Yok hocam onları şey biliyorum diğerinin önemini sordun sağolun anlattınız.Bunu denemedim ama 1:1 olmaması gerekiyor bu durumda. UCLK=Memclk=FCLK olmalı. Memclk' da BİLDİĞİMİZ RAM hızının yarısı olduğuna göre
RAM hızı 3200 ise 1600=1600=1600 olmalı lakin sen buraya takılma. FCLK' yi ayarla yeter. FCLK' yi 1600 yaparsan zaten öbürleri de 1600 olacak. Bellek hızını 3200 yaptığını varsayarsak. Bellek hızını 3800 yaparsan bu sefer FCLK' yi 1900 yapman yeterli.
1 yıl önce kullanmış ve anakart sıcaklığının sabit 102 derece olarak görüldüğü, üstüne üstlük VRM sıcaklıklarına bakamadığım bir anakarttı. Yenilenmiş olabilir bilmiyorum ama LPX RAM + bu anakart ile 2993 MHz üstüne hiçbir türlü çıkamadım. S2H'a geçtiğimde ise 3200'e rahatlıkla OC yapabiliyordum. En ince ayrıntılarını bilen bir insan değilim ama günlük kullanımda bile bu basit sorunlara sahipken biraz bütçemi arttırırdım.Hiç bir sorunu yok kardeşim yıllardır çok farklı sistemlerde kullandığım bir anakart ne yazıkki doğru olmayan kullanımlardan olumsuz sonuç yaşadığınızin farkına varamiyorsunuz. Son bios ile bugün SMA ayarını bile açtığım miss gibi performans aldığım bir anakart.
TEST istedik yapıcam dedi bekliyoruz.Sadece Edge'de gezdi herhalde, Blender vb. yapsa idi 1,5 yıl kullanabileceğini düşünmüyorum. Sorun çıkmasa bile içim rahat etmez değiştiririm ben olsam.
5900X ile 5 ay yakın kullandım 65w TDP olayını başka yerde yazma
Biraz lüks olmuş bence. B450 toma max gibi bir anakart fazla fazla yeterdi çünkü. VRM anlamında tabi.Eeee ben B450m a pro max'e 5600x takarsam uzun süreçte zararlı olabileceğini söylediler ben gittim B550 Aorus Elite aldım boşa mı para verdim la ben şimdi
Abdullah abim halletmiştir bir şekil kardesimAlıntıyı görüntüle
B450 Tomahawk MAX gibi oldukça kuvvetli bir B450, 3950X takıldığında acı çekiyorken 5900X'i B450M-A PRO MAX'te veya A320'de 3900X takmayı nasıl başardınız gerçekten merak ettim.
5600X'te bile sıcaklıklar 65 derece görüyor. Hadi bu değer uzay montajda böyle, düzgün hava akışı olan bir kasada 55 derece falan olacaktır. E overclock yaptığında bu değer yine 75-80'leri görecek? 5600X'i bile bu anakarta önermiyorken sizin 5900X ile kullandım sorun yok demeniz insanların kafasını karıştırıyor. Takılır mı takılır, ama ne olacağı Allah kerim.
1200TL'ye aldım hocamBiraz lüks olmuş bence. B450 toma max gibi bir anakart fazla fazla yeterdi çünkü. VRM anlamında tabi.
1200'e fena değil hayırlı olsun.1200TL'ye aldım hocam
Bir de eski bir işlemci yoktu bende alacağım yerden güncel şekilde gelmeliydi.
Aorus Elitede eski nesil işlemci gerektirmeden update yapabiliyordun
B450 tomahawkta bios flashback var zaten. O yüzden flaşa bios atmanız yeterli oluyor güncelleme için.1200TL'ye aldım hocam
Bir de eski bir işlemci yoktu bende alacağım yerden güncel şekilde gelmeliydi.
Aorus Elitede eski nesil işlemci gerektirmeden update yapabiliyordun
Bilmiyordum hocam bilseydim 700TL civarıydı o zaman Thomahawk tercih ederdim sağlık olsunB450 tomahawkta bios flashback var zaten. O yüzden flaşa bios atmanız yeterli oluyor güncelleme için.