- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 6,735
Osmanlı'nın hangi dönemi?
1453 - 1715 arası Osmanlı diyorum ben.
Duraklama devri yani?Osmanlı'nın hangi dönemi?
Güç sarhoşluğunun olduğu, halkın refahının yüksek olduğu dönem.Duraklama devri yani?
Anladım hocam. Bana göre de en kötü devirlerden biri. Yıkılmanın zemini hazırlanmış.Güç sarhoşluğunun olduğu, halkın refahının yüksek olduğu dönem.
Pasarofça'ya kadar yani.
İmparatorluk, genellikle bir imparator olan tek bir yönetici otoriteye tabi olan birkaç bölge ve halktan oluşan egemen bir devlettir. İmparatorluk sözcüğü, Latince imperare -in+parare- kökünden gelir. VikipediOsmanlı İmparatorluğu" tabirini Batılılar tarafından kullanıldığı, Osmanlı metinlerinde bu tabirin hiç geçmediği belirtilir, "Çünkü Osmanlı Devleti bir imparatorluk değildir. İmparatorluk demek, birilerini sömürmek, zenginliklerini götürmek, kimliğini yok etmek, asimilasyona tabi tutmak demektir. Osmanlı Devleti bunu yapmamıştır. (Alıntıdır).
hocam bu nasıl soru?Osmanlı mı Türkiye mi?
Artık osmanlı değilizOsmanlı da biziz Türkiye de biziz. Çok saçma bir karşılaştırma.
Bu devlet olduğu gerçeğini değiştirmez. Osmanlı İmparatorluğu'ndan çok Osmanlı Devleti deriz mesela.İmparatorluk, genellikle bir imparator olan tek bir yönetici otoriteye tabi olan birkaç bölge ve halktan oluşan egemen bir devlettir. İmparatorluk sözcüğü, Latince imperare -in+parare- kökünden gelir. Vikipedi