NVIDIA RTX 5070 vs AMD 9070 XT

amd 9000 serisinde hiçbir şekilde sorun yok siz gidip 9070xt gibi spike atan anlık güç dalgalanması yaşayan karta 750w güç kaynagı kullanırsan driver çöktügünde amd tü kaka olur ama bu güne kadar çıktıgından belli forumda yüzlerce insana aldırdım ve 850w psu aldırdım tık sorun yok amd ekran kartı kullanıyorsanız belirlenen güç kaynagının üzerinde alıcaksınız recomend 750 mi yazıyor 850 alıcaksın tertemiz kullanıcaksın

Konu defalarca açılmış olabilir ama ben güncel zamanda 5070 ile 9070XT arasında kalanlardanım. Daha önceki kartlarım Nitro + RX590 ve MSI 5600XT'ydi. İkisinde de wattman ve birçok çökme sorunları ile karşılaştım beni bezdirdiler. 9070XT ile sağlam donanımlarda sorun yaşar mıyım? aynı hatalar devam ediyor mu? Alırsam Sapphire Pure 9070XT alacağım beyaz sistem topluyorum, veya beyaz herhangi bir 5070 alacağım bütçem Ti almaya yetmiyor artık. Youtube'dan yayın yapıp AMD kartını kullananlara mesaj atıyorum sorun yok çok iyi kart diyorlar, yine de emin olamıyorum o kartın bende yarattığı travma yüzünden.
9070xt tabii ki , sorun var diyenlerin çoğu yaşadığı her sorunu ekran kartına atanlar o yüzden çok takmana gerek yok bu sene nvidia amd den daha sorunluydu. AMD de mfg yok ama afmf var , fsr4 dlss4 ile görüntü kalitesi olarak büyüteç ile bakmadığın sürece aynı , software dosyalarında fg 2x 3x gibi bir şeyler görülmüştü sanırım emin değilim yani amd de mfg tarzı bir şey getirecek olabilir ki ben hala mfg nin göz boyadığına inanıyorum.

9070xt tabii ki , sorun var diyenlerin çoğu yaşadığı her sorunu ekran kartına atanlar o yüzden çok takmana gerek yok bu sene nvidia amd den daha sorunluydu. AMD de mfg yok ama afmf var , fsr4 dlss4 ile görüntü kalitesi olarak büyüteç ile bakmadığın sürece aynı , software dosyalarında fg 2x 3x gibi bir şeyler görülmüştü sanırım emin değilim yani amd de mfg tarzı bir şey getirecek olabilir ki ben hala mfg nin göz boyadığına inanıyorum.
Ha 9070xt için kaliteli bir 750w şart eğer yoksa boşuna tartışma yaratmaya gerek yok direkt 5070 al.

amd 9000 serisinde hiçbir şekilde sorun yok siz gidip 9070xt gibi spike atan anlık güç dalgalanması yaşayan karta 750w güç kaynagı kullanırsan driver çöktügünde amd tü kaka olur ama bu güne kadar çıktıgından belli forumda yüzlerce insana aldırdım ve 850w psu aldırdım tık sorun yok amd ekran kartı kullanıyorsanız belirlenen güç kaynagının üzerinde alıcaksınız recomend 750 mi yazıyor 850 alıcaksın tertemiz kullanıcaksın
Hocam 1000W 80 + Platinyum ile girdim sisteme. Kaliteli bilindik bir marka, artık işi şansa bırakamam. Zamanında Xigmateg gibi fason diyebileceğim bir markanın 750W 80+ Gold'u var diye seviniyordum meğer AMD ekran kartlarının başlıca sorunu PSU yetersizliğiyle kaynaklanıyormuş.

Hocam 1000W 80 + Platinyum ile girdim sisteme. Kaliteli bilindik bir marka, artık işi şansa bırakamam. Zamanında Xigmateg gibi fason diyebileceğim bir markanın 750W 80+ Gold'u var diye seviniyordum meğer AMD ekran kartlarının başlıca sorunu PSU yetersizliğiyle kaynaklanıyormuş.
ee zaten en iyi psu nuz var 9070xt almamak için hiçbir sebep yok gönül rahatlıgı ile alabilrisiniz 5070 in alınabilitesi yok fiyat olarak 9070xt ile aynı fiyatı çekiyorlar denk ürün degil denk klasman degil artık 9070xt nin resmi rakibi 5080 zaten 5070ti diyeni kaile alma nvdia üretimini bitirdi artık yok stoklar bittiginde yeni ürün gelmeyecek yani üretilmeyen bir ürün ile üretimde olan ürünü kıyaslayamayız çünkü yok artık o yüzden sen 5080 performansı veren kartı 36 ya alıcaksınız tertemiz kullanıcaksınız

