Neler Yeni

Müslümanlar niye çocuklarına arapça isim koyuyor?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,540
İsim
Oğuz Oğuz
Araplar neden Türk isimleri koymuyor
niye koysun yav.
Bizde arapça isimleri arapları sevdiğimiz için koymuyoruz ki Dinimiz arapça indiriliği ve Kur'an dahil olmak üzere bütün kaynaklar arapça olduğu için.
Müslümanlık rusça indirilmiş olsaydı çoğu isim rusçadan gelirdi.
Hem isim ile yapılan ırkçılık yanlış bence.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Araplar genellikle Türkler sevmiyor diye biliyorum.
Genellemen yanlış. Şimdi ben Üniversite okuyorum mesela. Burada Arap arkadaşım var diyelim. Çünkü her milletten insan geliyor buraya. Ben onu Arap diye niye sevmemezlik yapayım? O mu tercih etmiş Arap olmayı. Bende Türk olmayı tercih etmedim.

O yüzden insanlara Arap - Türk, Müslüman - Hristiyan olarak bakmayın. İyi - Kötü olarak bakın. Bakış açınızı genişletin.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Çünkü Araplarla neredeyse 1500 yıldır ilişkimiz var. Normal.
Böyle açıklama olmaz. Arap kökenli isimlerin Türk isimlerinden fazla olmasının kesinlikle mantıklı açıklaması olamaz. Sırf 1400 yıl önce yazıldığı iddia edilen bir kitapta var diye çocuklarına saçma sapan kelimeleri isim olarak koyan aileler var.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Böyle açıklama olmaz. Arap kökenli isimlerin Türk isimlerinden fazla olmasının kesinlikle mantıklı açıklaması olamaz. Sırf 1400 yıl önce yazıldığı iddia edilen bir kitapta var diye çocuklarına saçma sapan kelimeleri isim olarak koyan aileler var.
Saçma sapan? Kime göre neye göre saçma sapan? O isimlerin anlamları var. Mesela güvenilir olan, sevilen işte ne biliyim cömert olan gibi anlamları var. İsmin anlamı önem arz ediyor burada.

Carl-S

80+ Gold
Genellemen yanlış. Şimdi ben Üniversite okuyorum mesela. Burada Arap arkadaşım var diyelim. Çünkü her milletten insan geliyor buraya. Ben onu Arap diye niye sevmemezlik yapayım? O mu tercih etmiş Arap olmayı. Bende Türk olmayı tercih etmedim.

O yüzden insanlara Arap - Türk, Müslüman - Hristiyan olarak bakmayın. İyi - Kötü olarak bakın. Bakış açınızı genişletin.
Hocam benim bahsettiğim Türkler Araplar birbirini sevmiyor tarihten kaynaklı herhalde.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Örnek? saçma sapan demişin ya merak ettim, Arap isimleri Türk isimlerinde fazla olunca ne oluyor?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Hocam benim bahsettiğim Türkler Araplar birbirini sevmiyor tarihten kaynaklı herhalde.
Devlet olarak sevmeyebilirsin, düşmanındır. Olabilir. Diğer tüm devletlerde böyle zaten. Ama bunu insana indirgersen orası sorun.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Ne olursa olsun bu yaptığın saygısızlık.Ben müslümanım ve çoğu insanda müslüman.Bizim kitabımıza ve içinde geçen peygamber isimleri Allahın isimleri dahil kimse saçma diyemez.Ben bir müslümanım mesela hristiyanların kitabı incile asla bir şey diyemem veya puta tapan insanlara dahil hiç bir şey diyemem.Onlar o yolu seçmiş beni ilgilendirmez derim.Çok yanlış bir bakış açın var.İnşallah kısa sürede kendine çeki düzen verirsin.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,470
İsim
Diyarhan
Gayet normal bir şey araplaşan bir toplumuz ve kültür isim bakımından oraya yöneliyoruz. Ayrıca Türk isimleri dilimizde pek kullanılmaya tercih edilmiyor. Atilla mesela benim favori ismim.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Araplar neden Türk isimleri koymuyor
Hacı bize peygamber geldimi ?
hadi o geldi diyelim zulkarneyn olabilir diyorlar da.
Din gelmemiştir bizlere.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arap kültürüyle uyutulanlar çocuklarına arapça isim koymayacak da napacak
Nasıl bir kültür istiyorsun ?
Anlat da bilelim :D

Senin dediğin ve istediğin Amerikanın popüler kültür adı altında bize sattıkları herhalde.

RedStar FC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
ce sa
ingilizce isim koysa rahatsız olmazsınız, arapça kürtçe farsça olunca batıyor size.

Top Bottom