❌İndirim Bitti! MSI MPG X870E CARBON WIFI 19.970tl

Taş gibi anakarttır, fiyatı da gayet iyi. Konuda neden bu kadar tartışma dönmüş anlamadım.

X870e kullanıcısı
ŞU yorumlara bakıyorum da, herkes lort. Herkesin babası petrol milyarderi. Kullanmadıkları ürünleri boklamaları mı dersin? 3600mhz çalışacağını söyleyen mi? Saçma sapan yorumlar.

Bu anakartı aylardır kullanıyorum. Sistemin tek sefer bile teklemedi ve inanılmaz memnunum. Siz özelliklerine baktığınıza emin misiniz?

2 adet USB 4.0
2 Adet 10Gb/ps type-c
9 adet 10Gb/ps type-a
5 gigabit realtek ve 2.5 gigabit realtek çift ethernet.
HDMI ve WİFİ 7 desteği. Harika bir de anten.

Bu anakartı boklamaya çalışanın donanım bilgisinden şüphe ederim.

Büyük sorunu var desek, o da prom21 yongasının iki adet olmasına rağmen, iki yonganın da tek hat x4 gen 4 kullanması derim.

Bir de ses kartı ortalama.

SSD soğutucusu şahane. Tam yükte bile 50 dereceyi geçmiyor.
Diğer birimlerin soğutması da çok iyi.

4 SSD slotu ve hepsi soğutuculu. Üstelik thermal pet var.

Boklamya çalıştığınız anakartın özelliklerini güzelce okuyun. Anlarsanız tabi.

19200 TL'ye ilk çıktığı ay aldım.
Bu fiyat enfilasyona rağmen böyleyse, bu ürün için ucuz kalmış.

Asus x870e e strix anakart'dan daha iyi olduğu yönleri ve eksik kaldığı az yönleri var.

Fiyat mı? Ası-us hayvani pahalıyken, bu anakart tank gibi olmasına rağmen F/P.

MSI kalitesi tartışılmaz. Kötü ürün elbet çıkabilir. yüzlerce bilgisayar topladım. Kötü ürün her markada çıkıyor. Arıza da çıkabiliyor.
Çok kullandım Pentium, core duo quad intel core serilerinde hiçbir zaman yıldızımız barışmadı illa bir sorun yaşadım en son b450 ve a520 şans verdim bunlarda da wake on lan da problem yaşadım. Önümüzde ki 5 sene Gigabyte anakartlar benden uzak dursun. 5 yıl sonra tekrar bi şans veririm.
Gigabyte x870E kullanıcısı olarak bir daha tövbe asla . Üst segment ürün alıyorsun bios stabil değil . Bios menüsü nasıl donar ya :D

X870e kullanıcısı

Gigabyte x870E kullanıcısı olarak bir daha tövbe asla . Üst segment ürün alıyorsun bios stabil değil . Bios menüsü nasıl donar ya :D
Geçmiş olsun hocam bende x870 kullanıyorum daha bir problem yaşamadım ama bir Çok problem yaşıyan var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ŞU yorumlara bakıyorum da, herkes lort. Herkesin babası petrol milyarderi. Kullanmadıkları ürünleri boklamaları mı dersin? 3600mhz çalışacağını söyleyen mi? Saçma sapan yorumlar.

Bu anakartı aylardır kullanıyorum. Sistemin tek sefer bile teklemedi ve inanılmaz memnunum. Siz özelliklerine baktığınıza emin misiniz?

2 adet USB 4.0
2 Adet 10Gb/ps type-c
9 adet 10Gb/ps type-a

Büyük sorunu var desek, o da prom21 yongasının iki adet olmasına rağmen, iki yonganın da tek hat x4 gen 4 kullanması derim.

Asus x870e e strix anakart'dan daha iyi olduğu yönleri ve eksik kaldığı az yönleri var.

