Otomatik voltaj nedir?

60'a kadar sabit ve düşük RPM'li fan profili oluştur en iyisi, boşta 60 üzerine sıçrama yapmıyordur herhalde.

60'a kadar sabit ve düşük RPM'li fan profili oluştur en iyisi, boşta 60 üzerine sıçrama yapmıyordur herhalde.
Tamam teşekkürler. Son olarak biliyor musunuz bilmiyorum ama Radyatörü öne taksam CPU sıcaklığı üst taraf radyatöre göre nasıl değişir? Açıkçası şu aralar alabildiğim en düşük CPU sıcaklığını almak istiyorum hiç adam gibi overclock deneyemiyorum

Önde işlemci sıcaklığı düşse bile kasa içerisine sıcak hava girecek, gerçi ekran kartın üst düzey soğutmaya sahip. Anakart VRM'leri ve SSD tarafında sıcaklıklar normalden yüksek çıkmazsa önde kullanabilirsin.

Önde işlemci sıcaklığı düşse bile kasa içerisine sıcak hava girecek, gerçi ekran kartın üst düzey soğutmaya sahip. Anakart VRM'leri ve SSD tarafında sıcaklıklar normalden yüksek çıkmazsa önde kullanabilirsin.
Bir de 4.4 GHz yi rahatça 1.25V de yapabiliyorken 4.5 için 1.35V bile yetmiyor buna yapabileceğim bir şey var mı şansızlık mı yoksa?

LLC ayarın kaçta? 3 veya 4'e çek. Zen 2 mimarisi genel olarak overclocka pek yatkın değil. Ufak farklar için ütopik voltajlar isteyebiliyor. Zen 3 işlemciler 4.8-5GHz'e falan overclock oluyor mesela, overclock tutkunuysan 5600X alabilirsin :)

LLC ayarın kaçta? 3 veya 4'e çek. Zen 2 mimarisi genel olarak overclocka pek yatkın değil. Ufak farklar için ütopik voltajlar isteyebiliyor. Zen 3 işlemciler 4.8-5GHz'e falan overclock oluyor mesela, overclock tutkunuysan 5600X alabilirsin :)
5600x almayı zaten kafama koydum en yakın zamanda alacağım hele bi indirime girsin. LLC kapalı şu an daha açmayı hiç denemedim açarsam level 4 açmayı planlıyorum
Post automatically merged:

@Tolga Samet Ayrıca 1.325 voltajın üzeri Zen 2 için fazla ve zamanla çipi eskitir diyorlar bu doğru mu? Ben 1.35V versem bile sıcaklıklarım iyi oluyor fakat 1.35 fazla sayıldığı için vermekten korkuyorum uzun vadede sorun olur diye. Yaparsam bir şey olur mu?

Direkt öyle bir kanıya varmak zor, sağlam soğutmayla pek sıkıntı çıkaracağını sanmam. Önceki mesajlarımda bahsettiğim 1.275-1.325V aralık, yükteyken sınırları kaldırılmış bir Zen 2 işlemcinin tutunduğu voltaj aralığı. Bu aralığın üzerisi tavsiye edilmiyor, burada senin kaç V verdiğin değil de anakartının yükte kaç V verebildiği önemli. Eğer soğutman çok iyiyse üzerine de çıkabilirsin, voltaj hassasiyeti sıcaklıkla ters orantılı. O yüzden overclock denemelerini LN2 ile yapıyorlar, 1.7V veriyorlar :) Uzun vadede problem olacağını sanmam.

Direkt öyle bir kanıya varmak zor, sağlam soğutmayla pek sıkıntı çıkaracağını sanmam. Önceki mesajlarımda bahsettiğim 1.275-1.325V aralık, yükteyken sınırları kaldırılmış bir Zen 2 işlemcinin tutunduğu voltaj aralığı. Bu aralığın üzerisi tavsiye edilmiyor, burada senin kaç V verdiğin değil de anakartının yükte kaç V verebildiği önemli. Eğer soğutman çok iyiyse üzerine de çıkabilirsin, voltaj hassasiyeti sıcaklıkla ters orantılı. O yüzden overclock denemelerini LN2 ile yapıyorlar, 1.7V veriyorlar :) Uzun vadede problem olacağını sanmam.
Tamam çok teşekkürler. Yarın bi 1.385V ile 4.6 GHz deneyeceğim tanıdığım biri yapmıştı Level4 LLC açık şekilde

@Tolga Samet Bugün sıvı soğutucumun pompasını çıkarıp baktım işlemcide termal macun yokmuş. Termal macun sürdüm ısılarım bayağı düştü. Ama ben yine de 1.385V vermeye korktum en kötü ne oljr bu kadar voltajla?

Nasıl yokmuş ya? :D Soğutucu altında olur genelde ve üzerine dağılır. Az mıydı? 1.385V ile sıcaklık problemi yaşamıyorsan problem yok, denemeden bilemezsin.

Nasıl yokmuş ya? :D Soğutucu altında olur genelde ve üzerine dağılır. Az mıydı? 1.385V ile sıcaklık problemi yaşamıyorsan problem yok, denemeden bilemezsin.
Soğutuya hazır sürülü değildi ki benim normalde kendim sürmem gerekiyordu ama unutmuşum. 1.385V ile sıcaklık sorunu yaşayacağımı sanmıyorum ama bir şey olur diye korkuyorum. Ama aynı zamanda çok da denemek istiyorum hiç bilemedim

Genellikle hazır gelir sıvı soğutmalarda. 1.385V ile ani bir problem yaşamazsın. 1.7-1.8V verirsen işte o zaman degrade derecesini maksimuma çekersin ve kısa sürede kullanılamaz hale gelir işlemci. O voltaj fena değil, dene bence.

Genellikle hazır gelir sıvı soğutmalarda. 1.385V ile ani bir problem yaşamazsın. 1.7-1.8V verirsen işte o zaman degrade derecesini maksimuma çekersin ve kısa sürede kullanılamaz hale gelir işlemci. O voltaj fena değil, dene bence.
Teşekkürler. Tanıdığım birisi 1.385 ile 4.6 GHz yaptı LLC açmadan. Ben 1.35 ile 4.5 yapamıyorum LLC açmadan. Belki LLC açarsam 1.385 de bende 4.6 yaparım diye düşündüm bakacağım büyük ihtimalle olmayacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,558
Üyeler
190,931
Son üye
KINGSAMU
Geri