Koltuğum rahatsız olduğu için son 1 aydır koltuk arıyorum. Ofis/Oyuncu koltuklarını kirli bilgiler, firmaların ücret ödediği kullanıcıların yalan yanlış yorumları, gerçek kullanıcılardan gelen kötü yorumlar sebebiyle 1 aydır kafayı sıyıracak derecede araştırdım. Dün gece(18.04.2025) indirime giren Hawk fab v4 ürünü hakkında bir kaç yorumum var ve benim gibi oyuncu koltuğu arayanlar bu yorumu ciddiye alsın. İndirime girmeden önceki fiyatı 7999 TL, indirimli fiyatı 7499 TL, yani şöyle bi indirimi böyle bir etkinliğe yakıştıran incehesap yetkililerini de ayrı olarak tebrik ediyorum. xDrive 15'li zaten 7500 TL ancak durumun tamamen onlardan kaynaklanmadığını da düşünüyorum. Çünkü: YERLİ OYUNCU KOLTUĞU FİRMALARININ FİYATLANDIRMALARI TAM BİR KOMEDİ, evet tamamen sebep bu ve bu fiyatlandırmaların ne kadar uçuk olduğunu yabancı kaynaklardan yapacağınız araştırmalarla da öğrenebilirsiniz. Hawk fab v4 kendi sitesinde 9000 TL. Arkadaşım siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Corsair bu ülkede 10.000 TL'ye koltuk satıyor yahu. Üstelik bu koltuk da kullanıcıların yüksek çoğunluğundan neredeyse tam puan alıyor, almaya devam ediyor.
Biz yerli üreticisiniz diye sizi tercih edeceğiz, siz yabancı global bir markanın fiyatlandırmasından ürün satacaksınız. Üstelik bu en uygun ürününüz
. Diğer modellerinizden bahsetmek bile mümkün değil. Bu sadece Hawk için geçerli değil. Fiyatlara bakarsanız diğer yerli oyuncu koltuğu markalarında da durum aynı. Oldu kardeşim. Kısa yoldan köşeyi döneyim. Az ürünle çok kazanayım. Bu anlayışı ne zaman bırakacağız? Yahu IKEA 10 yıl garantiyle 10.000 TL'ye sizin koltuklarınızın üzerinde yapmadığınız kadar ARGE masrafı yaparak satıyor. Masraf+10 yıl Garanti+Arge+Kâr=10.000 TL. 10 Yıl içerisinde değiştirilebilecek parçaların masrafı da içinde bu fiyatın. Siz 2 yıl garantiden fazlasını verecek kadar ürününüze güvenemiyorsunuz bile bir de kalkıp 9000 TL para talep ediyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Koltuk arayan arkadaşlar, güncel fiyatlandırmalarla bu ürünleri SATIN ALMAYIN.
Ofansif PR çalışmalarına harcadıkları paraları tahmin bile edemiyorum. Neden yerli firmalar olarak bu bütçeyi daha uygun fiyatlar sunabilmek için kullanmazlar ki. Nedeni aslında oldukça açık. Bu ürünleri uzun yıllar üretmeyi, desteklemeyi, geliştirmeyi planlamıyorlar. Olay oyuncu koltukları trendken maksimumu vurmak. Başka bir şey değil. Böyle geniş bir oyuncu kitlesi olan bir ülkede Ofansif PR'ları, Ürünü geliştirmek yerine ücretli inceleme yaptırmayı, Forumlarda çalışanlarına ürün savundurtmayı tercih etmeyip, kullanıcı dostu olmayı, ürünleri geliştirmek için ARGE yapmayı seçseler, el birliği ile globale çıkarabiliriz bu firmalardan birini. Ne yazık ki amaç bu değil. Tasarımlar bile kopya. Genellikle Çin markalarından. Hatta bu yerli firmalarımızdan bir tanesi IKEA'nın Markus modelini de yapmış(!)
