- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence de az+1200 az mı sizce, ben araştırdığımda en stabil değeri 1200 de verdiğini okumuştum yabancı forumlarda.
Bence de az+1200 az mı sizce, ben araştırdığımda en stabil değeri 1200 de verdiğini okumuştum yabancı forumlarda.
Belki 3090 için stabil bir değer olabilir bir fikrim yok. Fakat dediğim gibi ben 3070'lere +1350 veriyorum reject oranımda 1000 işlemde 2 falan. Onlarda bilgisayarı gün içinde kullandığım ile ilgili olabilir sanırım.+1200 az mı sizce, ben araştırdığımda en stabil değeri 1200 de verdiğini okumuştum yabancı forumlarda. Belki benim yanlışımdır.
Kasanın yan tarafını açtım sıcaklıklarda değişiklik olmadı böyle kalsin mi kasanın içi tozdan bembeyaz oldu 1 aydır on panelsiz kullaniyorumhemen deneyeyim
Hocam voltage ve core clock ayarlarını ne yapmam gerek yani ne anlama geliyorlar kısaca anlatır mısınızBelki 3090 için stabil bir değer olabilir bir fikrim yok. Fakat dediğim gibi ben 3070'lere +1350 veriyorum reject oranımda 1000 işlemde 2 falan. Onlarda bilgisayarı gün içinde kullandığım ile ilgili olabilir sanırım.
Kasamın soğutması kötü olduğu ve riser kullandığım için bende o şekilde kullanıyorum. Benim sıcaklığıma baya etki ediyor. Sadece biraz fazla tozlanır o kadar.Kasanın yan tarafını açtım sıcaklıklarda değişiklik olmadı böyle kalsin mi kasanın içi tozdan bembeyaz oldu 1 aydır on panelsiz kullaniyorum
Peki fan hızları otomatikte hep %84te bende manuel 66 ya çektim sıcaklık 58 59 derece burada anormal bir şey var mıKasamın soğutması kötü olduğu ve riser kullandığım için bende o şekilde kullanıyorum. Benim sıcaklığıma baya etki ediyor. Sadece biraz fazla tozlanır o kadar.
Bende işin ehli değilim fakat bildiğim kadarıyla core clock yani çekirdek hızı ile işimiz olmadığı için, kartın daha az ısınması ve enerji çekmesi amacıyla kısıyoruz. Voltage düşürmesini de çekirdek hızını daha detaylı manuel bir şekilde düşürmek gibi düşünebilirsin.Kasanın yan tarafını açtım sıcaklıklarda değişiklik olmadı böyle kalsin mi kasanın içi tozdan bembeyaz oldu 1 aydır on panelsiz kullaniyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam voltage ve core clock ayarlarını ne yapmam gerek yani ne anlama geliyorlar kısaca anlatır mısınız
Kartın soğutmanıza bağlı bu etkenler değişkenlik gösterebilir. Kasanın etrafı eğer açıksa 65 fan hızlarında 58 59 derece kabul edilebilir bir değer gibi geldi bana.Peki fan hızları otomatikte hep %84te bende manuel 66 ya çektim sıcaklık 58 59 derece burada anormal bir şey var mı
İnternette ki ayarlar nasıl onlara bir göz atın derim. Çünkü sanırsam benim 3070 kartım için 1400 ve sonrası tavsiye edilmiyor.+1600 yaptım sorun yok fakat hızında daha değişen bir şey yok
Açık sayılır yarın sabah pencerenin önüne çekicem masayı burda ben bile terliyorumBende işin ehli değilim fakat bildiğim kadarıyla core clock yani çekirdek hızı ile işimiz olmadığı için, kartın daha az ısınması ve enerji çekmesi amacıyla kısıyoruz. Voltage düşürmesini de çekirdek hızını daha detaylı manuel bir şekilde düşürmek gibi düşünebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kartın soğutmanıza bağlı bu etkenler değişkenlik gösterebilir. Kasanın etrafı eğer açıksa 65 fan hızlarında 58 59 derece kabul edilebilir bir değer gibi geldi bana.
Odanız küçük ise çok etki eder.Açık sayılır yarın sabah pencerenin önüne çekicem masayı burda ben bile terliyorum
Küçük degil ama kasanın 3 tarafı fuvar yani alt sag ve arkaOdanız küçük ise çok etki eder.
Hocam bir göz gezdirdim. İnternette her zamanki gibi birbirinden değişik bir çok ayar var. Siz kaç MH/s ile kazıyordunuz? Biraz kendiniz stabil ayarı bulmanız lazım gibi. Benim RX 590'ım için konuşmak gerekirse, afterburner yerine radeon Settingsten O.C ve U.V yapıyorum. Bellek hızı 2170 iken stabil 30 MH/s ile kazıyorum. Bellek hızını 2180 yapıp, sadece +10 arttırsam bile kart sapıtıyor 26-27 ile kazmaya başlıyor. Şahsi fikrimce her zaman yükse memory clock yüksek kazım gücü demek değildir.+1600 yaptım sorun yok fakat hızında daha değişen bir şey yok