Neler Yeni

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Meran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Anıl
Asus rog strix rx 6700 xt modelini 2 yıldır aralıklsız kullanıyorum. Yazılımsal bir kere bile sorun yaşamadım. İlk amd kartımdı. Korkarak aldım. Şimdi diyorum ki iyi ki almışım. 0 hata 0 sorun. Mükemmel oyun keyfi. Önyargıları aşıp şans vermek gerekiyor. Teşekkürler.

Can...

80+ Platinum
Arkadaşlar ben 3060 kullanıyorum NVIDIA bence bu zamana kadar en iyisiydi ama bundan sonra neden NVIDIA alalım. Bakıyorum rx6600 serisi ve sonrası artık yazılımsal sorunlar yok saf güç olarak NVIDIA ya misal 3060 denk daha fazla fps veriyor fiyat olarak ta arada ciddi farklar var yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın alanların çoğu cayir cayır kullanıyor peki artık NVIDIA almamızı sağlayacak sebep nedir neden bundan sonra alalimki sorusu aklıma geliyor bana AMD ve Nvidia kulananlar yazsın ama bir düşünün objektif olun lütfen...
ben beleş olsa bu saatten sonra yine amd ekran kartı almam ben yaptım o hatayı sonunda huzura kavuştum intel arc alıp daha bulaşmam amd nvidia dan devam

casrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
mehmet yıldız
minnig yapılmış pas içinde powercolor red devil rx 6700 xt aldım. 6.100 TL'ye boşta 40 derece furmark testi cam kapak kapalı 67 derece fan yüzdesi % 37 ;) oyunlarda desen sıkıntı yok 64 dereceyi geçmedi ultra ayarlarda coil whine var ama kulağımı kasanın içine doğru sokarsam ses gelir duymuyorum bile. nvidaya çok para vermek bence saçmalık. paran varsa al nvidia ben şahsen almam.

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,056
İsim
Ömer
Steam
1316142768
Arkadaşlar ben 3060 kullanıyorum NVIDIA bence bu zamana kadar en iyisiydi ama bundan sonra neden NVIDIA alalım. Bakıyorum rx6600 serisi ve sonrası artık yazılımsal sorunlar yok saf güç olarak NVIDIA ya misal 3060 denk daha fazla fps veriyor fiyat olarak ta arada ciddi farklar var yani kısacası bu kimse gelip te yazılım flan yazmasın alanların çoğu cayir cayır kullanıyor peki artık NVIDIA almamızı sağlayacak sebep nedir neden bundan sonra alalimki sorusu aklıma geliyor bana AMD ve Nvidia kulananlar yazsın ama bir düşünün objektif olun lütfen...
stabilite.

Adzero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Kaan
Paran varsa NVIDIA muhabbeti bu jenerasyon için ne kadar geçerli tartışılır, rakip olarak çıkan kartlar 1-2k farka satılıyor bazılarında o fark bile yok.

İki şirket de benzer fiyatlar belirledi, AMD'nin asıl gelir kaynağı PC ekran kartları olsaydı daha rekabetçi fiyat çekerlerdi ama konsol piyasasından çok kazanıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
minnig yapılmış pas içinde powercolor red devil rx 6700 xt aldım. 6.100 TL'ye boşta 40 derece furmark testi cam kapak kapalı 67 derece fan yüzdesi % 37 ;) oyunlarda desen sıkıntı yok 64 dereceyi geçmedi ultra ayarlarda coil whine var ama kulağımı kasanın içine doğru sokarsam ses gelir duymuyorum bile. nvidaya çok para vermek bence saçmalık. paran varsa al nvidia ben şahsen almam.
Hocam arkadaki fiyat farkıda azalmış aslında

Sora

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Gökhan
DLSS 3.0 var, yazılım sıkıntıları AMD'de bitmiş değil, Nvidia'nın cuda çekirdekleri sayesinse yayınlar ve render işlerini kolaylıkla halledebiliyorsun, Nvidia broadcast ile yayınlarını kaliteli hale getirebiliyorsun, Raytracing ışın izleme teknolojisi çok daha verimli çalışıyor gibi + özellikler var ama yok arkadaş ben dümdüz oyun oynayacağım diyorsanız AMD alınır.