MSI kalitesi tartışılmaz. Kötü ürün elbet çıkabilir. yüzlerce bilgisayar topladım. Kötü ürün her markada çıkıyor. Arıza da çıkabiliyor.
Oyuncu adam için nisch özellikler bu dediklerin burada tartışması dönen şey o sen eğer bu kartı 4m2 takıp üzerine ekran kartı x16 kullanmak için alıyorsan kimse bir şey demez ama oyuncular için nisch şeyler bunlar kullanmadığın portlara para yatırmanın bir anlamı yok düz x870 ler bile oyuncular için yeteri kadar fazla ki m2 slotları bile tam dolu olmuyor iş güç için alacak olan adam için iyi fiyat bu zaten ama oyuncu için nisch şeyler var maalesef

Uğultu mu ıyy b450 anakartta bazen saçma sapan yankı/uğultu oluyordu, onu hatırlattı. Buna göre Aorus'u almam, geçen sene pc toplarken mantığın sesini dinleyip siyah beyaz karışık bir sistem çıktı, şimdi 2 parçayı değiştirip full beyaz yapayım diyorum Aorus Elite ICE da aklımdaydı, gerçi bu VRM olayı yüzünden ve Ejder rgbsi için çoktan vezgeçtiydim, Aorus logusu pek bana hitap etmedi. EDGE ti veya Asus ROG Strix beyaz anakart yaparsa onu alırım ve beyaz anakart olan Max Gaming'i ancak x670e'den 850 veya x870 geçmek direk mantıkla savaş açmasına sebep oluyor :ROFLMAO:beni ancak x870e Edge Ti sakinleştirir o da full beyaz değil, sanırım msi yeni kartlar çıkartacak bu sene veya gelecek sene, tomahawk'ın beyazı gibi bir şey vardı. Kendi sayfalarında görmüştüm. O postu bulamadım ama tomahawk white'ın instagram paylaşımında buldum;

Tabi bu da yine full beyaz değil ama fiyat mantıklı olur 13k ile 18k arasında 5k fark var sonuçta ama edge ti bir ara 15k idi belki yine düşer 👀
Teşekkürler hocam, sayende benim için yeni görev kilidi açıldı. Şimdi sabah akşam bu kart piyasaya geldi mi diye takip edeceğiz işi gücü bırakıp. 😂

Bu bft tr de var en mantıklı arkadan girişli kart bu şuan b650e aorus var güzel gözüken birde

😦 hocam 3 kuşak gigabyte kullandım
B450m K
B550 Gaming x v2
X870 aorus elite ice
Daha başıma bir şey gelmedi ki x3d yanma vakalarının bile en az olduğu (1 tane var sadece) gigabyte msi üst segment- rog - asrock( saymıyorum bile) en az olan gigabyte tı ki gigabyte anakart sektöründe cidden iyi ben kendilerinin yaptığı işi cidden beğeniyorum

Kendi anakartımın sevilmeme sebebini anlamadım ama cidden haksızlık yapılıyor bence 😦
Güzel duruyor!

