Neler Yeni

NVIDIA mı, AMD mi, sebepleriyle neden?

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mert G
elektirik kesilmesinde driver gitmez ram azıcık oynaması diye bir fizik kanunu yok başka dostum anlat
2060 aldım diyorum 2 kere dondu ekran iade ettim bak burada nvidia asla kötülemem ama şu driver muhabbeti saçma derecede övmeyin yeter
ya driver sorunu her kartta karşılaşılabilir nvidia'da da tabii ki zaten sen görmüşsün aslında muhabbet burada amdnin çok daha sık bu problemleri kullanıcıların karşısına getirmesi

Bünyamina

80+ Platinum
İyi o sıralarda çökmesi tesadüf diyelim. ama hergün windowsumda ekran kartı sürücüleriniz çöktü güncelleyin yazısı görmekten cidden bıktım 3-5 fps az alırım bu sıkıntıları yaşamam
bende yaşıyorum dünyanın sonu değil sorunu bulup çözmek lazım 22.6.1 driveri kullanıyorum bir sorun çıkmadı 1 aya yakındır ondan önce 1.5 yıl hiçbir sorunla karşılaşmadım

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
ya driver sorunu her kartta karşılaşılabilir nvidia'da da tabii ki zaten sen görmüşsün aslında muhabbet burada amdnin çok daha sık bu problemleri kullanıcıların karşısına getirmesi
hocam hepimizin bilgisayarı dört dörtlük değil, hepimiz zengin değiliz bilgisayarımızda sistemsel bir hata olabilir yeni parça alcak paramız olmayabilir bu durumda amd aşırı sıkıntı çıkartıyor. nvidia en azından driverları donanımsal hatalardan koruyor en ufak sıkıntıda windowsa mesaj göndermiyor

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Nvidia diyorum. Ama böyle "AMD çöp" diye değil. İki markanın da kendi içinde artıları ve eksileri var. Ancak biraz detaylı bakınca Nvidia'nın güncelliği, driver stabilliği, desteklediği ve desteklendiği oyunlar/uygulamalar/platformlar, birazcık daha güven vermesi onu öne çıkarıyor. Yeni teknolojileri rakiplerine kıyasla daha iyi optimize edip kullanıcıya sunuyor, birçok firma ve şirket ile görüşüp çoğu oyuna Nvidia desteği getirtiyor - ki bu da uygulamaların ve oyunların daha sağlıklı ve performanslı çalışmasını sağlar - gibi gibi gibi. Bu saydığım sebeplerden ötürü Nvidia diyorum. Ha, AMD berbat mı derseniz tabii ki de değil. AMD daha çok F/P markası ve günlük kullanıcı dostu gibi. Sadece GENEL kıyaslama durumunda Nvidia'yı tercih ederim diyorum ben. Yoksa işin içinde bir sürü etken var: ürün modeli, sürümü, modelin iç donanım kalitesi... Bunları genel olarak düşününce AMD 7/10 puansa Nvidia 9/10 diyorum.

beşyüz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Kerem Yıldırım
Ben amd derim bol bol vram koyuyor 3070 de 8gb rx 470 de 8gb nvidia 2060 a bile 6gb vram koymuş bana kalırsa AMD BMW NVİDİA MERCEDES

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Nvidia diyorum. Ama böyle "AMD çöp" diye değil. İki markanın da kendi içinde artıları ve eksileri var. Ancak biraz detaylı bakınca Nvidia'nın güncelliği, driver stabilliği, desteklediği ve desteklendiği oyunlar/uygulamalar/platformlar, birazcık daha güven vermesi onu öne çıkarıyor. Yeni teknolojileri rakiplerine kıyasla daha iyi optimize edip kullanıcıya sunuyor, birçok firma ve şirket ile görüşüp çoğu oyuna Nvidia desteği getirtiyor - ki bu da uygulamaların ve oyunların daha sağlıklı ve performanslı çalışmasını sağlar - gibi gibi gibi. Bu saydığım sebeplerden ötürü Nvidia diyorum. Ha, AMD berbat mı derseniz tabii ki de değil. AMD daha çok F/P markası ve günlük kullanıcı dostu gibi. Sadece GENEL kıyaslama durumunda Nvidia'yı tercih ederim diyorum ben. Yoksa işin içinde bir sürü etken var: ürün modeli, sürümü, modelin iç donanım kalitesi... Bunları genel olarak düşününce AMD 7/10 puansa Nvidia 9/10 diyorum.
çok güzel özetlemişsin amd kullanıcı dostu dışında hepsine katılıyorum. yakında rx 6600'ümü parçalıcam

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Paran fazlaysa NVIDIA az ise AMD.
NVIDIA'nın avantajları:
DLSS teknolojisi tüm popüler oyunlarda var,
RTX teknolojisi daha az FPS düşürüyor,
CUDA çekirdekleriyle daha hızlı render alınabiliyor.
Dezavantajları:
Fiyatı AMD'ye göre daha pahalı,
Ucuz modellerde marka çeşitliği fazla da olsa hepsi birbirini taklit ediyor.

AMD'nin avantajları:
Fiyat bakımından daha ucuz,
DLSS benzeri FSR teknolojisi var,
Dezavantajları:
Fiyatı NVIDIA'ya göre daha ucuz,
Ucuz modellerde çeşitlilik daha fazla olabiliyor (XFX 3 fanlı, Powercolor, sapphire, v.s)

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
çok güzel özetlemişsin amd kullanıcı dostu dışında hepsine katılıyorum. yakında rx 6600'ümü parçalıcam
Kullanıcı dostu demekten kastım: Nvidia ile neredeyse benzer özellikteki ürünlerini daha uygun fiyattan satışa sunması. Sizin sorununuz ne tam bilemiyorum. Eğer driver derseniz de anlarım. Driver problemleri, fabrika çıkışlı arızalı ürünler falan bu tarz bir sektörde çok doğal. Sadece AMD'de galiba bir tık daha fazla. Zaten o açıdan F/P diyoruz ya.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,314
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Nvidia Çünkü DLSS = Büyü

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Kullanıcı dostu demekten kastım: Nvidia ile neredeyse benzer özellikteki ürünlerini daha uygun fiyattan satışa sunması. Sizin sorununuz ne tam bilemiyorum. Eğer driver derseniz de anlarım. Driver problemleri, fabrika çıkışlı arızalı ürünler falan bu tarz bir sektörde çok doğal. Sadece AMD'de galiba bir tık daha fazla. Zaten o açıdan F/P diyoruz ya.
tabii ki driver

The Batman

80+ Silver
Bence nvidia daha başarılı ama fiyatları aşırı yüksek amd ile arasında 300-500 lira fark olsa herkes nvidia alırdı. Ama fiyat farkı çok olduğu için bende dahil bir çok kişi daha uyguna aynı performansı verdiği için amd alıyor.
Kur yüksek olunca böyle oluyor adamlarda 50 100 dolar ortalama rtx 3090 falan saymazsan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,232
Üyeler
166,504
Son üye
kaan.12
Top Bottom