Neler Yeni

Okulu bırakanlar şu anda ne yapıyor?

Hiuysll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Halil İbrahim Uysal
Kendi açımdan baktığımda bende kayda değer bir okul kazanıcak hırs yoktu. Açtım bi dükkan ekmeğimize bakıyoruz. Olmasa fabrikada çalışırdım herhalde. Yine olsa yine aynısını yaparım çünkü bende okul okumak gibi bir hırs hiçbir zaman olmadı malesef. Keşke olsaydı

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,882
İsim
.

bozkan

80+ Bronze
Baba trde 10 yaşındaki eleman okulu bırakınca zengin olacağını sanıyor.tamam bir yerde haklı okuyunca zengin olamıyorsun ama baban zengin değilse okuyup hayatını garantiye almak daha mantıklı geliyor düşününce ya da kafan çalışıyorsa az buz anlıyorsan ticaret yapacaksın
Okuyunca da bir şey garantiye alınmıyor söyleyeyim. Kira ve mutfak masrafını karşılamaktan başka bir şey yapamıyorsunuz.

Ben akademisyenim. tüm param kira, fatura ve mutfak masraflarına gidiyor.

Hiçbir uluslararası ya da ulusal kongreye katılamıyoruz. ev ya da araba alma şansımız yok. Tren kaçmış çoktan.

Türkiye'nin en iyi 3 devlet üniversitesinden birisinin lisans ve yüksek lisans programını birincilikle tamamladım ve bunları yaşıyorum. Oto lastikçisi ortaokul mezunu akrabamız 10. evini 5. dükkanını falan alıyor bu esnada. Öyle bir ülke.

Babası/annesi akıllı olup çocuğuna yol yordam gösteren, ticaret öğreten, zanaat öğreten çocuklar okuyanlardan 5-10 kat zengin olma potansiyeline sahip. Bizimki gibi okuyun diye yollayanların hali ortada.

Yurtdışına kaçan arkadaşlarım mutlular. Benim de sonumun öyle olmasından korkuyorum. Burada kalıp faydalı olmaya çalışıyoruz ama çok zor.. Kendimi süper bir akademisyen olarak nitelendiremem ama çalışma motivasyonumuz sıfır.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
Anıl Aykın
E-ticaret yapıyorum. Lise 3'te açık liseye geçtiğim için mutluyum. Şu an 20 yaşındayım.

Liseye giden arkadaşlara tavsiyem ise: Eğer gerçekten iyi bir üniversitede okumaya değer bir bölüm tutturabileceğinizi düşünüyorsanız okumaya devam edin. Yoksa okumayın. Her şey okul değildir.
Yapmayı isteyip yapamadığım şeylerden...

Hydranoid

80+ Bronze
şimdi büyüdük, lise bitti benim mezuna kaldım YKS çalışıyorum evde.
Ha senin yine ümit var ben üniversiteye gidiyorum zaten de bazı şeylerin vadesi bitti hırslanmak zorunda olduğum ama başarılı olamadığım bir dönemdeyim. Okul kazanırsan seninki düzelir ki kazanırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga bune aga konu nerden nereye geldi :D
Adam sormuş napalım içimizde mi tutalım

NZXT

80+ Bronze
Ha senin yine ümit var ben üniversiteye gidiyorum zaten de bazı şeylerin vadesi bitti hırslanmak zorunda olduğum ama başarılı olamadığım bir dönemdeyim. Okul kazanırsan seninki düzelir ki kazanırsın

Adam sormuş napalım içimizde mi tutalım
teşekkürler hocam, umarım iyi bir yer kazanabilirim.

Aga bune aga konu nerden nereye geldi :D
her erkeğin vardır kimse yokken yaptığı şeyler ;)

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,882
İsim
.
Okuyunca da bir şey garantiye alınmıyor söyleyeyim. Kira ve mutfak masrafını karşılamaktan başka bir şey yapamıyorsunuz.

Ben akademisyenim. tüm param kira, fatura ve mutfak masraflarına gidiyor.

Hiçbir uluslararası ya da ulusal kongreye katılamıyoruz. ev ya da araba alma şansımız yok. Tren kaçmış çoktan.

Türkiye'nin en iyi 3 devlet üniversitesinden birisinin lisans ve yüksek lisans programını birincilikle tamamladım ve bunları yaşıyorum. Oto lastikçisi ortaokul mezunu akrabamız 10. evini 5. dükkanını falan alıyor bu esnada. Öyle bir ülke.
Aga bizde de var böyle insan üzülüyor be valla bak bakıyorsun şöyle en güzel arabalarla cepte para altta araba oysaki okuyan emek veren canını dişine takan sensin

bozkan

80+ Bronze
Aga bizde de var böyle insan üzülüyor be valla bak bakıyorsun şöyle en güzel arabalarla cepte para altta araba oysaki okuyan emek veren canını dişine takan sensin
Sonuçta eğitim = çok para demek değil birkaç spesifik alan dışında ama akademisyenin yoksulluk sınırı altında maaş alması da koyuyor insana.

İlk 1000 sıralama ile öğrenciler bizim bölüme girerken içim acıyor artık.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Top Bottom