2 adet USB 4.0
2 Adet 10Gb/ps type-c
9 adet 10Gb/ps type-a

3600 biraz aşırı ama 600 serisinde de 4-stick ram ile kullanınca 4800 civarı hızda kullanabiliyorlardı, o yüzden haklı olabilir dedim. 4 Ram hızı 2 veya 1 ramdan her zaman daha yavaş ve dengesiz çalışır. Bunun ses kartı ortalama ise hepsinin ki ya kötü ya ortalama, SSD soğutucusunun OLMASI bu bütçede bir fark yaratmıyor. +10klık tüm anakartlarda ilk ssd slotu ve ikinci ssd slotu için soğutucularla geliyor 13k civarında da çoktan bütün anakart heatsink'e dönüyor. Yükte 51 derece demişsin, şimdi ssd sıcaklık kıyaslaması mı yapalım heatsink kıyaslaması mı yapalım? Paran varsa tek bir ssd ile hepsini kıyasla :ROFLMAO: Bir fark olmayacak, he ssd heatsinki otutturamdan montalarsan ve dereec yüksek çıkarsa o senin ayıbın. Atıyorum 1 derece farkın pcie 4.0 gen ssd de senin için önemi nedir? çok takıyorsan 2-3k ya ayrıca ssd soğtucu alabilirsin koca heatsinkli fanlı fln. Yine heatsink varsa zaten thermal pad var... Wifi 7 de yine wifi olan 800 kartların çoğunda var olmadı. Wifi 6 var, zaten yine yanında bluetooth fln. Sanki yine wifi 6 ve 7 arasındaki farkı hissedeceksin.Çift soket 5.0, ve 4.0 yine bundan bir tık daha ucuz olan kartlarda var. USB girişi desen 3.2 için 3.2 hızı destekleyen USB'in var mı? Gidip alıyorsun, vadettiği hızı elde edemiyorsun. Type C zaten hepsinden hızlı orası ayrı bir nokta. Type C olan ürünler almak lazım. O da ayrı bir masraf, fazla bir şey değil USB olarak 300-1000 fln. Ancak ana konu burada sen ASUS'a pahalı derken bu kartın da 22k olduğunu unutmanız. Bir anlık 19 inmesi yine, Godlike, Ace, Hero, Crosshair gibi bir çok kişi için ulaşılmaz yapıyor tabi burada kapitalizmi konuşacak halim yok :ROFLMAO: herkes kendi ürünün nadir olmasını ister. Sadece fiyat/değer olarak en sonlarda.

Teşekkürler hocam, sayende benim için yeni görev kilidi açıldı. Şimdi sabah akşam bu kart piyasaya geldi mi diye takip edeceğiz işi gücü bırakıp. 😂
jsjsjs Tomahawk Beyazı mı? Harbi güzel duruyor ya, ejder logusundan ayrı bir havası var, böyle sadelik ve RGB buildler arasındaki fark gibi.

bu anakartın özelliği ney 5ghzlik işlemciyi 7ghzye mi clockluyor
Yok knk işlemciyi 7k ya, anakartı 20k ya alınca 27.000 küsüre 7k lık değer alıyorsun 7800x3d veya 9800x3d'yi geçiyorsun.

X870e kullanıcısı

Eğer yanlış/aşırı değer verdiysen donar :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Arkadaşlar güncelleme-- Kart dün gelmişti ve montajını yapmıştım. Lan portlarında ve ram slotlarında donanımsal arıza olması sebebiyle iade gönderildi

3600 biraz aşırı ama 600 serisinde de 4-stick ram ile kullanınca 4800 civarı hızda kullanabiliyorlardı, o yüzden haklı olabilir dedim. 4 Ram hızı 2 veya 1 ramdan her zaman daha yavaş ve dengesiz çalışır. Bunun ses kartı ortalama ise hepsinin ki ya kötü ya ortalama, SSD soğutucusunun OLMASI bu bütçede bir fark yaratmıyor. +10klık tüm anakartlarda ilk ssd slotu ve ikinci ssd slotu için soğutucularla geliyor 13k civarında da çoktan bütün anakart heatsink'e dönüyor. Yükte 51 derece demişsin, şimdi ssd sıcaklık kıyaslaması mı yapalım heatsink kıyaslaması mı yapalım? Paran varsa tek bir ssd ile hepsini kıyasla :ROFLMAO: Bir fark olmayacak, he ssd heatsinki otutturamdan montalarsan ve dereec yüksek çıkarsa o senin ayıbın. Atıyorum 1 derece farkın pcie 4.0 gen ssd de senin için önemi nedir? çok takıyorsan 2-3k ya ayrıca ssd soğtucu alabilirsin koca heatsinkli fanlı fln. Yine heatsink varsa zaten thermal pad var... Wifi 7 de yine wifi olan 800 kartların çoğunda var olmadı. Wifi 6 var, zaten yine yanında bluetooth fln. Sanki yine wifi 6 ve 7 arasındaki farkı hissedeceksin.Çift soket 5.0, ve 4.0 yine bundan bir tık daha ucuz olan kartlarda var. USB girişi desen 4.0 için 4.0 hızı destekleyen USB'in var mı? Type C zaten hepsinden hızlı orası ayrı bir nokta. Type C olan ürünler almak lazım. O da ayrı bir masraf, fazla bir şey değil USB olarak 300-1000 fln. Ancak ana konu burada sen ASUS'a pahalı derken bu kartın da 22k olduğunu unutmanız. Bir anlık 19 inmesi yine, Godlike, Ace, Hero, Crosshair gibi bir çok kişi için ulaşılmaz yapıyor tabi burada kapitalizmi konuşacak halim yok :ROFLMAO: herkes kendi ürünün nadir olmasını ister. Sadece fiyat/değer olarak en sonlarda.

