Müslümanlar kime oy vermeli?

Haklısın. Ortadoğu ve çöl kanunları Şeyhlerini Rabbi yapan Afganlar, Hindistan'ın dibindeki çufçuf hocayı ilah edinen Pakistan'dan ya da şianın hüküm sürdüğü İran mı bahsettiğin şeriat? Komij olmak ya da bu kadar sığ ve cahil olmak yerine İslam'ı öğrenip hangi ülkede hangi hangi yönetimin ne şekilde uygulandığını bilsen sonra cevap verme cürretinde bulunsan seni insan yerine koyup ciddiye alabilirim belki. Ayrıca bahsettiğin İskandinav ülkeri ortadoğudan daha İslami yaşıyor.

İskandinav ülkeleri Ortadoğu'dan daha İslami yaşıyorsa sorunu laiklikte, çözümü de şeriatta aratmayacaksın. Çufçuf hocalar burada da bayağı bir mevcut. İsmailağa, Menzil, Süleymancılar, Nurcular vs...

İskandinav ülkeleri Ortadoğu'dan daha İslami yaşıyorsa sorunu laiklikte, çözümü de şeriatta aratmayacaksın. Çufçuf hocalar burada da bayağı bir mevcut. İsmailağa, Menzil, Süleymancılar, Nurcular vs...
Hangi ülkede hangi yaşantının varlığından bir haber isen ya da İslam hakkında zerre bilgi in yoksa sen de sorunu İslam'da Kuran'ın şeriatında aramayacaksın.

Refah düzeyi zenginlik ve para ile doğru orantılı ise hiç konuşmayalım. Ben alemlerin Rabbine sen ise paraya kul olmuşsun demektir. Olay sadece ekonomi değil ha diyorsan ben paranın kuluyum, İskandinav ülkeleri seni ayakçı olarak alır. Hatta bana ulaş özelden sana yardımcı olayım

Size bir şekilde bunu kabul ettirmiş olabilir fakat sefalet güzellemeleriyle güdülüp şükür telkinleriyle züğürt tesellesi aramak karakterime ve bilgi birikimime ters.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi ülkede hangi yaşantının varlığından bir haber isen ya da İslam hakkında zerre bilgi in yoksa sen de sorunu İslam'da Kuran'ın şeriatında aramayacaksın.

Eski bir Müslüman olarak neyin ne olduğundan gayet haberdarım. Haberdar olmasam üç maymunu oynayıp şeriatı savunurdum zaten. Gerçi bu dönemde en yobaz halim bile bu kadar olmazdı.

Ülkenin "%99'u" Müslüman olduğu halde sosyal çürüme ve ahlaki çöküntü paçadan akıyorsa, din ve inanç konusu hiç gündeme getirilmeli bence. Bu düzenin oluşmasına sebep olanların tamamı mağdur ve mazlum dindarlardı.
℅99'u değil, ℅80 civarı müslüman. Mğslğmanım diyenlerin çeyreği münafik zaten

Aslında çok daha aşağısı. Hele ki işi ibadete vurduğunda teleskopla aramam gerekiyor.
Aşağısı olduğunu sanmam. Genelde ege ile mamrmara da müslüman olmayan kişilerin oranı yüksek

Size bir şekilde bunu kabul ettirmiş olabilir fakat sefalet güzellemeleriyle güdülüp şükür telkinleriyle züğürt tesellesi aramak karakterime ve bilgi birikimime ters.

Eski bir Müslüman olarak neyin ne olduğundan gayet haberdarım. Haberdar olmasam üç maymunu oynayıp şeriatı savunurdum zaten. Gerçi bu dönemde en yobaz halim bile bu kadar

Eski bir Müslüman olarak neyin ne olduğundan gayet haberdarım. Haberdar olmasam üç maymunu oynayıp şeriatı savunurdum zaten. Gerçi bu dönemde en yobaz halim bile bu kadar olmazdı.
İslam deyince ortadoğuyu örnek gösterecek kadar sığ bir kafan varken her şeyden haberdarım demen daha bir güldürdü beni :)

İslam deyince ortadoğuyu örnek gösterecek kadar sığ bir kafan varken her şeyden haberdarım demen daha bir güldürdü beni :)

Afrika'yı da örnek gösterebilirim ama mucize yalanlarıyla şekillenmiş inanç sistemin, millete sığ ve cahil demek dışında sana ne gibi bir sözde cevap verme üstünlüğü sağlar onu bilmiyorum. Ya da şeriattan kaçıp "kâfir" Avrupa ülkelerine giden dindaşlarından örnekler verebilirim. Müslümanların en mutlu olduğu ülkelerin kaç tanesi şeriatla yönetiliyor bunlara da bakabiliriz. Gülmeye ara verdiğinde sohbetlerdeki şeriat imajı ve dünyada yaşananların zıtlığıyla yüzleşirsin. Pek ihtimal vermiyorum ama...

Afrika'yı da örnek gösterebilirim ama mucize yalanlarıyla şekillenmiş inanç sistemin, millete sığ ve cahil demek dışında sana ne gibi bir sözde cevap verme üstünlüğü sağlar onu bilmiyorum. Ya da şeriattan kaçıp "kâfir" Avrupa ülkelerine giden dindaşlarından örnekler verebilirim. Müslümanların en mutlu olduğu ülkelerin kaç tanesi şeriatla yönetiliyor bunlara da bakabiliriz. Gülmeye ara verdiğinde sohbetlerdeki şeriat imajı ve dünyada yaşananların zıtlığıyla yüzleşirsin. Pek ihtimal vermiyorum ama...
Kuran'ın mesajını okuyup anladıktan az da olsa bir şeyler öğrendikten sonra ilmi çerçevede konuşalım. Konu ortadoğu, mahmudağa, süleymancı ya da menzil değildi.

Malesef AKP çünkü şimdi CHP gelse kısa vadede özellikle müslümanları hedef alan zulüm yapacağı kesin şimdi devlet israille ticarete devam ediyor şimdi onu saysak vergi ödeyen hiçbir yerden alışveriş yapmamamız gerekecek yani çok uzun bi konu ama ne l*ikliğin icat edildiği fransada ne de Müslüman soykırımı uygulayan cinde ezan lokal dilde ezan başka dile tercüme edildi zamanında elinde güç varken bunu yapan zihniyet şimdi iktidar olsa neler neler yapar
İlla başka partiye vereceksen BBP olabilir
arapcanın kutsal bir dil olduğunu sana kim anlattı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,355
Üyeler
184,151
Son üye
osman07
Geri