Neler Yeni

Yardım MSI G272QPF 2k monitör sipariş ettim. Kullanan var mı acaba?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Jiyu
Bütçe
8000
Selamünaleyküm, hayırlı günler arkadaşlar. 1 aydır ASUS monitörü kullanıyordum, iade talebi oluşturdum.
https://www.amazon.com.tr/ASUS-VG27AQ3A-FREESYNC-2560x1440-Monitör/dp/B0CB8JTSCF Monitör
Sizden ricam 7700XT ekran kartı ve PC hocası GG-13 için güzel bir tercih olmuş mudur ?
Aradığım özellikler:
  • Valorant, CS2, PUBG ve Rainbow Six: Siege vb. FPS oyunlarını en akıcı ve en az gecikme ile oynamak.
  • RDR2 vb. oyunlar satın aldım. Akıcı ve güzel şekilde oynamak.
  • Dizi, film vb. izlerken ve bir şeyler okurken en kaliteli ve sağlıklı şekilde okumak için ekranın güzel olmasını istiyorum.
  • Gözü diğerlerinden daha az yoracak ve radyasyonu en az olan monitörü istiyorum
ASUS monitörü 7800 TL'ye aldım. En fazla 1K fazla para verebilirim. ASUS monitör'den daha iyi monitör önerir misiniz?
Amazon'dan almak istiyorum. Mümkünse satıcı Amazon değilse de güvenilir satıcıdan ve gönderen Amazon monitör önerir misiniz?
İade talebini oluşturduğum monitörü 7800 TL'ye aldım. En fazla 1k üstüne çıkabilirdim. Sizce çok fark var mıdır aralarında?

MSI G272QPF E2 sipariş ettim , sizce beni mutlu eder mi ? Satıcı amazon​

Son düzenleme:

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Jiyu
msı g274qpf e2 güzel evet ama sorunsuz ürünün elimize ulaşması mucizeden öte bişey. tekrar Amazon stoklarına girdiğinde yine şans verirmiyim bilemiyorum. Bu arada Amazon da öyle sütten çıkmış ak kaşık değil bunu anladım. Çünkü ilk aldığım g272 modelinde de sıfır kutu ve güvenlik bandı açılmamıştı fakat içindeki kablolardan birinin klips telinin rengi bej rengi idi siyah değil yani diğerlerinden farklı idi ve arka ayak direği poşeti yırtık idi. Oysaki hem satıcı hem gönderici Amazon.com.tr idi ve ben güvenlik bandını ilk ben açıyorum diye çok sevinmiştim. Tüm bunları gördüğümde anladım ki iade edilen ürünler tekrardan sıfır kutu paketlenip stoğa sunuluyor ve böyle böyle satıyolar. Sonuçta senin benim için önemli olan sorunlar başkaları için önemsiz olabiliyor ve Amazon da bu kişileri hedef alıp satıyor zaten. Çoğu yorumlarda şu tarz cümlelere denk gelmiştir herkes : ''Üründe 2 adet ölü piksel çıktı ama fazla gözüme batmıyor iade etmicem kullanıcam'' ya da ''Üründe çok fazla ışık sızması mevcut ama nasılsa IPS lerin hepsi böyle o yüzden iade etmicem'' ya da ''Üründe ghosting epey fazla ama benim için sorun değil'' tarzı cümleler okumuştur herkes. İşte Amazon da bence bu kitleyi hedef alıyor çünkü Amazondan alınan çoğu şey iade ediliyor nasılsa sorun çıkartmazlar diye. Hatta youtuber ın tekine denk geldim adam ürünü inceliyor ve 3 haftalık kullanım deneyimini anlatıyor vs vs ve sonunda diyor ki bunu 1 hafta daha kullanıp iade edicem, yani adam o kadar emin ki 1 ay kullanıp Amazona iade ediyor ve sonrasında bu ürünler tekrardan sıfır kutulanıp sana bana satılıyor emin olun. Hele ki diğer satıcılarla muhattap bile olamıyorsunuz adamlar telefonları bile açmıyor. O BetaPlus ın, Gpn Teknolojinin, İnceHesap satıcısının falan yüzlerce şikayet yorumu var google da, yani adamlar seni takmıyorlar bile. İşte Amazon da kendine has iade politikasını farklı şekilde diğerlerine itekleyerek kullanıyor ve böyle böyle bütün ürünler satılmış oluyor. Yani anlıcanız iade edilen ürünleri devamlı piyasada dolaştırıyorlar ben bunu çok net anladım.
Amazon haricindeki diğer siteler daha kötü değil mi :(
5 ölü piksel ve yukarı değilse iade/değişim vb. yapamıyoruz falan demiyorlar mı ?
Şimdi 14 gün iade hakkım varken ürünü beğenmedim diyerek neden iade edemiyorum ?
İnternetten alınan ürünün 14 gün iade hakkı var , beğenmezsem kolayca iade nereden yapabilirim ?
Bu arada amazondan aldığım msı g272qpf monitör çoook nemli geldi , parmakla dokunduğumda su oluyordu elim.
Amazon'daki yorumları da kötü msı'ın fakat seçeneklerim kısıtlı..
AOC monitörü de SNERJİ satıyor..
Ben de ürünlerin tekrar paketlenip gönderildiğini düşünüyorum.
Müşteri hizmetleri bana dedi ki gelen ürünler 2. el olarak satılıyor Amazon DEPO diye bir yer varmış...
Farklı satıcıdan alsam çirkeflik yapmadan , beğenmedim diyerek iade edemeyecek miyim ?
Işık sızması var dedim , ghosting var dedim iade ettim.
Onlar ise testini yaptı ve standart diyerek geri gönderebilirler mi ?
sırf bu sebepten ötürü amazondan alıyorum fakat amazon sürekli iade iade diyerek paralı cukkalıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

