Neler Yeni

Neden Mining Crash yiyorum

NMK.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Nuri Mert Kaya

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
hemen deneyeyim

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
+1200 az mı sizce, ben araştırdığımda en stabil değeri 1200 de verdiğini okumuştum yabancı forumlarda. Belki benim yanlışımdır.
Belki 3090 için stabil bir değer olabilir bir fikrim yok. Fakat dediğim gibi ben 3070'lere +1350 veriyorum reject oranımda 1000 işlemde 2 falan. Onlarda bilgisayarı gün içinde kullandığım ile ilgili olabilir sanırım.

NMK.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Nuri Mert Kaya
hemen deneyeyim
Kasanın yan tarafını açtım sıcaklıklarda değişiklik olmadı böyle kalsin mi kasanın içi tozdan bembeyaz oldu 1 aydır on panelsiz kullaniyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belki 3090 için stabil bir değer olabilir bir fikrim yok. Fakat dediğim gibi ben 3070'lere +1350 veriyorum reject oranımda 1000 işlemde 2 falan. Onlarda bilgisayarı gün içinde kullandığım ile ilgili olabilir sanırım.
Hocam voltage ve core clock ayarlarını ne yapmam gerek yani ne anlama geliyorlar kısaca anlatır mısınız

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Kasanın yan tarafını açtım sıcaklıklarda değişiklik olmadı böyle kalsin mi kasanın içi tozdan bembeyaz oldu 1 aydır on panelsiz kullaniyorum
Kasamın soğutması kötü olduğu ve riser kullandığım için bende o şekilde kullanıyorum. Benim sıcaklığıma baya etki ediyor. Sadece biraz fazla tozlanır o kadar.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
+1600 yaptım sorun yok fakat hızında daha değişen bir şey yok

NMK.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Nuri Mert Kaya
Kasamın soğutması kötü olduğu ve riser kullandığım için bende o şekilde kullanıyorum. Benim sıcaklığıma baya etki ediyor. Sadece biraz fazla tozlanır o kadar.
Peki fan hızları otomatikte hep %84te bende manuel 66 ya çektim sıcaklık 58 59 derece burada anormal bir şey var mı

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

Hocam voltage ve core clock ayarlarını ne yapmam gerek yani ne anlama geliyorlar kısaca anlatır mısınız
Bende işin ehli değilim fakat bildiğim kadarıyla core clock yani çekirdek hızı ile işimiz olmadığı için, kartın daha az ısınması ve enerji çekmesi amacıyla kısıyoruz. Voltage düşürmesini de çekirdek hızını daha detaylı manuel bir şekilde düşürmek gibi düşünebilirsin.

Peki fan hızları otomatikte hep %84te bende manuel 66 ya çektim sıcaklık 58 59 derece burada anormal bir şey var mı
Kartın soğutmanıza bağlı bu etkenler değişkenlik gösterebilir. Kasanın etrafı eğer açıksa 65 fan hızlarında 58 59 derece kabul edilebilir bir değer gibi geldi bana.

İnternette ki ayarlar nasıl onlara bir göz atın derim. Çünkü sanırsam benim 3070 kartım için 1400 ve sonrası tavsiye edilmiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: NMK.

NMK.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Nuri Mert Kaya
Bende işin ehli değilim fakat bildiğim kadarıyla core clock yani çekirdek hızı ile işimiz olmadığı için, kartın daha az ısınması ve enerji çekmesi amacıyla kısıyoruz. Voltage düşürmesini de çekirdek hızını daha detaylı manuel bir şekilde düşürmek gibi düşünebilirsin.

Kartın soğutmanıza bağlı bu etkenler değişkenlik gösterebilir. Kasanın etrafı eğer açıksa 65 fan hızlarında 58 59 derece kabul edilebilir bir değer gibi geldi bana.
Açık sayılır yarın sabah pencerenin önüne çekicem masayı burda ben bile terliyorum

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

NMK.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
334
İsim
Nuri Mert Kaya
Odanız küçük ise çok etki eder.
Küçük degil ama kasanın 3 tarafı fuvar yani alt sag ve arka

Alt ı zaten duvar😬

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Hocam bir göz gezdirdim. İnternette her zamanki gibi birbirinden değişik bir çok ayar var. Siz kaç MH/s ile kazıyordunuz? Biraz kendiniz stabil ayarı bulmanız lazım gibi. Benim RX 590'ım için konuşmak gerekirse, afterburner yerine radeon Settingsten O.C ve U.V yapıyorum. Bellek hızı 2170 iken stabil 30 MH/s ile kazıyorum. Bellek hızını 2180 yapıp, sadece +10 arttırsam bile kart sapıtıyor 26-27 ile kazmaya başlıyor. Şahsi fikrimce her zaman yükse memory clock yüksek kazım gücü demek değildir.

• Beğen
Reaksiyonlar: NMK.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Hatayı alan farklı kişiler de olmuş, kimi çözmüş kimi çözememiş.
Şunu deneyebilirsin;
Kartta harici O.C. varsa kapat.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,376
Üyeler
161,039
Son üye
unrealsorrow
Top Bottom