oyun oynarken bir anda pc kapandı

Scope

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
170
ets 2 oynuyordum pc bir anda kapandı tekrar açmaya çalıştığımda sanırım psu dan çıt diye ses geldi kapattım psu yu tekara denedim aynısı oldu durduk yere neden böyle oldu sistemim bayağa güçlü rx 7800 xt var ama psu sanırım kötü olabilir neyden kaynaklıdır lütfen yardımcı olun

" sistemim bayağa güçlü "

Sistemi güçlü olunca bozulmayacağını düşünüyor...

PSU markası nedir ?

yok la onla alakalı değil çökme yaşanıp pc kapanabilir dersiniz diye öyle yazdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vallaha gamepower ın bir tane psu su 750 wattlık
Değiş psu yu .

Değiş psu yu .
zorunlu mu çözemezmiyim peki bu başka parçalara zarar vermiş olabilir mi var mı bildiğin psu şu sistemim şu ryzen 5 7500 f rx 7800 xt 650 watt psu yeterli olur mu

zorunlu mu çözemezmiyim peki bu başka parçalara zarar vermiş olabilir mi var mı bildiğin psu şu sistemim şu ryzen 5 7500 f rx 7800 xt 650 watt psu yeterli olur mu
850w psu öneririm. Marka olarak High Power Fsp Evga Be quiet! öneririm .

yok la onla alakalı değil çökme yaşanıp pc kapanabilir dersiniz diye öyle yazdım

vallaha gamepower ın bir tane psu su 750 wattlık
psu yüzünden

allah için o güzelim sisteme o psu ney

Yarın döneceğim size .
@HacıSOFU senin önerin varsa psu onerirmisin arkadaşa.

Kontrol ettiğim zaman o sisteme 650 wattlık psu her türlü yeterli senin sistemine. Ancak almış olduğun PSU verimliliği %80 den aşağı düştüyse böyle bir PSU sorunu ile karşılaşırsın marka çok güvenilir değil olabilir. Ama ondan dolayı sorunun PSU da olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarı açtığında anakartında hata ışığı veya kodu ne veriyorsa ona bakabilirsin. Anakartının veya ekran kartının sigortası atmış olabilr. Veya kinetik enerji problemi ile karşılaşmış olabilirsin. İlk işlemde anakartın bios pilini çıkartıp tekrar takıp deneyebilir misin.

Kontrol ettiğim zaman o sisteme 650 wattlık psu her türlü yeterli senin sistemine. Ancak almış olduğun PSU verimliliği %80 den aşağı düştüyse böyle bir PSU sorunu ile karşılaşırsın marka çok güvenilir değil olabilir. Ama ondan dolayı sorunun PSU da olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarı açtığında anakartında hata ışığı veya kodu ne veriyorsa ona bakabilirsin. Anakartının veya ekran kartının sigortası atmış olabilr. Veya kinetik enerji problemi ile karşılaşmış olabilirsin. İlk işlemde anakartın bios pilini çıkartıp tekrar takıp deneyebilir misin.
Gamepower psu'lar geneli haddinden fazla sıkıştırılmış psu'lar oluyor bu yaz sıcağında muhtemelen biryerleri patlamıştır.

soyle pc ye elektrik gitmiyor sadece guc tusuna bastigimda psu dan cit sesi geliyo fanlar bile calismiyo isikda yanmiyor peki incehesaptan aldim cok olmadi garantiye girermi sizce

Geri