kardesim ben sebep anakart demedim ki zaten. evet islemciler sorun zaten amd tarafinda. dedigim sadece anakart urunleri arasinda msi marka anakartlar nispeten biraz daha fazla sorunlu. kimseye msi anakart almayin da demedim. bu basligi ben actim bilmem farkinda misin? msi x670e anakart indirim konusunun aldinta yaziyorsun. bu basligim altina ilk yazdigim sey "ben de kendime aldim bir tane seklinde"

.yoksa asus anakart alsan yine xmp 1:1 6600 calistirmaya calissan yine boot edemiyeceksin. bunu 3 yasinda ki cocuk cikarabilir zaten azcik mantik yurutse yazdiklarimdan.
8000mhz satilan ram ile 6000mhz cl30 ramler ayni halen anlamiyorsun. sadece oc ayarlari stokta farkli ramler bunlar. hynix a chipset herhangi bir rami alirsaniz sorunsuz sekilde 8000mhz kullabilirsiniz. 8000mhz olsun diye bosuna para vermeyin demenin neresi yanlis bu nokta da. ikisi de ayni urun bir fark yok aralarinda

. chipsetleri farkli degil sadece default oc ayarlari farkli(hynix a iki farkli 6000mhz ve 8000mhz urunden bahsediyorum burada

, anlamazsin diye yine takrardan parantez acmak zorunda kaldim

)
cp'de yuzde 10 fark olabilir. ben sana zaten bunu soyledim. spesifik bazi uygulamarda yuzde 5'den fazla performans alabilirsin diye. ama genel ortalama da yuzde 5'in uzerinde fark goster ozur dileyeyim dedim. gosteremiyorsun hala spesifik ornekler veriyorsun.
sen benim yazdiklarimi okuyor musun yoksa rastgele kafan da boyle demistir bu diye yorum mu yapiyorsun? sana daha fazla cevap vermiyecem. allah akil fikir versin demekten baska bir sey gelmez elimden. laf anlatmak icin paralamiyacagim daha fazla kendimi. hayirli aksamlar...