Neler Yeni

Oyun nasıl yapılır? bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
Sanki oyun motorları kodları compile edince sizin kodlarınızı makine diline çevirmiyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Son düzenleme:

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Java'nın işletim sisteminden bağımsız çalışmasının artısı da bu. Ancak onun dışında HİÇBİR artısı olmaz demekte çok saçma!
O zaman insanlar fizik kütüphanelerini bile elle yazmak durumunda kalırdı.

Saf kod her zaman iyidir yazmışsınız. Oyun motorları sizin yazabileceğiniz kodlardan daha performanslı ve stabil kod betikleri içermektedir.
Java fanatikliğinden uzaklaşmanızı öneriyorum.
Java fanatikliğim yok, full stack olmama rağmen genellikle uğraştığım diller web dilleri. Sadece öneri verdim.

Sternog

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,982
İsim
Orçun Kaynar

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Sanki oyun motorları kodları debug edince sizin kodlarınızı makine diline çevirmiyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Debug'dan makine diline nasıl gelebildiniz çok merak ettim? İnsanları yanlış yönlendiren de yok, biraz saygılı olun lütfen.

Edit: Önerimi yaptım, beğenmediyseniz kızgın atın geçin açıklama yapmanıza gerek yok .

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Unity v.b. şeyler kullanma saf kod yaz, unity v.b. platformlarla yazılan oyunları zaten steam kabul etmeyecektir. Java ile tertemiz yaz geç. Hem de açılış ekranında bomboş bir unity logosu görmemiş oluruz. Oyun yazmak kolay değil java zor bir dil. Eğer biliyorsan javayı, dikkat etmen gereken tek şey public constratlar kullanıp her değişkenin işlevini, aklının karışmaması için yorum satırında belirtmen. Eğer görsel mana'da veya da oyun ile alakalı dikkat etmen gereken şeyi soruyorsan bilmiyorum.
Unity 3d ile yapılan oyunları steam kabul etmiyor mu ?

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
Debug'dan makine diline nasıl gelebildiniz çok merak ettim? İnsanları yanlış yönlendiren de yok, biraz saygılı olun lütfen.

Sinirlendim. Kusura bakmayın. Compile etmek olacak.
Unity v.b. şeyler kullanma saf kod yaz, unity v.b. platformlarla yazılan oyunları zaten steam kabul etmeyecektir. Java ile tertemiz yaz geç. Hem de açılış ekranında bomboş bir unity logosu görmemiş oluruz. Oyun yazmak kolay değil java zor bir dil. Eğer biliyorsan javayı, dikkat etmen gereken tek şey public constratlar kullanıp her değişkenin işlevini, aklının karışmaması için yorum satırında belirtmen. Eğer görsel mana'da veya da oyun ile alakalı dikkat etmen gereken şeyi soruyorsan bilmiyorum.

Şu yorumunuz alenen aldatıcı açıklamalar içeriyor.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Sinirlendim. Kusura bakmayın. Compile etmek olacak.

Şu yorumunuz alenen aldatıcı açıklamalar içeriyor.
Keşke sinirlenip yargılamak yerine sorsaydınız ciddi mi bu gibisinden di mi hocam neyse canınız sağolsun. Önemli değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Unity 3d ile yapılan oyunları steam kabul etmiyor mu ?
Bilmiyorum ve zaten yorumumda galiba yazıyor.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Keşke sinirlenip yargılamak yerine sorsaydınız ciddi mi bu gibisinden di mi hocam neyse canınız sağolsun. Önemli değil

Saf java dediğiniz oyun motoru olmadan oyun yapmak mı ?

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok

Haklısınız. Özür dilerim. Bilmişlik taslamak gibi bir niyetim de yok. Tavsiyelerinizin bir kısmı doğru, bir kısmı da yanıltıcı. Neden bu kadar sinirlendiğimi ben de bilmiyorum. Bu gün monitör bozuldu, zannediyorum ki onun etkisi yoğun. Hakkınızı helal edin, iyi forumlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Saf java dediğiniz oyun motoru olmadan oyun yapmak mı ?
Oyun motoruna gerek yok javayi bilen adam oyun motoru olmadan da kod yazar. Bakın javayı bilen diyorum.

Haklısınız. Özür dilerim. Bilmişlik taslamak gibi bir niyetim de yok. Tavsiyelerinizin bir kısmı doğru, bir kısmı da yanıltıcı. Neden bu kadar sinirlendiğimi ben de bilmiyorum. Bu gün monitör bozuldu, zannediyorum ki onun etkisi yoğun. Hakkınızı helal edin, iyi forumlar.
Helal olsun hocam siz de helal edin.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Merhaba, geliştirmek istediğiniz oyunu bir oyun motoru kullanarak geliştirebilirsiniz. Yeni başlayacaksanız ve kodlama bilginiz yoksa eğer "Construct 2" kullanmanızı tavsiye ederim. İlerleyen zamanda programlama ve grafik tarafında kendinizi geliştirmeniz gerekir.
Tabii oyunlar sadece grafik ve programlamadan oluşmaz. Arkaplanda ağ, sunucu ve veritabanı yönetim sistemleri barındırır.
En kısa sürede ekip oluşturmalısınız.

Oyun motorları neden tercih edilmeli?
Yazdığınız kodları birden fazla platformda tek seferde çıkartabilirsiniz.
Oyun motorları kütüphaneler gibi çalışır. Sizin işinizi görecek fonksiyonlar ve programlar içerir.
Oyun motorları önceden programlanmış veriler içermektedir. Siz de bu verileri kullanarak oyun geliştirirsiniz.
ekipsiz tek kişi hiç mi olmaz? imkanı yok mu?

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
ekipsiz tek kişi hiç mi olmaz? imkanı yok mu?
Var tabii ki. Ancak bir ekiple çalışmanız iş yükünüzü azaltacak ve sadece ilgilendiğiniz alan üzerinde daha kaliteli ürünler çıkarmanıza vesile olacaktır. Daha hızlı ve daha kaliteli oyun geliştirmek için ekibinizin olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Top Bottom