Overclock-Undervolt (rx5700xt)

Sekerci

80+
Reaksiyon skoru
12
Öncelikle sistem r5 3600 ,Sapphire rx5700xt nitro plus.
Bu işlemci veya ekran kartına overclock undervolt yapmış olan ve ne gibi faydasını aldınız sıcaklık değerleri fps değerleri olsun ve yaptığı işlem hakkında bilgi verebilecek?

Oc gerekmez o ekran kartı ile ne gerek var.

Öncelikle 560ti ekran kartına sahibim. Overclocksuz csgo düşük ayarlarda 100 Fps civarı almaktayken Overclocklu haliyle 120-130 arası fps değeri alıyorum.

Kasanda sogutma ozeligi varsa yap 20 30 fps fark oluyor

o kombinasyon ile oc yapmayın işlemciniz ekran kartını rahat besliyor

o sisteme overclock gerekmez yapmak istersen daha fazla fps alırsın ama pc nin ömrü kısalır

Oc gerekmez diyorsun evet fazlasıyla güçlü bi ekran kartı fakat az çok bilgimle undervoltaj uyguladım ve yaklaşık 10 derece civarı bi sıcaklık düşüşü sağladım ayrıcada fps de hiçbir şekilde düşüş te yaşamadım bu dediğim tam yükte bu arada

O işlemci ve ekran kartı gayet güçlü OC yapmanızı tavsiye etmem. 3600'ün stok fanı yetersiz kalıyor OC yapmasanız bile. 3600'e OC yapacaksanız güçlü bir soğutucuya ihtiyacınız var.

o sisteme overclock gerekmez yapmak istersen daha fazla fps alırsın ama pc nin ömrü kısalır
Overclock yani hız aşırtma, doğru yapıldığı takdirde donanımların ömürlerine etkide bulunmaz.

Aynı fikirdeyim ayrıca ekran kartı çok gereksiz Voltaj kullanıyor bence kesinlikle yapılmalı undervolt
Evet Undervolt da oldukça yararlı bir işlem, doğru yapıldığı takdirde iyi bir verimi olur :)

Geri