Neler Yeni

Motor aldığım için moralim bozuk

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Eagle
Evet yaşlı okumadınız motor aldığım için moralim bozuk oysaki parayı atmadan önce 135 bin TL hesabımda olduğu zaman Gayette mutluydum ama para gittikden sonra hesapda kuruşları görünce kafama bir şey dank etti ben artık nasıl para biriktircem öncelikle ne motor aldığımı benim daha önceki konularıma denk gelen arkadaşlar bilir bir sonraki konuda hangi motoru aldığımı söyleyeceğim ama şimdi konum farklı ve moralim sıfır oysaki çoğu türk gencinin hayalî olan birşeyi tamamen kendi param ile 2 sene çalışarak yaptım ben okumuyorum baba mesleğini devam ettirme kararı aldım babamda haftalık 1000 TL sen 4bin veriyor okulda 6 bin veriyor tam 10 bin TL ediyor ama Haziran ayında okul maaşımı kesicek ve sadece 4 bin ya da babam ne verirse onu alcam e iyi güzel motoru aldım ekipmanları aldım ehliyetide Alcam ama ben bunun anca mazotunu koyabilirim aylık net giderim 1500 TL geriye kaldı 8.500 e 2000 TL de mazota gitse 6500 düz 6 bin bu daha en temel masrafım diğer masraflarımı saymıyorum bile hele Hazirandan sonra komple batıyorum ben artık nasıl para biriktircem 17 yaşındayım askerliğimi bedelli yapmak zorundayım oda şimdi bile 240 bin TL ben bu parayı nasıl biriktirdim daha kendi masraflarıma gücüm yetmiycek oysaki motoru almadan önce motorum olcak diye heyecandan bunları düşünemedim

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Kadir
Hocam daha 17 yaşındasınız tadını çıkarın kenara para koyun daha askerliğe kadar ne fırsatlar çıkar babanla oturup konuşabilirsin uygun biriyse

Xarun

80+
Motor almakta erken davranmışsın,düzenli gelirin yoksa yolun sonunun buraya çıkacağını düşünmen gerekirdi.Motoru satıp scooter ya da e-bike geçebilirsin.Sağlığın yerinde olduğu müddetçe,ilerde çok daha iyi bir motora sahip olursun.Son olarak para gibi ucuz bir şey için canını sıkma.

arifgngr11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Arif güngör
Evet yaşlı okumadınız motor aldığım için moralim bozuk oysaki parayı atmadan önce 135 bin TL hesabımda olduğu zaman Gayette mutluydum ama para gittikden sonra hesapda kuruşları görünce kafama bir şey dank etti ben artık nasıl para biriktircem öncelikle ne motor aldığımı benim daha önceki konularıma denk gelen arkadaşlar bilir bir sonraki konuda hangi motoru aldığımı söyleyeceğim ama şimdi konum farklı ve moralim sıfır oysaki çoğu türk gencinin hayalî olan birşeyi tamamen kendi param ile 2 sene çalışarak yaptım ben okumuyorum baba mesleğini devam ettirme kararı aldım babamda haftalık 1000 TL sen 4bin veriyor okulda 6 bin veriyor tam 10 bin TL ediyor ama Haziran ayında okul maaşımı kesicek ve sadece 4 bin ya da babam ne verirse onu alcam e iyi güzel motoru aldım ekipmanları aldım ehliyetide Alcam ama ben bunun anca mazotunu koyabilirim aylık net giderim 1500 TL geriye kaldı 8.500 e 2000 TL de mazota gitse 6500 düz 6 bin bu daha en temel masrafım diğer masraflarımı saymıyorum bile hele Hazirandan sonra komple batıyorum ben artık nasıl para biriktircem 17 yaşındayım askerliğimi bedelli yapmak zorundayım oda şimdi bile 240 bin TL ben bu parayı nasıl biriktirdim daha kendi masraflarıma gücüm yetmiycek oysaki motoru almadan önce motorum olcak diye heyecandan bunları düşünemedim
daha bunları düşünmek için çok vaktin var bro ben 21 yaşındayım üniversite bitti şimdi asgari ücretli bir işe girip bedelli parası biriktireceğim. Bu zamana kadar gezdim tozdum şimdi iş başa düştü. Takma fazla çözülür hepsi sadece ne işi yaptığınızı bilmiyorum ama maaşın çok az en azından aylık bi 10k alsan okul maaşı dışında seni baya rahatlatır. Onu çözersen başka sorunun kalmaz bence askerliği şimdilik takma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Motor almakta erken davranmışsın,düzenli gelirin yoksa yolun sonunun buraya çıkacağını düşünmen gerekirdi.Motoru satıp scooter ya da e-bike geçebilirsin.Sağlığın yerinde olduğu müddetçe,ilerde çok daha iyi bir motora sahip olursun.Son olarak para gibi ucuz bir şey için canını sıkma.
ayrıca evet motora baya bir para bayılmışsın. arkadaşımda scooter var her işini görüyor 35i falan geçmiyor ama sağa sola gitmeye herşeye birebir çok ta az yakıyor. Şehir içinde gezmek tozmak için aldıysan bence biraz tadını çıkar sonra satar ufak bir şey alırsın ama uzun yola gitme falan gibi bir huyun varsa bütçen buna çok izin vermeyecektir.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
17 yasındasın ve parayı dert etmeye baslamıssın canını sıkma bunlar gelıp gecıcı ıstedıgın seyı almıssın zaten keyfıne bak tadını cıkar bır yandanda calısmaya devam et gerekırse baba meslegını sımdılık kenera koy baska bır ıste calıs en azından askere gıdene dek aylık 16 k ıle bıraz zor bırıkır o bedellı parası hatta fıyatın artıcagıda kesın
ha bu arada bedellı yapmak mecburıyetındeyım demıssın ama sunuda düşün dıyelıkmı suan 240k verdın 1ay askere gıdıcen zaten gerı kalan 5 ay ıcınde 240k gerı kazanabılırmısın ? cevap hayır ıse mantıklı degıl bedellı yapmak