VA panellere yönel bence direkt. IPS de işçiliği kaliteli bir monitöre denk gelemezsen hepsinde IPS glow mevcut ne yazık ki. VA Panelde böyle bir sorun yok, orta/üst segment alacağın VA panel ile IPS in arasında pek fark olmaz gecikme dışında. Gecikme de hissedemezsin yüksek ihtimalle varla yok arasında olur.
İPS daha çok öneriliyor. Fps oyunlarında ve hikayeli oyunlarda daha iyi olmaz mı ?

OrkunJJ

80+ Silver
İPS daha çok öneriliyor. Fps oyunlarında ve hikayeli oyunlarda daha iyi olmaz mı ?
IPS tabii ki daha iyi olur panel gecikmesi VA ya göre daha düşük, renkler daha canlı vs. gözüküyor ama bunlar için siyahların kalitesinden ödün veriyorsun ve IPS glow denen bir muhabbet ile uğraşıyorsun. Tercih sizin hocam. Giriş seviyesi VA almadığın sürece orta ve üst segment VA paneller güzel iş çıkartıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Jiyu
IPS tabii ki daha iyi olur panel gecikmesi VA ya göre daha düşük, renkler daha canlı vs. gözüküyor ama bunlar için siyahların kalitesinden ödün veriyorsun ve IPS glow denen bir muhabbet ile uğraşıyorsun. Tercih sizin hocam. Giriş seviyesi VA almadığın sürece orta ve üst segment VA paneller güzel iş çıkartıyor.
Şimdilik va ile aklımı bulandırmayayım en iyisi. Amazon'da şu an alabileceğim monitörler kısıtlı.
Bazen düşünüyorum 1080p monitör mü alsam diye ama ekran kartım 7700xt olduğu için vazgeçiyorum.
1080p video açıyorum youtube da çamur gibi oluyor :(

KIRKY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan
HB ve Amazon harici satıcılar seni çoğunlukla servise rapor alman için yönlendiriyor ve benim başıma böyle bir şey gelmesini hayatta istemem. Yepyeni aldığım ürünü ertesi gün servisine göndermek kadar mantıksız ne olabilir. Ki Asus ya da MSI zaten 2 tane falan ölü piksel için benim kapımı çalma bunlar normal ve sorun bile değil çekiyor. O sebepten ötürü şuan monitör alacak olanlar senin benim gibi Amazonun ya da HB nin stoklarını bekliyor başı ağrımasın diye. Ama işte onlar da iade ürünleri sıfır emniyet bandını çekip diğer müşterilerine itekliyor. Yani dediğim gibi yıl olmuş 2025 ama hala şu monitördeki sorunlar çözülemedi. Ben 10 yaşındaydım bu ölü piksel muhabbeti vardı şimdi 40 yaşındayım yine var hatta seneler arttıkça problemler de artarak devam etmiş ve sadece ölü piksel değil bi dünya problemler çıkmış ekstradan :)

