OLED Monitör Önerisi

Önerebilecekleriniz var mı ? Çünkü ürün ne kadar ucuzsa bir nebze sorunları olduğu için oluyor. 25K fiyatında bulabildiğim tek kaliteli monitor Asus 27AQDM modeli ama onda da bir çok sorun okudum redditte. Türünün ilk örneği sanırım WOLED olarak, o da biraz sorunlar çıkarıyor gibi.
Asus modelin geri dönüşünü en iyi @Perfectshot06 'tan alırsın burada. Onun cevaplaması daha doğru olur bunu.

@Perfectshot06 Hocam beni WOLED monitörünüz hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz lütfen.

Hocam bluerr misiniz ? Valla sağolun burada da beni boş bırakmadınız. Dediğiniz gibi Samsung'un kronik sorunlarına bende güvenemiyorum. Çünkü şuan 2.monitör olarak kullandığım 2k 144hz samsung hem görüntüsü çok soluk hem de kronik panel arızası var. Soğuk havalarda ki Antalya'da yaşıyorum pek soğuk olmuyor, en az 2-3 dk kendine gelmesi sürüyor ısınana kadar. Panel değiştirdiler garanti kapsamında bir süre düzgündü sonra gene bozuldu. Muhtemelen dizaynında bir sıkıntı var. Unboxing monitor izledim tam şuan 32" versiyonu için, evet alsam da bir sorun olmayacak muhtemelen ama ben 2K kullanmak istiyorum. Sistemi ne zaman güncelleyeceğim de belli olmadığı için monitorü eziyete çevirmeyelim :D Dell alacağım sanırım yarın. Bir videoda gördüm ki panelin mor görünme olayı gerçekten ciddi problemmiş aydınlık ortamda ama ben karanlıkta da kullanabileceğim için bir sorun teşkil etmeyecek gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaldı ki Samsung gerçekten herkese panel dağıtırken, donanım ve yazılım konusunda ciddi sorunlu bir marka. Evet ofis kullanımı gibi bir kullanım olacak olsa Samsung gerçekten tercih edilebilir ya da herhangi bir OLED ama oyun konusunda Dell ve Asus benim için ön planda. Asus WOLED daha çok içime sinmişti 7 senedir üst seviye monitörlerini kullandığım için ama o da türünün ilk örneklerinden olduğu için sıkıntı çıkarma ihtimali yüksek görünüyor.
Benim, G81SF yeni çıktı kullanıcı yorumlarında şikayet duymadıysan alabilirsin. Bir kaç kişi aldı çünkü. 4k 240hz parasına 2k 360hz mantıklı olmasa da 4k kullanmadıktan sonra bir anlamı da yok. Video, film, dizi vs izlemeye kalksan 4k içerik bulmak da zor.

Samsung'ta can sıkan nokta 2 yıl yanma garantisi sunması ve işin içine mis-use vs karıştırması. Dell 3 sene şartsız yanma garantisi sunuyor, ayrıca sorun yaşadığın zaman evine gelip geçici monitör veriyor. Sendeki sorunlu olanı alıyor, bir süre geçici monitörle idare ettikten sonra sana eski monitörünün sıfırını veriyorlar. Ayrıca mat kaplama kullanması pek iyi değil bence. Parlak kaplama kullanan modeller daha canlı ve gerçekçi gözüküyor çünkü. G6'yı beğenmemelerinin sebebi de bu zaten. Kaplama haricinde fark yok çünkü. Mat kaplama da direkt kötü bir şey değil, sonuçta purple görüntüyü azaltıyor. Yinede QD oled'i aydınlık ortamda kullanacaksan zaten her türlü purple gözükecek. Aydınlık ortamda kullanacaklar için woled daha mantıklı. Siz zaten akşam vakti daha çok kullanacağınız için glossy model almanız daha iyi olur. Bu arada dediğim gibi SDS teknoloji güven vermiyor bana.
Desktop Screenshot 2025.05.25 - 14.39.12.65.webp

Son düzenleme:
Örnek olarak bunları bırakıyorum. Bende çok bilgili değildim ama dünden beri biraz bilgi edindim o yüzden sizde biraz araştırma yaparak doğrusunu bulun. Örneğin Reddit, donanımarsiv, başka forumlardan araştırarak bir şeyler elde edebilirsin.

