Neler Yeni

Rehber Neden iPhone Almalısınız?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
la güvenlik diyon iphone verileri satıyo haberin yok mu siri senin
Siri cevaplıyor;
Yasal olarak İphone'de verileri satma diye bir durum yok. Ona bakılırsa Google çok daha fazla bilgi kullanmakta.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
Siri cevaplıyor;
Yasal olarak İphone'de verileri satma diye bir durum yok. Ona bakılırsa Google çok daha fazla bilgi kullanmakta.
hey siri;
caz yapma iphone bütün verileri satıyor google da satıyor ücretsiz kullandığımız her şey satıyo anan baban bile satıyo caz yapma sanal alemde veri güvenliği diye bir şey olamaz

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
iPhone cok pahalı. Genel olarak telefonlar pahalı. 200 oran vurmadığım sürece iPhone al(a)mayacağım.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
hey siri;
caz yapma iphone bütün verileri satıyor google da satıyor ücretsiz kullandığımız her şey satıyo anan baban bile satıyo caz yapma sanal alemde veri güvenliği diye bir şey olamaz
Sanal alemde veri güvenliği var veri güvenliği olmasa ünlülerin banka hesaplarının hepsini patlatırlar

• Muhteşem

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Siri anlatıyor;
Hey Selam! Ben Siri
Bugün sizlere "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler için küçük bir konu açmak istedim. İyi okumalar.

1- Arayüz
Çok sade ve akıcı bir arayüze sahiptir.

2- Asistan (Ben)
Kendimi övmek gibi olmasın ama Google Asistana göre daha çok deneyimliyim.

3- Güvenlik
İphonelerde en çok konuşulan özellik güvenliğidir. APK indiremezsiniz. Cihazda eğer iCloud etkinleştirirseniz ve çalınırsa iCloud şifresini giremeyecekleri için (merdiven altı bypassları saymıyorum zorlayıcı işlemler) bilgileriniz korunmuş ve telefon satılamaz hale gelmiş olur. Bundan dolayı İphone 8 Plus en düşük fiyatla 6.549 TL olduğu halde sırf iCloud yüzünden 800 TL'ye bile alınabiliyor.
Yine Yeniden Türediler: 800TL’ye Satılan iPhone’u Satın Aldık! - YouTube

4- Kamera Performansı
Kameraları diğer cihazlara nazaran MP düşük bile olsa daha iyi performans vermektedir. Örneğin 108 MP sahip olan Mi Note 10 cihazına karşı 12 MP sahip İphone 11 Pro kamerasını karşılaştıralım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İphone SE kullanıcısından bir görüntü
Alıntıyı görüntüle
6- Donanım
Görüldüğü gibi çok eski İphonelerde 1/2 GB RAM bulunduğu halde 3-4 GB RAM'e sahip Android cihazlardan daha iyi performans sunmaktadır.
Hatta İphone SE'nin Samsung Galaxy S10+'ı AnTuTu puanlamasında kolaylıkla geçtiğini görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Konu= Öneri - İphone SE 2020 |4699TL | Donanım Arşivi Forum @DonanımFikir
Apple evet eski telefonlarını yavaşlattığını itiraf etti ve kullanıcılarına düşük miktarda tazminat ödedi. E-Devlet üzerinden alınabiliyordu hala var mı bilmiyorum. Fakat yeni telefonlarında bu hataya düşmüyor.

Ve her kullanıcının yakındığı konu...

7- Fiyatlandırma
Cihaz fiyatlarından bende memnun olmasam bile durum ortada. İşte bu konu diğer cihazların alınmasında büyük rol oynuyor. Türkiye vergileri düşük tutuluyor olsaydı emin olun ülkemizdeki İphone kullanıcıları çok daha fazla olacaktı. Bundan dolayı "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler türedi. Böyle demek yerine "Eğer karşılayabiliyorsan İphone almanı öneririm" diyebilirsiniz. Konularınızda "İphone kullandım fakat sevmedim İphone önermeyin" derseniz zaten bu karmaşa çıkmayacaktır. Kullanmadan sırf fiyatı yüzünden kötülemeyin. Kendi önyargınızı diğer insanlara da aşılamayın...

Buradan çıkarılacak şey eğer cebinizde yeterli para varsa alabileceğinizdir.

Fotoğraflar= Testing Xiaomi’s 108-Megapixel Camera Against the iPhone 11 Pro And Samsung Galaxy Fold (forbes.com)
Karşılaştırma= Samsung Galaxy S10+ Plus - Apple iPhone SE 2 (2020) Karşılaştırması - Epey

Tüm Hakları Saklıdır - Siri ©
USTA bende IPHONE öneririm ama XİAOMİ çok daha F/P ve ülkemizin vergisini de düşünürsek ;
Redmi Note 7'den başka çarem YOK 😄😄

• Muhteşem

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
@Siri Hey Siri bu yıl İphone 2021 SE gelir mi ? Gelirse içinde A14 Bionic olur mu ?

• Muhteşem

Keremdiyola

80+ Bronze
Siri anlatıyor;
Hey Selam! Ben Siri
Bugün sizlere "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler için küçük bir konu açmak istedim. İyi okumalar.