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Hocam, Nvidia üretim konusunda daha performanslı Özellikle oyun geliştirme, 3D model tasarımları, görsel tasarım veya animasyon gibi alanlarda çalışıyorsan Nvidia tercih etmek daha yararlı olabilir. AMD kartları güç konusunda başarılı ve hem ucuz hem de iş görebilir. Ancak sürücü hataları gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Bu sorunlar bilgi sahibi biriyle çözülür.

Kişisel tercih ve iş gereksinimlerine bağlı olarak kart seçimi yapman önemli. Sadece oyun oynuyorsan AMD tercih edilebilir ancak oyun geliştirme gibi teknoloji odaklı amaçların varsa Nvidia daha çok işine yarayabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Paşadöner
Hocam, Nvidia üretim konusunda daha performanslı Özellikle oyun geliştirme, 3D model tasarımları, görsel tasarım veya animasyon gibi alanlarda çalışıyorsan Nvidia tercih etmek daha yararlı olabilir. AMD kartları güç konusunda başarılı ve hem ucuz hem de iş görebilir. Ancak sürücü hataları gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Bu sorunlar bilgi sahibi biriyle çözülür.

Kişisel tercih ve iş gereksinimlerine bağlı olarak kart seçimi yapman önemli. Sadece oyun oynuyorsan AMD tercih edilebilir ancak oyun geliştirme gibi teknoloji odaklı amaçların varsa Nvidia daha çok işine yarayabilir.
hocam şöyle bir bakıyorum 3060 ve rx6600 veya 6600xt arasında 20 fps flan fark var arada ama 3060 ful grafiklere çekince ağır bir oyunu misal veriyorum 10 fps düşüyor ve sabit veriyor ama amd de fps hem düşüp hemde stabilliğini kaybediyor bu fps için amd almaya değmez burda 3060 ın diğer özellikleri de var birde amd nin watman hatası 6 ay önce olsa amd derdim ama bi piyasaya bakayım dedim fiyat farkıza azalmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam aradaki fiyat farkıda baya azalmış gibi fazladan 20 fps için sizce değermi

Reav

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Asus rog strix rx 6700 xt modelini 2 yıldır aralıklsız kullanıyorum. Yazılımsal bir kere bile sorun yaşamadım. İlk amd kartımdı. Korkarak aldım. Şimdi diyorum ki iyi ki almışım. 0 hata 0 sorun. Mükemmel oyun keyfi. Önyargıları aşıp şans vermek gerekiyor. Teşekkürler.
Sorun şurda, sorunsuz kullanma ihtimaliniz elbette var. Ama sorun yaşayanda çokça kişi var. Ben hiç nvdia xxx sürümü gelmiş stabil midir diyr konu görmedim. Ama amd gördüm.

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
Hangisi o an daha uygunsa onu al, hazır sistem içinde bi bakarsın Nvidia lı sistem daha uygun olur zaten ülkemizde laptop alıcağın zaman AMD ekran kartlı laptopta yok denecek kadar az orda mecbur Nvidia. Fanboyluğa gerek yok o an ne lazımsa hangisi uygun ise onu alcaksın.
Hocam peki size şunu sormak istiyorum. Ben ocakta bir sistem toplayacağım inşallah. Maksimum 40k civarına çıkabilirim. 4070ti ve 7800xt arasında kaldım. Ve 7800xt 1tb 16gb ram ve sıvı soğutucu ile 38k ama 4070ti 500gb 16 ram ve sıvı sogutucusuz 43.7k sizce hangisi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,133
Üyeler
162,782
Son üye
isimiszdenzci
Top Bottom