• İnanılmaz

beyond

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ismail karakoç
Şimdilik va ile aklımı bulandırmayayım en iyisi. Amazon'da şu an alabileceğim monitörler kısıtlı.
Bazen düşünüyorum 1080p monitör mü alsam diye ama ekran kartım 7700xt olduğu için vazgeçiyorum.
1080p video açıyorum youtube da çamur gibi oluyor :(
kral sen git mağazadan deneyerek al . haftalardır insanları burada meşgul ediyorsun ve hala bir sonuç yok elinde.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Jiyu
HB ve Amazon harici satıcılar seni çoğunlukla servise rapor alman için yönlendiriyor ve benim başıma böyle bir şey gelmesini hayatta istemem. Yepyeni aldığım ürünü ertesi gün servisine göndermek kadar mantıksız ne olabilir. Ki Asus ya da MSI zaten 2 tane falan ölü piksel için benim kapımı çalma bunlar normal ve sorun bile değil çekiyor. O sebepten ötürü şuan monitör alacak olanlar senin benim gibi Amazonun ya da HB nin stoklarını bekliyor başı ağrımasın diye. Ama işte onlar da iade ürünleri sıfır emniyet bandını çekip diğer müşterilerine itekliyor. Yani dediğim gibi yıl olmuş 2025 ama hala şu monitördeki sorunlar çözülemedi. Ben 10 yaşındaydım bu ölü piksel muhabbeti vardı şimdi 40 yaşındayım yine var hatta seneler arttıkça problemler de artarak devam etmiş ve sadece ölü piksel değil bi dünya problemler çıkmış ekstradan :)
Ben de 26 yaşındayım ve ilk defa monitör ve masaüstü kullanıyorum :( hayal kırıklığı ile geçti sürecim , ekran kartı coil whine.
monitörler desen iade :( , canımız sağolsun ne diyeyim..
Mesaj otomatik birleştirildi:

kral sen git mağazadan deneyerek al . haftalardır insanları burada meşgul ediyorsun ve hala bir sonuç yok elinde.
Mağazadan alırsa iade edemez ama :(

KIRKY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hakan
Vatanda ölü piksel testi yapıyorlar diyen arkadaşların parası gerçekten çok bol sanırım çünkü Vatan daki kontrol çok üstünkörü bir olay ve her ürüne devasa bir fiyat farkı koyuyor ve kapıdan dışarı çıktığınız an o ürün için artık geri dönüşünüz kapanmış oluyor. Örnek vermek gerekirse benim almak istediğim monitörün hem Amazon hem de Vatan fiyatları anlık olarak şu şekilde ve evet yanlış görmediniz aralarında 7 bin tl fark var ve bu 7 bin tl ye 1 monitör daha alabiliyorsunuz :)

www.amazon.com.tr/Alienware-27-Oyun-Monitörü-AW2724DM/dp/B0C6DSL6MF

Son düzenleme:
  • Muhteşem

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Jiyu
Vatanda ölü piksel testi yapıyorlar diyen arkadaşların parası gerçekten çok bol sanırım çünkü Vatan daki kontrol çok üstünkörü bir olay ve her ürüne devasa bir fiyat farkı koyuyor ve kapıdan dışarı çıktığınız an o ürün için artık geri dönüşünüz kapanmış oluyor. Örnek vermek gerekirse benim almak istediğim monitörün hem Amazon hem de Vatan fiyatları anlık olarak şu şekilde ve evet yanlış görmediniz aralarında 7 bin tl fark var ve bu 7 bin tl ye 1 monitör daha alabiliyorsunuz :)

belki 2 gün sonra bir sıkıntı çıkacak değil mi ? o yüzden mağazadan deneyip internetten almak şart.

Top Bottom