Neler Yeni

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
Hocam peki size şunu sormak istiyorum. Ben ocakta bir sistem toplayacağım inşallah. Maksimum 40k civarına çıkabilirim. 4070ti ve 7800xt arasında kaldım. Ve 7800xt 1tb 16gb ram ve sıvı soğutucu ile 38k ama 4070ti 500gb 16 ram ve sıvı sogutucusuz 43.7k sizce hangisi?
7800xt dede herhalde sorun çıkmaz eğer bütçenizi aşıyor sa yani son çıkan ekran kartta sıkıntı cikaracaksa bilemedim

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
7800xt dede herhalde sorun çıkmaz eğer bütçenizi aşıyor sa yani son çıkan ekran kartta sıkıntı cikaracaksa bilemedim
Bende bundan dolayı biraz şüphe duyuyorum. Yayın vs. Açmak gibi hayallerim var tutup tutmaması önemli değil ama o kulvarda beni üzer mi? Oyun performansını zaten biliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
Amd kullanıcıları artık yok flan diyor lardi ama evet hayla yaşayan cok insan varmi wattman ve her guncellemede kontrol etme gibi bi zorunluk var gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende bundan dolayı biraz şüphe duyuyorum. Yayın vs. Açmak gibi hayallerim var tutup tutmaması önemli değil ama o kulvarda beni üzer mi? Oyun performansını zaten biliyorum.
Hocam yayınlarda bence sıkıntı çıkmaz rx580 le fıvem yayın yapanı gördüm ama eger tutarsanız veya cok fazlaca yayin vs yüksek grafikler bence NVIDIA alın derim bence Hocam siz NVIDIA alin geçin 3k fazla ama zaten son çıkan ekran kartı rahat rahst kullanırsınız üzün bir süre

Murkof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Mert Soydan
RX5000 Ve daha önceki serilerden akıllara kazınmış ''wattman'' hataları ısınma sorunları gibi şeyler yüzünden insanlar hala AMD kartlara ön yargılı şekilde yaklaşıyorlar. Gerçi ben de bir zamanlar ikilemde kalıp RX6700XT’nin saf kas olarak daha güçlü olmasına rağmen RTX3060Tİ tercih etmiştim riske atmamak için. Şimdiki aklım olsa AMD’ye bir şans verirdim. Bazı arkadaşlarımız ''fanboy''luk duygularıyla haraket ediyor hala ama AMD de eski AMD değil kendini geliştirdi. Bu durumda fiyat performans ve yazılımsal olarak hangi kart daha öndeyse o kart tercih edilmelidir benim fikrimce.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
RX580 den RTX4070 Ti a geçtim. Açık olayım ikisinde de yazılımsal sorunlar yaşamadım hatta AMD de sevdiğim özellik detaylı ayarlar vardı. NVIDIA da ise en büyük avantaj DLSS. Ha tabi ki FSR da gayet iyi. Ama DLSS seçeneği varken FSR seçmekle uğraşmıyorum açıkçası. Ayrıca Ray Tracing olayı NVIDIA da daha iyi performans gösteriyor. NVIDIA tarafındaki en büyük şikayetim böylesine bir kartta neden 12GB VRAM olduğu, bu kart 16GB ı hakediyordu. AMD ye gelince NVIDIA nın sunabildiği teknolojiyi maalesef bir iki adım geriden takip ediyor oluşu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
RX5000 Ve daha önceki serilerden akıllara kazınmıs ''wattman'' hataları ısınma sorunları gibi şeyler yüzünden insanlar hala AMD kartlara ön yargılı şekilde yaklaşıyorlar. Gerçi ben de bir zamanlar ikilemde kalıp RX6700XT’nin saf kas olarak daha güçlü olmasına rağmen RTX3060Tİ tercih etmiştim riske atmamak için. Şimdiki aklım olsa AMD’ye bir şans verirdim. Bazı arkadaşlarımız ''fanboy''luk duygularıyla haraket ediyor hala ama AMD de eski AMD değil kendini geliştirdi. Bu durumda fiyat performans ve yazılımsal olarak hangi kart daha öndeyse o kart tercih edilmelidir benim fikrimce.
Hocam ben de bu konuyu sizin düşünceniz le açtım 3060 aldım keşke 6600xt alsaydın dedim ama biz de amd olmadığı için ve bu hataları alamadığımız için rahat konuşabiliyoruz bence çünkü bu konuda insanların yazdıkları çoğu sey doğru ve bu konudan öncede bazi yerlerde çokça wattman ve rx600 serisi için diyorum üstünü bilmem yeni güncellemelerde sıkıntı yaşanan sürekli silip yeni driver yukleyen insanları gördüm ve en önemlisi fiyat farkıda azalmış fiyat farkı eskisi gibi degil