. Kişisel tavsiyem gidin 10 yıl garanti veren IKEA'dan alın, kullanıcı memnuniyeti ve ülkemizdeki müşteri hizmetleri de gayet olumlu olan Corsair'den alın. Parayı çöpe atmayın. Benim de şuan IKEA ve Corsair için bütçem yok ancak 3-5 neyse üstüne koyup bu fiyatlandırmalara karşı gelmemiz gerekiyor. Ben öyle yapacağım. Yoksa bizi daha çook severler.
Araştırmalarım sonucunda piyasa fiyatlarına ve sundukları özelliklere göre başımı ağrıtmayacak EN UYGUN olduğuna karar verdiğim sadece iki model var. Bu iki koltuktan birini satın alacağım. Sancılı bir süreçte edindiğim deneyimlerimi olabildiğince fazla benimle aynı durumda olan, araştırmaya vakti, takati, sabrı olmayan insanlara yardımcı olmak için paylaşıyorum.
Corsair için TC100 Relaxed Fabric(Deri modeli değil kumaş modeli ikisini karıştırmayın deriyi önermiyorum):
https://www.akakce.com/oyuncu-koltugu/en-ucuz-corsair-tc100-relaxed-fiyati,934925627.html
IKEA için MARKUS:
www.ikea.com.tr
Konuyu ziyaret eden, oyuncu koltuğu arayan herkesin "oyuncu koltuğu" konusunda direkt olarak konuyu özetleyen şu videoyu izlemesini öneriyorum; Tüm Oyuncu Koltukları Aldatmaca mı?. İngilizce bilmiyorsanız otomatik çeviriyi kullanın. %100 doğru olmasa da başarılı şekilde çevirmiş kontrol ettim.
SONRADAN DÜZENLEME İLE EKLENEN XMAX RİO BALERİON KOLTUKLAR MUADİLLERİNE VE YUKARIDAKİ KOLTUKLARA GÖRE DÜŞÜK FİYATLI, TERCİH EDİLEBİLİR(KULLANICILARI DENK GELİRSE LÜTFEN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞSIN, GÖRDÜĞÜM KADARIYLA EN ÇOK TALEP BU FİYAT BANDINDA);
3.Düzenleme XMAX hakkında: Arnavutköy'de imalathaneleri var. Gel-al'da 700 TL indirim yapıyorlarmış. Sitelerinde öyle yazıyor. Ayrı olarak mağazaları da var. Gel-al indirimi sadece imalathanede mi yoksa mağazalarda da geçerli mi sormak lazım. Gidip alındığını varsayarak, 6760 TL olan Rio Balerion(maks 100 kg bilgisi verilmiş) modellerini, 6060 TL sayıyorum. 6000 TL diyelim. İmalathane olduğu için belki pazarlık da yapılabilir. Üreticinin inisiyatifine kalmış. Yarasa mekanizması olmamasına karşın, rakiplerinin en uyguna(!) sattığı 7000-8000-9000 TL bandında muadil ürünlerde de yok zaten. Bu yüzden fiyatına "iyi" denilebilir. Vade farksız taksit seçeneği yok. Nakit alım yapmayacak kullanıcılar için sorun yaratabilir. Bunun yanında class4 amortisör kullanması da fiyatına göre gayet iyi. Sünger konusunda 65 DNS Poliüretan olduğunu bulmuştum ancak şuan nerede bulduğumu bulamıyorum
(*Buldum aşağıdaki resimde yer alıyormuş, uykudan tekrar bulamamışım). Saat geç oldu. (Yarın vaktim olur ve bulabilirsem düzenleme ile ekleyeceğim). Rakiplerinin muadilleri ile aynı sünger, 7000-8000-9000 TL bandında satılan ürünlerinde süngeri 60-65-65+ DNS Poliüretan şeklinde belirtiliyor. Bu konuda @İbrahim Kağan Cemeleli'den yardım istiyorum. Kendisinin sünger konusunu daha detaylı açıklayabileceğini, daha faydalı bilgiler verebileceğini düşünüyorum. Muadilleri gibi 2 yıl garantili. XMAX kendi sitesinde 2 yıl boyunca parça desteği vereceğini taahhüt etmiş. Tamamen rakiplerinin muadil ürünlerine denk özellikte bir ürünü daha düşük fiyattan satıyorlar aşağıdaki görselde de yazdıkları özelliklere göre. Deneyimlemediğim bir model, paylaşılan, kağıt üstündeki verilere göre F/P olarak şuan rakibi olduğunu düşünmüyorum. Ağırlık konusunda daha koruyucu yaklaşmak istedikleri için rakipleri gibi maks 120 kg yazmadıklarını düşünüyorum. Çünkü özellikleri 120-130 kg yazan muadilleri ile aynı. Ancak bu konuda emin değilim tabii ki.
