Neler Yeni

Neden Android varken iPhone alınmalı?

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,260
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar / Masaüstü Bilgisayar Tavsiyeleri / Ekipmanlar / Konu dışı
Tamamen objektif yorum yapmak istiyorum.

Düşük bütçede yeni android telefonlar varken kesinlikle ikinci el İPhone 6/7/8 gibi telefonlar alınmasına karşıyım. İlla İphone alınacaksa
İPhone 11 ve üstü cihazlar alınmalı. (Batarya ve ekranı önemsemiyorsanız SE2020 de alınabilir.

Apple fanboylarının söylediği doğru olmayan şeyler: Android 1/2 senede hemen kasıyor, kullanılamıyor. Bu doğru değil. Sen gidip S20+ alırsan 4 sene gider ama gidip A10 gibi düşük telefonlar alırsan 5 sene kullanım bekleyemezsin. O fiyata şu an İPhone 6 alsan daha bile kötü olabilir. Mesela bizde şu an S10+ var telefon çıkalı 3 sene olmak üzere ama ne kasma var ne donma, gayet iyi çalışıyor

İos un bence en büyük avantajı ikinci elden düzgün fiyata gitmesi. Mesela A71 İphone 11den sonra çıkmasına rağmen unutuldu gitti. Samsung telefonlar neredeyse yarı fiyatına değer kaybediyor ama İphone ları aldığın fiyata yakın satabiliyorsun.

Android fanları da bataryada mah kısmına takık. Her şey rakamdan ibaret değil, ben de İphone 11 var, 4500MAH telefona yakın gidiyor. İos stabilizasyonu ve ekranının az güç tüketmesi ile güzel verim alınıyor.

Kısacası herkesin kararına saygı duymak lazım. Bütçem var Ben uzun yıllar kullanayım, satarkende telefon değer kaybetmesin derseniz İphone öneririm.

Ben telefonları ortalama 3 sene civarı kullanırım bütçem çok yok veya özgür. ekranları iyi telefon istiyorum denilirse Andoid öneririm.

Okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım…

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Video konusunda iphone daha iyi , renk canlılığı konusunda da

sen hangi telefonları karşılaştırdın
Şu videoyu baz aldım
Yeni Sensör İle Özellikle Zoom Performansında Ciddi kalite Farkı Var.

Bu Arada Sadece Sayılara Bakıyorsun Diyorsun ya , MP Farkı Daha Kaliteli Fotoğraf çekimini Sağlıyor Videoda Gördüğün gibi.
Her Şey Chip Ve Sensör Değil.

Nachi

80+ Platinum
UZATMANIN MANASI YOK, BOŞ YAPMAYALIM DAHA FAZLA.
KULLANIM AMACINIZA GÖRE VE BÜTÇENİZE GÖRE ALACAĞINIZ İÇİN CİHAZLARI BİRBİRLERİNDEN DAHA İYİ DİYEMEZSİNİZ. İSTEYEN İSTEDİĞİNİ ALIR. NOKTA
iPade bile çöp diyenler var ya. Bi kere tartışmasız TABLETLERDE İPAD LİDERDİR RAKİPSİZ NOKTA.

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
İkisi de güzel fakat iphone uzun ömürlü oluyor genellikle android bir sorun çıkarıyor kendim kullandığım 5 yıllık andorid var gerçekten çok sorunlu ama bir yandan kuzenim iphone 5 s kullanıyor 6 yıldır o sorunsuz kullanabiliyor ama ben instagrama giriyorum telefon cayır cayır yanıyor

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
iOS ile Android'i karşılaştırırken rakamlarla karşılaştıranlarla tartışmamak sağlığınıza faydalıdır.

4GB RAM ne ya? Android'de 12GB var.
12 MP kamera ne ya? Android'de 108 MP var.
Bu zamanda 4000 mAh'dan düşük batarya ne ya? Android'de 6000 mAh var.

İyi ki kimse işlemci Ghz'lerini falan kapıştırmamış.

Kullanmayan bilemez diyoruz ama mantıklı yorum yapmanız için illâ da kullanmanız gerekmiyor. Elma ile armut karşılaştırılırken 12 > 4, 6000 > 3000 diye karşılaştırılmaz.

1) 4GB diye küçümsediğiniz RAM miktarını biz iOS'ta dolduramıyoruz bile. Boştaki ve yükteki RAM tüketimleri o kadar düşük ki. 2GB RAM'li iPhone'lar bile arka planda onlarca uygulama çalıştırabiliyor. "iOS az RAM harcar" lafını hiç mi duymadınız?
2) 12 MP diye küçümsediğiniz kamera 108 MP'lik kağıt üstünde şişirmeden ibaret lensli telefonları gerçek testlerde şamar oğlanına çeviriyor. "Her şey MP değil" lafını hiç mi duymadınız?
3) Kullanılan işlemcinin kaç nm üretim sürecinden geçtiğini, yazılım optimizasyonunda ne kadar iyi iş çıkardıklarını, iPhone XR'dan itibaren Apple'ın pil sorununu hallettiğini, 3687 mAh'lı iPhone 12 Pro Max'in batarya testlerinde 5000-6000 mAh'lık Android'lere nasıl fark attığını da takip etmemişsiniz. İlk defa duyuyorsanız benden duyun, "her şey mAh değil".

Türkiye gibi alım gücünün düşük olduğu ve gittikçe düştüğü ülkelerde giriş ve orta segmentte iyi ki Android telefonlar var. İnsanlar alıyor ihtiyaçlarını görüyor hiç değilse. Ya Apple tekel olsaydı? Ya Samsung tekel olsaydı? Paran varsa yancıkta hesabına dönerdi.

İki ayrı dünya, iki ayrı işletim sistemi. İkisinin de artıları eksiler var. Herkesin önceliklerine ve bütçesine göre tercih seçenekleri mevcut. Bol seçenek ve rekabet bizim yararımızadır, kavgaya gerek yok :)

Nachi

80+ Platinum
Android fanları da bataryada mah kısmına takık. Her şey rakamdan ibaret değil, ben de İphone 11 var, 4500MAH telefona yakın gidiyor. İos stabilizasyonu ve ekranının az güç tüketmesi ile güzel verim alınıyor.
birde rame 4k çekmesine bakıyorlar. Neymiş 64mp çekiyor. Android şahsen yeni samsung modelleri alırsan güzel. Samsunglarda yazılım çok iyi çalışmaya başladı.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
birde rame 4k çekmesine bakıyorlar. Neymiş 64mp çekiyor. Android şahsen yeni samsung modelleri alırsan güzel. Samsunglarda yazılım çok iyi çalışmaya başladı.
@Nachi @Benson Neyse Arkadaşlar Size İyi Geceler
Bilgisayarı kapatıyorum , Sağlıcakla Kalın

Mutlu Günler Dilerim.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Senin alacağın 8000TL'lik iPhone temiz bir kullanımda 6 seneyi çıkartır, ama o 2000TL'lik telefonun - kimse kusura bakmasın ve açık olsun- 2 sene sonra kullanılmaz hale gelecek. iOS'un farkı da bu işte, stabilize çalışıyor.
bknz i phone 7 daha her oyunda 60 fps stabil calısıyor babalar gibi

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Valla o xiaomi telefonlarınızdaki wallpaper lar bile çakma :D

iphone xs zamanından kalma yarım gezegen wallpaper ından iphone’u kötülediğimde benim eşgal 😐

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,949
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom