Neler Yeni

Öneri Nvidia GeForce RTX 5070 Ti

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Kerem Eldes
Chat GPT ye yazdırdım ben şu promt ile

Cimer'e bir şikayet yazısı yazacağım. Türkiye'de bilgisayar firmaları çok yüksek fiyatlardan ürünleri satıyorlar ve genelde vergileri bahane ediyorlar. Fakat yüksek kar oranları ile sattıkları çok ortada. Marketlerde bir meyvenin, sebzenin tarladan çıktığı fiyat ve rafa gelene kadar hangi ücret ve masrafların eklendiği artık yazıyor. Bu uygulamanın aynısının bilgisayar sektöründeki parçalar içinde olmasını istiyorum bu konuda cimer'e bir şikayet yazısı yazacağım.Örnek verecek olursak Nvidia tarafından 750$ lansman fiyatı belirlenen bir ürün Türkiye'de şuan 55-60 bin TL arası fiyatlardan satılıyor. Firmaların karları ve vergiler bile eklense bu fiyattan olmaması lazım ortalama 40-45 bin TL arasında satılması lazım.
hangi kamu kurumuna yollamak lazım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Father
Tekrar diyorum organize olmamız gerek bu aracıları ortadan kaldırmamız lazım pastayı sadece büyük balinaya vermemiz gerek amazona

asko56

80+ Gold
Arkdaşlar cimere sikayet edin üstüne firamaların destek bölümüne bot olayını anlatın ürün alamadıgınızı internete stok açmayın diye tüm firmaları uyarın mail atın mail bomb yaparsanız firmalarda bir hal çaresine bakacaklarına eminim 5070ti kaçırdınız bari düz 5070 ve 9070xt den olamyın derim

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Bundan ben de alacaktım ama Aralık ayında 32k dan satıldığını görünce daha fazlasını vermeye elim gitmiyor.
5070 ti stokları açılmadan önce 34.999₺ idi kendi sitesinde sonra site çöktü ya o sıra fiyata zam gelmiş bende peşin alacağıma trendyol dan 6 taksit ile alırım dedim

asko56

80+ Gold
Vergi iadesi tam olarak nasıl işliyor kaynak varsa atabilir misin
hocam ürünü gidiyorsun a firmadan aldıgın sirada kasada diyorsun ben sizin ülkenizin vatandaşı degilim tax free istiyorum pasaportunu gösteriyorsun onlarda sana bir belge veriyor sende hava limanından vergi ile alakalı bölümden geri iade alıyorsun ister nakit istersen aldıgın karta iade şeklinde

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut PEKER
Tekrar diyorum organize olmamız gerek bu aracıları ortadan kaldırmamız lazım pastayı sadece büyük balinaya vermemiz gerek amazona
Nasıl olabilir bu? İnfluencer kişiler geforce now reklamı yapmaktan vakit bulurlarsa başta onlar tepki koymalı buna bence. Edit: Hazır sistem reklamlarından da vakit bulmaları lazım tabii

asko56

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mehmet Erdem
örnek yazı atarsanız bende cimer üzerinden göndereyim
Yukarda chatGPT için promt yazdım. Aynı olmasın diye bilerek promt u attım. Aynı olursa bakılmayabiliyor kopyala yapıştır şikayet gelmiş vs diye bence. O yüzden promt'u chatgpt ye atıp yazdırabilirsiniz.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Kerem Eldes
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rıza
İlgilendiği Kategoriler
hacking, development
yetkili hiç bir kurumun bu meseleye ayıracağı vakit olduğunu sanmıyorum, kaldı ki serbest piyasa. adam belki lansman fiyatından satmak zorunda bile değil, tabii ki ticari ahlakla alakalı bu mevzu, trde kimsede bu ahlakı aramıyorum artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,060
Üyeler
169,058
Son üye
amötör
Top Bottom