🔥İndirim MPG X870E EDGE TI WIFI 15.711 TL

Önceki mesajlarda TUF B650-E paylaşılmıştır AM5 platformunu komple kapatabilecek bir anakart. Acilse 7900 şuan ki fiyatı bile çok iyi yada takip edersen cuma günleri biraz daha düşebiliyor.

Şahsen giriş seviyesi B850 alacağıma Extreme B650 alırım.
Yani hocam fiyatı aynı olsa bile tuf b650-e tercih edersiniz değil mi? Anakartlar hakkında çok detaylı bilgim olmadığı için soruyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x870e chipsetlerin en belirgin özellikleri pcie 5.0 gpu, daha stabil overclock daha fazla usb port m2ssd girişi bios flash gibi küçük özellikler var. genel olarak daha future proof. Alacağın anakart'ta wifi kronik sıkıntısı var bilgin olsun. Aradaki 6k farka değer mi hayır. Ama dediğim gibi estetiğe önem veriyorum o yüzden bir de almışkan en iyisini aldım
Wifi sıkıntısı tam olarak ne hocam araştırırken görmemiştim ama

TUF B650-E modelini B650E chipset sananlar var gümledim. Bu modelde ki E takısı chipseti degil, asusun model numarasıdır. Düz B650 chipset kullanır. asusta ayrı bir çakal bu işten anlmayanları iyi kandırıyor.

TUF B650-E modelini B650E chipset sananlar var gümledim. Bu modelde ki E takısı chipseti degil, asusun model numarasıdır. Düz B650 chipset kullanır. asusta ayrı bir çakal bu işten anlmayanları iyi kandırıyor.
Hele diyorum asus gibi inanılmaz overcharge yapan bir firma nasıl 650e chipsetli kartı bu kadar ucuza veriyor

gel cidiysen satam :D :D dolandırıcı dolandırcana temiz kişiden al asdasd temiz dolandırıl.
Kendim dizmeye karar vermemiş olsam alırdım kanka net ama meraktan soruyom kaça bırakıyosun belki aracı oluruz

Hele diyorum asus gibi inanılmaz overcharge yapan bir firma nasıl 650e chipsetli kartı bu kadar ucuza veriyor

Kendim dizmeye karar vermemiş olsam alırdım kanka net ama meraktan soruyom kaça bırakıyosun belki aracı oluruz
tek kasa 60 diyorum ekran kartı yok zaten oda anca fiyatlar belli.

Ne gerek var böyle anakartlara? para tuzağından başka bir şey değil. Intel tarafında olsa anlarım PL açınca CPU dan tam verim almak için 200W üstü tüketimler olabiliyor ama AMD tarafında 65-105W en babası oyun için 120W ki %80-90 ı 65W TDP haliyle bu kadar çılgın vrm soğutucuları, üst seviye faz yapıları falan tamamen son kullanıcı söğüşleme üzerine.

5-6 bine aldığınız giriş seviyesi bir anakart ile 50 bine aldığınız anakart arasında CPU performansı olarak %1 bile fark yok.
Yanlış biliyorsunuz. 7950x veya 9950x gibi üst seviye işlemci kullanımında anakart sıcaklıkları işlemciye bazı anakartlarda %50-60 performans kaybettirir ki render vs alanlar için çok büyük sıkıntıdır bu. Ortada bir söğüşleme yok kimse bu tip anakartları keyfi olarak üretmez.

Adsız.webp

Yanlış biliyorsunuz. 7950x veya 9950x gibi üst seviye işlemci kullanımında anakart sıcaklıkları işlemciye bazı anakartlarda %50-60 performans kaybettirir ki render vs alanlar için çok büyük sıkıntıdır bu. Ortada bir söğüşleme yok kimse bu tip anakartları keyfi olarak üretmez.

Alıntıyı görüntüle
aaa olur mu öyle şey forumda a620m ile ryzen 10900 pro max plus çalıştıranlar var.

Alıntıyı görüntüle
Sence 230-250W güç tüketen 7950X gibi işlemcilerden mi bahsediyorum? bir daha oku.

Ekler

• 1000021518.webp
    1000021518.webp
    40.2 KB · Hit: 21
Ben anakart ve işlemciden çok performans kaybettim ekran kartı 13000 bine yakın skor verirken şuan 5800 veriyor yüksek seviye işlemci için iyi vrm bir anakart şart ama 15k falan çok sanki 10 k falan da gayet güzel anakartlar var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,655
Üyeler
183,152
Son üye
ahmzk
Geri