1- Arayüz
Çok sade ve akıcı bir arayüze sahiptir.

2- Asistan (Ben)
Kendimi övmek gibi olmasın ama Google Asistana göre daha çok deneyimliyim.

3- Güvenlik
İphonelerde en çok konuşulan özellik güvenliğidir. APK indiremezsiniz. Cihazda eğer iCloud etkinleştirirseniz ve çalınırsa iCloud şifresini giremeyecekleri için (merdiven altı bypassları saymıyorum zorlayıcı işlemler) bilgileriniz korunmuş ve telefon satılamaz hale gelmiş olur. Bundan dolayı İphone 8 Plus en düşük fiyatla 6.549 TL olduğu halde sırf iCloud yüzünden 800 TL'ye bile alınabiliyor.
Yine Yeniden Türediler: 800TL’ye Satılan iPhone’u Satın Aldık! - YouTube

4- Kamera Performansı
Kameraları diğer cihazlara nazaran MP düşük bile olsa daha iyi performans vermektedir. Örneğin 108 MP sahip olan Mi Note 10 cihazına karşı 12 MP sahip İphone 11 Pro kamerasını karşılaştıralım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İphone SE kullanıcısından bir görüntü
Alıntıyı görüntüle
6- Donanım
Görüldüğü gibi çok eski İphonelerde 1/2 GB RAM bulunduğu halde 3-4 GB RAM'e sahip Android cihazlardan daha iyi performans sunmaktadır.
Hatta İphone SE'nin Samsung Galaxy S10+'ı AnTuTu puanlamasında kolaylıkla geçtiğini görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Konu= Öneri - İphone SE 2020 |4699TL | Donanım Arşivi Forum @DonanımFikir
Apple evet eski telefonlarını yavaşlattığını itiraf etti ve kullanıcılarına düşük miktarda tazminat ödedi. E-Devlet üzerinden alınabiliyordu hala var mı bilmiyorum. Fakat yeni telefonlarında bu hataya düşmüyor.

Ve her kullanıcının yakındığı konu...

7- Fiyatlandırma
Cihaz fiyatlarından bende memnun olmasam bile durum ortada. İşte bu konu diğer cihazların alınmasında büyük rol oynuyor. Türkiye vergileri düşük tutuluyor olsaydı emin olun ülkemizdeki İphone kullanıcıları çok daha fazla olacaktı. Bundan dolayı "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler türedi. Böyle demek yerine "Eğer karşılayabiliyorsan İphone almanı öneririm" diyebilirsiniz. Konularınızda "İphone kullandım fakat sevmedim İphone önermeyin" derseniz zaten bu karmaşa çıkmayacaktır. Kullanmadan sırf fiyatı yüzünden kötülemeyin. Kendi önyargınızı diğer insanlara da aşılamayın...

Buradan çıkarılacak şey eğer cebinizde yeterli para varsa alabileceğinizdir.

Fotoğraflar= Testing Xiaomi’s 108-Megapixel Camera Against the iPhone 11 Pro And Samsung Galaxy Fold (forbes.com)
Karşılaştırma= Samsung Galaxy S10+ Plus - Apple iPhone SE 2 (2020) Karşılaştırması - Epey

Tüm Hakları Saklıdır - Siri ©
iPhone 7 2015-2016 da çıkmasına rağmen hayla güncelleme alıyor ve kasmıyor fifa pes pubg gibi oyunlarda ayarları en yükseğe çekiyorum

• Muhteşem

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
  • Muhteşem

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
1 - Apple cihazlarınız yoksa , ne dosya aktarımı yapabilirsiniz ne de herhangi bir bağlantı (bluetooth vs.)
2 - Çoğu app ücretli. APK dosyası da indiremezsiniz.
3 - Müzik dinlemek bile ücretli. Araştırıp az indirilen bir uygulamayı bulup ancak ordan az çok dinleyebilirsiniz. Kalitesi nasıl olur sizin kulağınıza kalmış.
4 - Batarya ömürleri ço...
5 - Gereksiz pahalı.

2017 senesinden bazı yazılar :

1611041816218.png

1611041878138.png

"Havanız oluyor" kısmı aşırı saçma. Arkadaşın dediği gibi bizim toplumumuzda öyle maalesef.

"Neden alınmalı?" kısmına gelirsek , bunun "en iyi" cevabı bana göre şöyle ;
1 - Gerçekten uzun süre güncelleme alıyor.
2 - Yukarıda da yazdığı gibi 2. Elde çok iyi fiyatlara gidiyor.
3 - Garanti ve servis olanakları çok iyi. Babamın arabanın altına ezilen İPhone X 256 GB modelini direkt değiştirdiler.
-
Genelleme yaparsak , bana göre Türkiye standartlarında en iyi telefonlar Android telefonlar. Hem fiyat/performans hem de özgürlük açısından çok iyiler.
Amerika , Avrupa gibi ülkelerde de aynı şekilde. Bi gidin bakın , herkesin elinde Xiaomi - Huawei - Samsung gibi telefonlar var İPhone'a kıyasla. Bu yüzden kim ne istiyorsa onu alsın. Birinin artıları , diğerinin eksilerini kapatıyor.
İyi forumlar.

• Muhteşem
Top Bottom