chade

80+ Bronze
daha 17 yaşındasın. senin şu an çalışıp düzenli maaş aldığın bir hayata geçiş yapmaya ihtiyacın yok. ne güzel hayalin olan motoru almışsın. okul okumamayı, baba mesleğini yapmayı tercih ediyorsun. babanın yanında işi öğrenmeye bak. babam bana şu kadar az para veriyor okuldan da para alamicam ben nasıl geçinicem kafasına girmene gerek yok. çünkü kendini geçindirmeye ihtiyacın yok. 17 yaşında bir çocuk olarak kimse senden ev kirası ödeyip aç çoluğunu çocuğunu doyurmanı beklemiyor. baban zaten sana bakıyor. motorunla bu yaşlarının keyfini çıkar. babandan mesleği devraldıktan sonra işin patronu sen olacaksın zaten. ayrıca askerliği bedelli yapmandaki zorunluluğu çözemedim. özel bir durumun varsa amenna fakat yok abi ben 6 ay ne yapıcam ya, tuvalet temizleyerek zaman mı geçer diyorsan geçer kardeşim geçer. merak etme. 6 ayda bedelli parası + kendi kişisel masraflarının parasını kazanamıyorsan o 6 ay gayet geçer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
tahsin özel
daha 17 yaşındasın. senin şu an çalışıp düzenli maaş aldığın bir hayata geçiş yapmaya ihtiyacın yok. ne güzel hayalin olan motoru almışsın. okul okumamayı, baba mesleğini yapmayı tercih ediyorsun. babanın yanında işi öğrenmeye bak. babam bana şu kadar az para veriyor okuldan da para alamicam ben nasıl geçinicem kafasına girmene gerek yok. çünkü kendini geçindirmeye ihtiyacın yok. 17 yaşında bir çocuk olarak kimse senden ev kirası ödeyip aç çoluğunu çocuğunu doyurmanı beklemiyor. baban zaten sana bakıyor. motorunla bu yaşlarının keyfini çıkar. babandan mesleği devraldıktan sonra işin patronu sen olacaksın zaten. ayrıca askerliği bedelli yapmandaki zorunluluğu çözemedim. özel bir durumun varsa amenna fakat yok abi ben 6 ay ne yapıcam ya, tuvalet temizleyerek zaman mı geçer diyorsan geçer kardeşim geçer. merak etme. 6 ayda bedelli parası + kendi kişisel masraflarının parasını kazanamıyorsan o 6 ay gayet geçer.
adam kendi ayakları üstünde durmak istiyor,bişeyi istediği vakit ailesini 40 saat ikna etmekle uğraşmak istemiyor,çalışacak didinecek kendi parasını biriktirecek kimseye eyvallahı almayacak ailesine bile,özgürlük istiyor,motoru da bu yüzden aldı lakin seyahat özgürlüğünü alıp ekonomik özgürlüğü kaybedince hayal kırıklığı oldu

Xarun

80+
Bu yeni nesilin bedelli askerlik olayına ayrıca tav oluyorum.5 aylık fark için 1.5-2 sene yemeden içmeden çalışacak mısınız cidden? Sanki savaşa gidiyorsunuz,günde 4 saat nöbet tutup biraz etrafı temizleyeceksiniz hepsi bu.Hayır zaten zor coğrafyada yaşıyoruz,yarınımız belli değil.Aksi bir durum yaşandığı zaman suriler gibi kaçmaya çalışacağınıza,askere gidin en azından eliniz silah tutsun.Parası olan gitmesin orası ayrı.

