bu fiyat bandında ortalama Altus setler vardır. Tourney dışında hepsi güzeldir. Güle güle kullan. Kullanımına bağlı olarak bakım periyodik bakım yaptırmayı ihmal etme. Yılda 1 kere genel bakım yaptırsan güzel olur. Birde kask takmadan sürme. Ne olur olmaz. Türiyedeki insanlar bisiklet kültürü yok üstüne üstüne sürerler

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
O hayırlı olsun. Mosso kadro konusunda güzel kadrolar yapan bir firmadır. F/P açısından güzel bir tercih olmuş. Hidrolik disk alman güzel olmuş. Bazı arkadaşların bahsetmiş olduğu gibi bu fiyat bandında ortala Altus setler vardır. Tourney dışında hepsi güzeldir. Güle güle kullan. Kullanımına bağlı olarak bakım periyodik bakım yaptırmayı ihmal etme. Yılda 1 kere genel bakım yaptırsan güzel olur. Birde kask takmadan sürme. Ne olur olmaz. Türiyedeki insanlar bisiklet kültürü yok üstüne üstüne sürerler
Bisiklet kazası yüzünden 2 aydır yataktayım:)

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Dağ bisikleti bu ağır değil. Giriş seviyesi bir dağ bisikletinin 13KG olmasını bekleyemezsin.
Mosso kadrosu diye bir şey yok dostum çoğu giriş seviyesi bisiklet 6061 alüminyum kadro kullanıyor. Sanırım mosso kadrosunda 3 kat kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Kesinlikle katılıyorum. Giriş seviyesi bisikletler ortalama 15kg civarında oluyor.
Giriş seviyesi bisikletletler kaliteli marka ise 6000 seri alüminyum yoksa normal alimünyum
orta seviye bisikletlerde 7000 serisi alimünyum
üst seviye karbon kullanırlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçmiş olsun

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bisikletle çukura girmem sonucu bayır aşağı 10m sürüklenmiştim. Sonra kafama 2 dikiş atıldı kolumda ise hala yaranın izleri duruyor. Sonuç olarak hala hayattayım :D

En İyi Cevap
1
Sıfır ses ve mazotsuz 50-60 yapmak emin ol çok daha keyifli :) zevk meselesi
Sen bilirsin abi ben artık sürmeye korkuyorum geçen sene bisikletim bozulmuştu tamir ettim fren halatlarını takmayı unutmuşum:/ yokuş aşağı basıp gidiyorum yokuşun ortasında frenlerin olmadığını farkettim çaresizce duvara çarparak durdum duvara çarpmasam arabanın altında kalacaktım o yüzden bisikletle aram pek iyi değil

Genel olarak güzel ama toto kısmı biraz sert uzun kullanımda sıkıntı çıkartabilir

Hayırlı olsun.

Top Bottom