jsjsjs Tomahawk Beyazı mı? Harbi güzel duruyor ya, ejder logusundan ayrı bir havası var, böyle sadelik ve RGB buildler arasındaki fark gibi.

Yok knk işlemciyi 7k ya, anakartı 20k ya alınca 27.000 küsüre 7k lık değer alıyorsun 7800x3d veya 9800x3d'yi geçiyorsun.

Eğer yanlış/aşırı değer verdiysen donar :ROFLMAO:
Beyaz project zero olan, uyumlu kasa var ama hoşuma giden ATX bir beyaz btf/pz anakart görememiştim, ta ki attığınız fotoğrafa kadar. 😂

Beyaz project zero olan, uyumlu kasa var ama hoşuma giden ATX bir beyaz btf/pz anakart görememiştim, ta ki attığınız fotoğrafa kadar. 😂
He doğru btf olayını pek umursamadığım için onun BTF olduğunu unuttum, ben kasanın önünde kabloların düzgün şekilde olmasını daha çok seviyorum.

Hala boş konuşuyorsunuz. Yok usb 4 nerede bulacakmışız? Yok SSD 1 derece fark edermiş. Alim görünen cehalet sözleri söylemez. Bu Paraya bu anakart alınır. Birisi de msi anakartın başlığında gigabyte'dan bahsettiğimi sanmış. Garip milletiz.

Hala boş konuşuyorsunuz. Yok usb 4 nerede bulacakmışız? Yok SSD 1 derece fark edermiş. Alim görünen cehalet sözleri söylemez. Bu Paraya bu anakart alınır. Birisi de msi anakartın başlığında gigabyte'dan bahsettiğimi sanmış. Garip milletiz.
Allah akıl fikir versin, olmayan şeyleri varmış gibi sanıyorsunuz. Hiç bir argümanınız yok, VRM için alınır deseniz bile kabul ederdim sonuçta MEG serisinin altındaki en yüksek MSI anakartı bu. Kozmetiği için alınır deseniz bile yeterdi🤣

Allah akıl fikir versin, olmayan şeyleri varmış gibi sanıyorsunuz. Hiç bir argümanınız yok, VRM için alınır deseniz bile kabul ederdim sonuçta MEG serisinin altındaki en yüksek MSI anakartı bu. Kozmetiği için alınır deseniz bile yeterdi🤣
Oyun oynayacak adam için konuştuğumuz şeyleri nasılda anlamadan konuşmuş değil mi böyle tipler cidden güldürüyor oyun oynuyacak adamın 4m2 ve ekran kartı x16 ihtiyacı yok max 2m2 takıyorlar zaten adamın istediğini şey görüntü ve üzmesin yeter diyor sınırlı bütçelerle PC topluyor 20k ya anakartı normal bir şey sanıyor tabii ki 80-100k bütçede anakartı rog veya aorus yapıyorum ama iş için ihtiyacı olan adam zaten bunlar bu fiyata düşünce istediği özellikleri varsa gözü kapalı alıyor 😀

Geri