Neden hâlâ AKP'lisiniz?

AKP'ye oy verenlerin de CHP'ye oy verenlerin de çoğu desteklediği için değil, karşıyı sevmediği için veriyor. %52'lik kısmın da %48'lik kısmın da oldukça az bir kısmı troll. 2023'te RTE'ye verenlerin çoğu 7/24 "Reis!" diye gezen tayfadan değildi. Kılıçdaroğlu'na verenlerin çoğu da 7/24 "Pirom!" diye gezen tayfadan değildi. Bunu anladığınız an konuda yazdıklarınızın pek bir önemi olmadığını anlarsanız. Seçmen, politik yahut ideolojik olarak desteklediği adayı eleştirse bile -hatta nefret etse- seçim zamanı yaklaşınca karşı taraf kazanmasın diye konsolide olur. Muhafazakâr seçmen için CHP nefreti, seküler seçmen için ise RTE nefreti son derece yoğun.
Muhafazakar ailede buyudum ailecek hükümeti desteklemiyoruz muhafazakarlik yada sekülerlik ile alakasi az uz var dinine bağli olan birisi bile azicik düşünüp lan bu meclisteki partiler ne saçmaliyor diyebilmeli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence burada kimse a*p'li değildir.
Maaleysef bir sürü var seçim zamanı twitter trolleri gibi akp yandaşı konu açmaya başliyorlar

Çünkü o bir dünya lideri...

Laflarınızdan ailenizin pek eğitimli olmadığını anlıyorum. Kaçırdığınız şey şu, ailenizin RTE'yi ve AKP'yi körü körüne sevme sebepleri CHP'den nefret etmeleri. Parti tüzüğüne, vizyona, misyona vs. bakıp bir karar vermemişler. CHP'ye ve kamâlist düşünce yapısına karşı çıkan herkesi körü körüne destekliyorlar. RTE ve partisi de bu rolü üstlendiği için aileniz nezdinde değerli ve destekleniyor. Önceki yazımda "troll" derken şahsı ve partiyi son derece iyi tanıyıp fikirlerine hakim olup hoyratça destekleyenleri kastettim. Sizin aileniz de dahil olmak üzere çoğu seçmende böyle durum yok, daha ziyade şekilci bir yaklaşım var. Yani, yine dediğime geliyoruz. Söylediğimiz şeyler arasında pek bir fark yok. Türkiye'de seçim mevzuları genelde rasyonel akla ve sağduyuya dayanmaz. Seçmen kendisini iyi yöneteceğini düşündüğü kişiyi seçmez. Bunun yerine hayat tarzına göre bir seçim yapar. Karşı taraf öcüleştirilir, ona vermemek üzerine bir tutum güdülür.
Ben çoğu kişinin de çıkar için desteklediğini düşünüyorum. Oğlu, kızı vs biryere gelsin diye destekleniyor yoksa bu kadar destekleneceğini sanmıyorum.

Ahahaha estağfurullah

Kırsal kesimdekilerin ne çıkarı var hocam :)

Çıkar değil cehalet. Gerçi son belediye seçimlerinde açlık biada baskın geldiği için AKP ikinci parti konumuna düştü. Adıyaman'da CHP'nin birinci parti çıkabilmesi ekonomik buhranın boyutlarını gözler önüne seriyor. AKP'ye oy vermenin aklâki bir sorun olmasını bir tarafa bırakıyorum.

Buradakilerin %40'ı oy verecek yaşta değil, yeni verenler de aile baskısıyla verecektir zaten.

Ahahaha estağfurullah

Kırsal kesimdekilerin ne çıkarı var hocam :)
Belediyede veya devlette veya devlet ve belediye iştiraklerinde veyahut memur olanların hepsinin herhalde normal sınav ile gerçekten kendisinin kazandığını düşünüyorsunuz sanırım :)

Buradakilerin %40'ı oy verecek yaşta değil, yeni verenler de aile baskısıyla verecektir zaten.
İlk oyumu ailem ne kadar kk ye ver deselerde
Soğana verdim ve evet biraz pişman oldum omurgasizliği beni çok rahatsız etti sonrasında mecburi kk ye vermek zorunda kaldık

Yeni nesilin aile zoru ile oy vereceğini sanmam en çok neyin ne olduğunu gelen yasaklar kisitlamalar ile onlar gördü youtube in yasaklanması discord twitter kisitlama erişim engeli vs vs + zamlarda en çok çocukları etkiledi 50 kuruş 1 tl ye karnimizk doyururken şimdi bi tost 50 tl den assağı değil içide bomboş oluyor azicik ailesi tarafindan hayata atilmiş bir birey ise her istediğini ailesi önüne koymamış çabalamasını istemişlerse ailesini dinleyeceklerini pek sanmiyorum

Belediyede veya devlette veya devlet ve belediye iştiraklerinde veyahut memur olanların hepsinin herhalde normal sınav ile gerçekten kendisinin kazandığını düşünüyorsunuz sanırım :)

Mülakatı kaldırma vaadi verip kaldırmadılar ya işte. :) Ayrıca 2016 KPSS'de devlet kurumlarındaki Gülencilerin temizlenmesinden dolayı personel açığı olduğu imajı yaratılıp insanların sınavlara girmesi için gerekli boş ümidi verdiler. Yoksa kimse sınava girmek için para vermedi. KPSS'ye katılımda rekorun kırıldığı senedir o.

Mülakatı kaldırma vaadi verip kaldırmadılar ya işte. :) Ayrıca 2016 KPSS'de devlet kurumlarındaki Gülencilerin temizlenmesinden dolayı personel açığı olduğu imajı yaratılıp insanların sınavlara girmesi için gerekli boş ümidi verdiler. Yoksa kimse sınava girmek için para vermedi. KPSS'ye katılımda rekorun kırıldığı senedir o.
Aynen öyle. Bir de mülakatlara sadece giren o ortamı gören bilir burda anlatamayacağım çok ironik şeyler yaşadım 😂 kimisi var heyecanlanmıyor bile. Millet de kazanamayınca sıkıntı kendindeymiş gibi düşünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,930
Üyeler
191,184
Son üye
Sskaid
Geri