kimse 5 nesil öncenin sorunlarını 9070xt nin üstüne atmıyo. o sorunlar gitti yeni sorunlar geldi. iki markayı da eksisi ve artısı ile olduğu gibi aktarmak lazım bilmeyene. amd daha sorunlu ancak uygun ve saf kas gücü sunuyo, nvidia daha sorunsuz daha optimize ve yapay zeka özellikleri çok daha iyi ama üst modeller dışında soğutmadan muzdarip, vram kısık, fiyatlar fahiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yine milleti yakıyo skljdfbvkjsdbfvjn
Tamam üstat, 9070XT hangi driver ile hangi sorunu çıkartıyor mesela? Örnek sunman lazım ki eski sorunlar gitti yeni sorunlar geldi diyebilelim. Gavur ekşisi redditte etkileşim manyağı olmuş bir 9070XT konusu vardı, adam inatla diyor ki pc ağır yük altına girince ekran kararıp sistem çat diye kapanıyor. AMD fanboyları vs Nvidia fanboyları arasında kılıç kalkan gösterisine dönmüş konu, herif videoyu bir atıyor kasanın içinde görünen noname bir psu. Bir diğer konuda herif yazmış milletin 9070XT ile aldığı fps değerlerini ben alamıyorum, sistem özelliklerini soruyorlar xeon 2609 v2 çift işlemci 32gb ddr3 ram. Birisi yazmış crash hatası alıyorum, 1650 ekran kartını söküp 9070XT'yi takmış girmiş direkt oyuna. Bizim millet yabancı forumlar diye hayatında bir defa girdiği siteleri referans alıyor, o sorunu yaşayan ne diye yaşıyor ya da donanımdan yazılımdan ne kadar anlıyor belli değil. 9070XT Pulse 35000TL, 5070Ti 46000TL. 5070Ti 40000TL olsun, 9070XT alanı burada rezil rüsva ederim ama %30 fiyat farkı verilemiyorsa 9070XT idealdir.

Amd nin şu ana çektiği sorunların çoğu kötü mimarisinden kaynaklanıyordu yani kart çok güç çekiyordu ortalama psularda bile sorun yaşıyorduk kendim rx580 kullandım dandik bir psu ile 1-2 kere wattman yaşadım çözümü UV ile buldum. Şu an 7800xt kullanıyorum elimde nzxt c750 var C+ bir psu öyle abartı iyi değil ama yine de sorunsuz kullanıyorum. Sorunların çoğu sistem stabil olmadığı için oluyor nvidia/amd/intel fark etmez.

Vram açısından burada teecihim 9070xt olurdu. 1080p de bile 8 gb yetmiyor. 2 seneye ben kartı yükseltilirim diye düşünüyorsan 5070 al. İlla nvdia ise 5070ti

Tamam üstat, 9070XT hangi driver ile hangi sorunu çıkartıyor mesela? Örnek sunman lazım ki eski sorunlar gitti yeni sorunlar geldi diyebilelim. Gavur ekşisi redditte etkileşim manyağı olmuş bir 9070XT konusu vardı, adam inatla diyor ki pc ağır yük altına girince ekran kararıp sistem çat diye kapanıyor. AMD fanboyları vs Nvidia fanboyları arasında kılıç kalkan gösterisine dönmüş konu, herif videoyu bir atıyor kasanın içinde görünen noname bir psu. Bir diğer konuda herif yazmış milletin 9070XT ile aldığı fps değerlerini ben alamıyorum, sistem özelliklerini soruyorlar xeon 2609 v2 çift işlemci 32gb ddr3 ram. Birisi yazmış crash hatası alıyorum, 1650 ekran kartını söküp 9070XT'yi takmış girmiş direkt oyuna. Bizim millet yabancı forumlar diye hayatında bir defa girdiği siteleri referans alıyor, o sorunu yaşayan ne diye yaşıyor ya da donanımdan yazılımdan ne kadar anlıyor belli değil. 9070XT Pulse 35000TL, 5070Ti 46000TL. 5070Ti 40000TL olsun, 9070XT alanı burada rezil rüsva ederim ama %30 fiyat farkı verilemiyorsa 9070XT idealdir.
xeon ile 9070xt yi kullananı bende gördüm millet kafayı yemiş 550w 400w psu ya 9070xt takmaya çalışıyorlar XD

Konu anlaşılmıştır arkadaşlar, sağlam sistem bileşenleri ve özellikle sağlam PSU ile 9070xt bu gecenin mantıklı seçimi oldu. Kimse parasının düşmanı değil diye düşünüyorum Nvidia'ya kızma sebebim fiyat politikasıydı her zaman, bundan sebep önceki iki ekran kartım AMD'ydi. Yine de baktım bu sağlam sisteme rağmen hata veriyor yollarım iadeye veya değişime. Aradaki 11K fiyat farkına PSU ve anakartı bile yükseltirim, XXX marka 1000 değilde 1200 80+ platin alırım mesela.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

xeon ile 9070xt yi kullananı bende gördüm millet kafayı yemiş 550w 400w psu ya 9070xt takmaya çalışıyorlar XD
Umarım CW yaşamayız, bazen insanı çıldırtacak derecede sinir edebiliyor.

Son düzenleme:
Geri