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
hocam şöyle bir bakıyorum 3060 ve rx6600 veya 6600xt arasında 20 fps flan fark var arada ama 3060 ful grafiklere çekince ağır bir oyunu misal veriyorum 10 fps düşüyor ve sabit veriyor ama amd de fps hem düşüp hemde stabilliğini kaybediyor bu fps için amd almaya değmez burda 3060 ın diğer özellikleri de var birde amd nin watman hatası 6 ay önce olsa amd derdim ama bi piyasaya bakayım dedim fiyat farkıza azalmış

Hocam aradaki fiyat farkıda baya azalmış gibi fazladan 20 fps için sizce değermi
İhtiyacına göre değişir oynadığın oyuna göre gereksinimler değişiyor kimisi o fazla fps bana lazım der yine alır aradaki fiyat farkı az değil benim ihtiyacım Rrtx tarafına olmasa Amd tercih ederdim ihtiyaçları karşılaması önemli gerisi iş görsün yetere kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
İhtiyacına göre değişir oynadığın oyuna göre gereksinimler değişiyor kimisi o fazla fps bana lazım der yine alır aradaki fiyat farkı az değil benim ihtiyacım Rrtx tarafına olmasa Amd tercih ederdim ihtiyaçları karşılaması önemli gerisi iş görsün yetere kalıyor.
Hocam ben arakadasa bakıyorum ama aradaki fiyat farkıda azalmış 6 ay önce 4 k lardan 2k lara düşmüş farkar Çin'demi ne yasaklamış Nvidia onan galiba ama bilemiyorum

RX5000 Ve daha önceki serilerden akıllara kazınmış ''wattman'' hataları ısınma sorunları gibi şeyler yüzünden insanlar hala AMD kartlara ön yargılı şekilde yaklaşıyorlar. Gerçi ben de bir zamanlar ikilemde kalıp RX6700XT’nin saf kas olarak daha güçlü olmasına rağmen RTX3060Tİ tercih etmiştim riske atmamak için. Şimdiki aklım olsa AMD’ye bir şans verirdim. Bazı arkadaşlarımız ''fanboy''luk duygularıyla haraket ediyor hala ama AMD de eski AMD değil kendini geliştirdi. Bu durumda fiyat performans ve yazılımsal olarak hangi kart daha öndeyse o kart tercih edilmelidir benim fikrimce.
Hocam birde beni bu konuda bir den fazla amd kullanıcısı şikayetini söyledi oyunda kapanıyor flan diye oda insani yine şüphelendiriyor

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Hocam ben arakadasa bakıyorum ama aradaki fiyat farkıda azalmış 6 ay önce 4 k lardan 2k lara düşmüş farkar Çin'demi ne yasaklamış Nvidia onan galiba ama bilemiyorum

Hocam birde beni bu konuda bir den fazla amd kullanıcısı şikayetini söyledi oyunda kapanıyor flan diye oda insani yine şüphelendiriyor
Amd tarafındaki sistemler daha f/p oluyor Nvidia tarafı pahalı sadece oyun için alınan bir sistemde bence amd daha mantıklı geliyor daha uyguna geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
Amd kullanıcıları artık yok flan diyor lardi ama evet hayla yaşayan cok insan varmi wattman ve her guncellemede kontrol etme gibi bi zorunluk var gibi

Hocam yayınlarda bence sıkıntı çıkmaz rx580 le fıvem yayın yapanı gördüm ama eger tutarsanız veya cok fazlaca yayin vs yüksek grafikler bence NVIDIA alın derim bence Hocam siz NVIDIA alin geçin 3k fazla ama zaten son çıkan ekran kartı rahat rahst kullanırsınız üzün bir süre
Bencede hocam çünkü tekrardan bir sistem değiştirme lüksüm yok.

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre

Hiç amd bir kart veya işlemci kullanmadığım için bilmiyorum hatalara karşı şahsen benimde ön yargım var bilen birileri ile oturup konuşunca ön yargılar kırılır.

Top Bottom