Oled monitörün göz sağlığı için daha iyi olması

Reaksiyon skoru
219
Birçok forumda , grupta vs oled monitörlerin , diğer panellere göre daha fazla göz ağrısı ve kuruluğu yaptığı söyleniyordu. Benim gözümde ışık alerjisi olduğu için kullandığım ips monitor sürekli olarak benim gözümü ağrıtıyor ve kızartıyordu. Internette gördüğüm yorumlardan dolayı ise oled monitorlerden çekiniyordum çünkü çok daha fazla yaptığını yazıyorlardı.

Bu sene VA ve OLED monitor kullandıktan sonra ise şunu rahatça yazabilirim ;
Oled monitör benim gözüme çok daha iyi geldi. Ne kızarıklık ne ağrı oldu. Ayni şekilde samsung g65b VA monitörde gözüm için çok daha iyi geldi IPS monitörlerime göre. Bu saatten sonra para verseler üstüne IPS monitorlere geri dönmem

Benim gibi göz ağrısı ve kuruluğundan muzdarip arkadaşlar var ise , kullandıkları monitörü degismelerini ve OLED ile ilgili gördükleri gözü daha fazla yorduğuna dair yorumları da görmezden gelmerini öneririm

aynı durum bende de var oled den sonra ips e geçince gözlerimi kısmak zorunda kalıyorum başlangıçta gözümden yaş geliyor

6-7 ay g5 va kullandım, sonra ips ye döndüm, ciddi anlamda 350 nits ips lerin arka ışıgı fazla ve parlaklık kıssan dahi uzun saatler kullanınca göz yoruyor, tabi görme açısından ışık vuran odaya ve gündüz kullanımına tabii ki ips daha iyi. ama tr de ucuz kaliteli VA yok, olanda zaten ips parasına satılıyor

Senelerce aynı sorunu yaşadım. Göz ağrısına değmez. Satıp kurtulun bence
eski masaüstünde ips vardı laptop tamire gidince orada biraz takılmam gerekti ondan dolayı yoksa oledi kullanıyorum

Geri