Sizin gibi kullanıcıların yorumu daha değerli tabii. Dediğim sebeplerden ötürü zaten 4K kullanamayacağım için 2K'da kalmam daha mantıklı olacak gibi duruyor.

Asus XG27AQDMG Oled Monitör
Hocam bende bunu düşünüyordum ilk etapta fiyatından da ötürü ama kullanımda sorun yaratırsa gerçekten canım sıkılır. O yüzden Dell tarafına yönelmiştim açıkçası. Bu monitör nasıldır, kullanım deneyimizi paylaşabilir misiniz ?
sol Asus XG27AQDMG sağ Odyssey OLED G8 G81SF.

Asus woled muazzam. Samsungun ise renkleri daha canlı. Ve çözünürlüğü daha iyi. Şahsen ikisi de iyi gibi.

WhatsApp Image 2025-05-25 at 11.11.18.webp

Benim, G81SF yeni çıktı kullanıcı yorumlarında şikayet duymadıysan alabilirsin. Bir kaç kişi aldı çünkü. 4k 240hz parasına 2k 360hz mantıklı olmasa da 4k kullanmadıktan sonra bir anlamı da yok. Video, film, dizi vs izlemeye kalksan 4k içerik bulmak da zor.

Samsung'ta can sıkan nokta 2 yıl yanma garantisi sunması ve işin içine mis-use vs karıştırması. Dell 3 sene şartsız yanma garantisi sunuyor, ayrıca sorun yaşadığın zaman evine gelip geçici monitör veriyor. Sendeki sorunlu olanı alıyor, bir süre geçici monitörle idare ettikten sonra sana eski monitörünün sıfırını veriyorlar. Ayrıca mat kaplama kullanması pek iyi değil bence. Parlak kaplama kullanan modeller daha canlı ve gerçekçi gözüküyor çünkü. G6'yı beğenmemelerinin sebebi de bu zaten. Kaplama haricinde fark yok çünkü. Mat kaplama da direkt kötü bir şey değil, sonuçta purple görüntüyü azaltıyor. Yinede QD oled'i aydınlık ortamda kullanacaksan zaten her türlü purple gözükecek. Aydınlık ortamda kullanacaklar için woled daha mantıklı. Siz zaten akşam vakti daha çok kullanacağınız için glossy model almanız daha iyi olur. Bu arada dediğim gibi SDS teknoloji güven vermiyor bana.
Alıntıyı görüntüle
Hocam valla sizin sayenizde Dell'e yöneldim ve daha önceleri de Dell'in garantisinin iyiliği hakkında pek çok yorum duymuştum zaten. Kaldı ki şimdi fırsat yakalayıp 4K bile alsam sistem güncellemem ne zaman olacağı belli olmadığından kendime eziyet edeceğim gibi duruyor. O yüzden evet fiyatı 27-28 bantlarında olsa hiç düşünmeden hemen alırdım ama yarın ya da bugün sipariş vereceğim diye düşünüyorum. Zaten çıktığından beri 31.300'den aşağı düşmemiş fiyatı. 9 Taksit alacağım içinde çok mantıklı duruyor.

sol Asus XG27AQDMG sağ Odyssey OLED G8 G81SF.

Asus woled muazzam. Samsungun ise renkleri daha canlı. Ve çözünürlüğü daha iyi. Şahsen ikisi de iyi gibi.

Alıntıyı görüntüle
Görüntü gayet fikir verici gerçekten. Renkleri daha canlı gözüküyor. QD-Oled daha canlı renk zaten genel olarak sanırım. O yüzden bakalım Dell tarafına yakın olmakla beraber fiyat avantajından Asus WOLED tarafını da düşünebilirim.

XG27AQDMG Modeline bakabilirsin Parlak renk ve soğutma panelli bir ekrana sahip 240 hz ve 0.03 ms tavsiye ederim

XG27AQDMG Modeline bakabilirsin Parlak renk ve soğutma panelli bir ekrana sahip 240 hz ve 0.03 ms tavsiye ederim
Hocam onun için baya olumsuz yorum okudum ya redditte. İlk başta direk bunu alacaktım ama rahatsız edici derecede çoktu maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,784
Üyeler
174,921
Son üye
totoban18
Geri