Neler Yeni

Okula giderken stres yapma

Yaklaşık 1 aydır bir sürü psikolojik sorun yaşıyorum her hafta psikoloğa psikiyatriye gidiyorum.(Psikiyatist ilaç verdi ama ben ilacı sevmiyorum ve kendim korkularımın üstüne giderek düzeliceğime inanıyorum o yüzden kullanmıyorum.)Panik atak, kaygı ,anksiyete bozukluğu falan çıktı. Ve okula gittiğimde ölücem bayılıcam zannediyorum okula gittiğim an acaaaayip tuvaletim geliyo karnım cok ağrıyo, terlemeye başlıyorum.ve yarın okullar açılıyo hiç gitmek istemiyorum daha simdiden strese başladım düşünmemeye çalışıyorum ama duramiyorum ne yapmam lazım? @GriCaner
Zihninde bu düşündüğün duygular. Aslında korkmuyorsun bu tamamen anksiteye ile ilgili kaygı bozukluğu yaşıyorsun . Zihnindekilerin gerçek olmadığına inan çünki gerçek değil ve tamamı kuruntu 1. elden bilgi bunlar unutma geçmiş olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilaçlarını da kullan .

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Açıga geçme kalktı ayrıca korkularımın üstüne gitmem gerektiğini söylüyolar o yüzden hep sosyalleşmeye çalışıyorum normalde 1 kere bile dışarı çıkmam bu hafta sevmesemde hiç eve girmedim hep gezmeye çalıştım
Okula gidince böyle şeyler neden meydana geliyor peki? Okulda karşılaştığınız sorunlar özel değilse paylaşabilir misiniz?

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Can Geri
Okula gidince böyle şeyler neden meydana geliyor peki? Okulda karşılaştığınız sorunlar özel değilse paylaşabilir misiniz?
Maalesef ki ben de bilmiyorum sebebini okula gittiğim an bildiğiniz bağırsaklarım bozuluyor ve acayip stres yapıyorum.derse odaklanamıyorum hep dalıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fakat sanırsam panik atak olucam zannediyorum .yani kalp krizi geçiricem,ölücem, bayılıcam diye düşünüyorum. sonuçta biri bayılsa herkes ona bakar dalga geçer diye düşünüyorum sanırsam.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Peki korkularımın üstüne giderek yenmeye çalıssam düzelmez miyim? daha yasım 16 şimdiden ilaç kullanmak istemiyorum zorunda kalırsam olabilir tabii ki de
Nasıl başın ağrıdığında ağrı kesici içiyorsan bu tür durumlarda da destek olarak ilaç içebilirsin bunda abes bir durum yok.
Terapi alıyorum dedin. Hiç faydasını görmedin mi?

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Can Geri
Nasıl başın ağrıdığında ağrı kesici içiyorsan bu tür durumlarda da destek olarak ilaç içebilirsin bunda abes bir durum yok.
Terapi alıyorum dedin. Hiç faydasını görmedin mi?
Daha 1 2 kez gittim o yüzden pek bi faydası olmadı sadece bazen nefes terapisi yapmamı söylemişti o işe yarıyor

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Can Geri
Bugün nasıl geçti, okula gittin mi?
Bugün 2 aydır oldugum gibi stresten bağırsaklarım bozuktu.Ben de riake atmadım ilaç aldım.Derslerde pek odaklanamadım.arada bir panik atak geldi gitti.onun dışında sıkıntım yoktu

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bugün 2 aydır oldugum gibi stresten bağırsaklarım bozuktu.Ben de riake atmadım ilaç aldım.Derslerde pek odaklanamadım.arada bir panik atak geldi gitti.onun dışında sıkıntım yoktu
Neden stres yaptığın hakkında fikrin var mı? Neden stres yapıp panik atak yaşadığına dair psikoloğun ile konuştun mu?

ryangosling

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Can Geri
Neden stres yaptığın hakkında fikrin var mı? Neden stres yapıp panik atak yaşadığına dair psikoloğun ile konuştun mu?
O da aynı soruyu sordu arkadaşıma anlattım o da aynı soruyu sordu fakat cidden bilmiyorum. sadece (sanırsam)9da bi kız iftira atmıştı bana ve o zamandan beri baya değiştim fakat o kız okulda dahi değil yani onunla alakalı bişey oldugunu sanmıyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
O da aynı soruyu sordu arkadaşıma anlattım o da aynı soruyu sordu fakat cidden bilmiyorum. sadece (sanırsam)9da bi kız iftira atmıştı bana ve o zamandan beri baya değiştim fakat o kız okulda dahi değil yani onunla alakalı bişey oldugunu sanmıyorum
Bunu psikoloğuna söyledin mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Evet aynısını söyledim
Psikiyatrist ve psikoloğunu aksatma ve düzenlenen tedaviden çıkma.
Kafada bitirmek en iyisi. Ama kafada bitirebilmek için bazı şeyler gerekir.
İlaç süreci daha kolay yaşayabilmeni sağlar.
Terapi ise kendini tanımayı ve kök soruna odaklanabilmeyi öğretir.

Top Bottom