mehmetmert
80+
- Reaksiyon skoru
- 84
baya kararsız kaldım sizce 27 inç mi 32 inç mi arada fiyat farkı sadece 1k 10k 27 inç 11 k 32 inç monitörü samsung öğrenci kapsamından alıcağım
olur olmaz kişilerin her söylediğine inanmayın.yok 1080p 27 inçte olur mu bilmem ne.birkaç sene önce benim tv im 43 inç 1080p idi.sorunsuz izleniyordu yakından bile.nedense forumda şöyle bir algı oluşturuldu: 24 inç yukarısı 1080p olmaz; 27 inç yukarısı 2k yakışmaz.kimbilir amaçları ne.kafanı 32 inç monitörün içine gömmessen bişey olmaz.yani oyun oynarken iyice monitörün içine girecek gibi kafanı yaklaştırma.zaten radrasyon var zararlı.ha şu olabilir: 32 inç özellikle fps oyunları için büyük olabilir.monitörün ucunu görcem diye gözünü bir oraya bir buraya kaydırmak zorunda kalabilirsin.bu da sana oyunda zaman kaybı kaybı olur ve rakibin kazanabilir.rekabetçi oyunda ms ler önemliymiş öyle diyor prolar.ben pek inanmasam da.prolar sonuçta.bunun haricinde pikselleşme 32 inçte var mı 43 inç tv de yoktu.ozaman 300 hz tv varsa pc yi tv ye bağlamak daha mantıklı bence.43 inçte oyun oynamak başka keyifli olsa gerek.
baya kararsız kaldım sizce 27 inç mi 32 inç mi arada fiyat farkı sadece 1k 10k 27 inç 11 k 32 inç monitörü samsung öğrenci kapsamından alıcağım
bende abobe programları kullanıyorum aradada fc 25 oynarım hikayeli oyunlarda nadir oynarım ondan düşündüm 32 mi 27 miYıllardır 24" kullandım ve bir anda 32" monitöre geçtim. 1080p olarak kullandım ilk başlarda ve gerçekten hiçbir fark algılayamıyorum şuan. Ekran büyüdükçe pikselleşme kaçınılmaz ama bu 24 ile 32 arasındaki farktan çok daha büyük ekran boyutları için geçerli olduğunu düşünüyorum bende.
32" modelini kullanıyorum bu monitörün ve gerçekten çok büyük. Oturma pozisyonunuz, mesafeniz, kullanım amacınız çok belirleyici olur. Sadece oyun, film ise 27" çok yeterli. 32 inçi yarış oyunları oynadığım için almıştım ama şu sıralara film dışında bir şey için neredeyse kullanamıyorum diyebilirim. Oyun ve film dışında çalışma programları içinde 32" epey avantaj sağlar, Adobe Premier gibi programlar vs çoklu işlem yapıldığında ekranın büyüklüğü kolaylık sağlıyor. Ancak böyle işleriniz yoksa bu monitör hem çok göz alıyor hem de bu modelin parlaklık seviyesi gerçekten yüksek olduğu için göz ağrısı yapıyor. Başka sorunuz olursa cevaplarım ürünle alakalı.
bende abobe programları kullanıyorum aradada fc 25 oynarım hikayeli oyunlarda nadir oynarım ondan düşündüm 32 mi 27 mi
peki siz hangi hdmi kablo kullanıyorsunuz bende victus 16 varda display girişi maalesef yok birde şuan mevcut 24 inç hp monitörüm var 2sini nasıl bir kullanabilirim çoklayıcı önerinixz var mıAynı ekranda çoklu pencere ihtiyacınızda varsa evet 32" çok çok rahatlatır işinizi. Hatta keyif katar, ama siz iyice bir düşünün. Oturma pozisyonunuz ekrana çok yakın olmamalı, gerçekten en az 100-110 cm bir uzaklık gerektiriyor 32" monitör kullanımı. Hem göz sağlığı hem de konforunuz açısından. Özellikle uzun süreli kullanımda.
FC için yanıltıcı olmak istemem ama hikâyeli oyunlar film tadında olduğu için, 32" versiyonu atmosferik film tadı verir. Renk gamutu-siyah beyaz dengesi çok başarılı olduğunu düşünürsek birde. Genel olarak oyun performansı zaten çok üst seviyede. Özellikle 240hz'de stabil kullanabilirseniz, görüntü akıcılığı başka bir seviyede. Özellikle FPS oyunları için bu farkı direk görebilirsiniz. Ghosting ve inputlag seviyesi harika.
İngilizce ama bu monitör için en iyi kaynak, burası da size fikir verecektir. https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-g6-s32bg65
masam çok geniş olmadığı için 27 inç aldım göz sağlığı da önemli dediğiniz gibi paralo iyzico dan da 1400 cashback aldım 8600 e denk gelmiş oldu ama 1k iyzico da nasıl geleceğini bilmiyorum olmadı hdmi ile swich i bunla alırımpeki siz hangi hdmi kablo kullanıyorsunuz bende victus 16 varda display girişi maalesef yok birde şuan mevcut 24 inç hp monitörüm var 2sini nasıl bir kullanabilirim çoklayıcı önerinixz var mı
peki siz hangi hdmi kablo kullanıyorsunuz bende victus 16 varda display girişi maalesef yok birde şuan mevcut 24 inç hp monitörüm var 2sini nasıl bir kullanabilirim çoklayıcı önerinixz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
masam çok geniş olmadığı için 27 inç aldım göz sağlığıda önemli dediğinizgibi paralo iyzico dan da 1400 cashback aldım 8600 e denk gelmiş oldu ama 1k iyzicoda nasıl gekeceğimi bilmiyorumolmadı hdmiile swich i bunla alırım
Hayırlı olsun çok güzel monitör, hatta akıllı monitör denebilir.Bende herhangi bir switch yok hocam, bilen birisi yardımcı olursa iyi olur, iki girişte ekran kartına bağlı bende direk. Display port Samsung G65B'in içinden çıkanı taktım, diğeri HDMI üzerinden Viewsonic Pro-2'de. Hdmi kablosu olarakda çok eskiden aldığım üzerinde 4K yazan bir hdmi kablosu valla modelini bilmiyorum. Konu açarsanız yardımcı olurlar direk.
ekledim hocamvictus 16 pc var şuan mevcut hp 24 inç 144 hz monitörüm var buna ek g65b aldım bana bir hdmi çoklayıcı birde 240 hz aktaracak kablo lazım öneriniz nedir
sağ olun bu aradaHayırlı olsun çok güzel monitör, hatta akıllı monitör denebilir.Bende herhangi bir switch yok hocam, bilen birisi yardımcı olursa iyi olur, iki girişte ekran kartına bağlı bende direk. Display port Samsung G65B'in içinden çıkanı taktım, diğeri HDMI üzerinden Viewsonic Pro-2'de. Hdmi kablosu olarakda çok eskiden aldığım üzerinde 4K yazan bir hdmi kablosu valla modelini bilmiyorum. Konu açarsanız yardımcı olurlar direk.