ZEO.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berkay
hocam daha 17 yaşında bu sorunları kafanıza takıyorsanız ileri yaşlarınızda ALLAH yardımcınız olsun
satın aldığınız ekipman motor vs bunları kendinize aldınız sonuçta başkasına değil kullanacak olan sizsiniz bu kadar stres yapmayın
birde şöyle düşün satarsam yine kenarımda 100BİN param var

szrbne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Sezer TAŞBAŞI
aga 17 sin bu kadar düşünürsen kafayı yersin. ayrıca mal edinmişsin gezmemişsin tozmamışsın. senin yaşında kumarcı gençler çoğaldı içlerinde olmadığın için şanslısın. motor hayatına kolaylık katar istediğin bir şeyi almayı başarmışsın psikolojik olarak iyi hissettirir hem kolayca nakite de dönüştürürsün. iyi bak motoruna

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,422
İsim
Arda doğan
Askerliği bedelli zor yaparsın artık bende 18 yaşındayım 150k setup'um.var scooter'ım.var cebimde 5 kuruş yok parasız olduğum aklıma.her geldikçe moralim bozuluyo ama bir sistemim var

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Eagle
Arkadaşlar öncelikle mesajlarını için teşekkür ederim baba mesleği tesisatçıyım ben ve herkes bilir ki bu iş bilek zoru ve babamda eski güç kuvvet kalmadı şimdide dedik ilerde daha bana araba ev düğün paraları lazım o yüzden inşaat işi alalım paramızı kazanalım şimdiden dedik ve 40 dairelik iş alalım dedik herkes bu işin içinde değil ve 40 daire işi cidden 2 kişi için zor bir iş çalışan bir babam birde ben varım bu yaz birde çırak alırız babamda eski gücü yok hemen yoruluyor ve bel kayması var adama yük vermek istemiyorum o yüzden bu sene 40 aldık ama sonraki senele babamı çokda yormamak için 24 daire iş alacağız aldırtcam daha doğrusu babamda ben yaparım diyor ama yapamaz ve bu böyle her sene inşaat işi alsak adam yorulcsk ben 22 yaşında gitsem askere 21 imde bedelli yatırcam 4 sene boyunca kendimi geliştirip işleri benim yapmam lazım bunun farkındayım bunun için çaba sarf ediyorum ama el becerim halen sıfır neyse hayırlısı yapcam inşallah 2 sene oldu ama daha vaktim var öğrenirin neyse yani demem o ki ben askere gideceğim zaman burdaki inşaat yükünü babama bırakamam bunu kendime yediremem zaten o yüzden askerlikde bedelli zorunlu olcak dedim

Motorumda srk125r bu arada açıklayım ehliyete param kalmadı 😂 onuda babamdan Riva ederim ama işte Çin marka bir motor oldum sağı solu belli olmaz ben özenli kullanırım ama emin olamıyorum işte hele birde sorun çıkartırsa bütün aylık maaşımı motor yiycek
Babamdan çok istemiyorum normalde 1500 2000 alıyor elemanlar haftalık ama ben 1000 TL alıyorum zaten babama bugün haftalık performansımı gözünde değerlendir ona göre haftalık ver dedim

Bu yeni nesilin bedelli askerlik olayına ayrıca tav oluyorum.5 aylık fark için 1.5-2 sene yemeden içmeden çalışacak mısınız cidden? Sanki savaşa gidiyorsunuz,günde 4 saat nöbet tutup biraz etrafı temizleyeceksiniz hepsi bu.Hayır zaten zor coğrafyada yaşıyoruz,yarınımız belli değil.Aksi bir durum yaşandığı zaman suriler gibi kaçmaya çalışacağınıza,askere gidin en azından eliniz silah tutsun.Parası olan gitmesin orası ayrı.
Hepsi bütün çilem babam için babam benim geleceğim için inşaat işi alıyor bende babam için ona yük vermemek için bedeli yapıyorum

Son düzenleme:

chade

80+ Bronze
adam kendi ayakları üstünde durmak istiyor,bişeyi istediği vakit ailesini 40 saat ikna etmekle uğraşmak istemiyor,çalışacak didinecek kendi parasını biriktirecek kimseye eyvallahı almayacak ailesine bile,özgürlük istiyor,motoru da bu yüzden aldı lakin seyahat özgürlüğünü alıp ekonomik özgürlüğü kaybedince hayal kırıklığı oldu
ne bir diploması var ne askerliği var ne bir mesleği var. bir yerde işe girip para kazanmak istese en fazla garson, amele olur. günde 12 saat it gibi çalıştırırlar, iliğini sömürürler. kimseye eyvallahım yok diye rest çekmek için gençliğini hiç mi etsin? baba mesleğini devam ettirecem demiş zaten. bu zamanda insanın kendi işini yapması bir yerde birinin kölesi gibi çalışmaktan çok daha iyi. birkaç sene karın tokluğuna çalışır sonra para kazanmaya başlar. ama bütün ömrünü kurtarır.

Top Bottom