XMAX'ın kendi Trendyol sayfası 264 ürün değerlendirmesi almış. 4.6 Ortalaması var. Gayet iyi denilebilir. Olumsuz yorumlar da mevcut. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla somun vida kullanılıyor. Bu da gayet iyi. Koltuğun kalitesi ile ilgili olumsuz yorumlar da var. Bir yıldız verenlerin çoğu gördüğüm kadarıyla başka sebeplerden vermiş. İncelemenizi tavsiye ediyorum.
Ayrıca ürünü almak isteyenler, mutlaka üretici ile bu koltuk modelini yarasa mekanizma ile alıp alamayacağınızı sorun. Yarasa mekanizma için uçuk rakamlar talep etmezlerse, sizin için mümkünse bu konfigürasyonu yaptırarak satın almanızı öneririm.
4.DÜZENLEME: HAWK Fab serisi kendi sitesinde 7699 TL'ye düştü. Hepimizin 9000 TL gibi komik bir fiyattan bu fiyata gerilemesinde katkı sağladığımızı düşünüyorum. (Konuyu boşa meşgul eden bir eleman hariç
) Daha fazla tepki gösterirsek, daha uygun ürünlere ulaşırız. Oyuncular olarak bunu tepkimizi gösterebileceğimiz şekillerde her ürün gamında yapmalıyız. Görüyoruz ki 7699 TL'ye de satılabiliyormuş.
Biz yerli üreticisiniz diye sizi tercih edeceğiz, siz yabancı global bir markanın fiyatlandırmasından ürün satacaksınız. Üstelik bu en uygun ürününüz
Ofansif PR çalışmalarına harcadıkları paraları tahmin bile edemiyorum. Neden yerli firmalar olarak bu bütçeyi daha uygun fiyatlar sunabilmek için kullanmazlar ki. Nedeni aslında oldukça açık. Bu ürünleri uzun yıllar üretmeyi, desteklemeyi, geliştirmeyi planlamıyorlar. Olay oyuncu koltukları trendken maksimumu vurmak. Başka bir şey değil. Böyle geniş bir oyuncu kitlesi olan bir ülkede Ofansif PR'ları, Ürünü geliştirmek yerine ücretli inceleme yaptırmayı, Forumlarda çalışanlarına ürün savundurtmayı tercih etmeyip, kullanıcı dostu olmayı, ürünleri geliştirmek için ARGE yapmayı seçseler, el birliği ile globale çıkarabiliriz bu firmalardan birini. Ne yazık ki amaç bu değil. Tasarımlar bile kopya. Genellikle Çin markalarından. Hatta bu yerli firmalarımızdan bir tanesi IKEA'nın Markus modelini de yapmış(!)
Araştırmalarım sonucunda piyasa fiyatlarına ve sundukları özelliklere göre başımı ağrıtmayacak EN UYGUN olduğuna karar verdiğim sadece iki model var. Bu iki koltuktan birini satın alacağım. Sancılı bir süreçte edindiğim deneyimlerimi olabildiğince fazla benimle aynı durumda olan, araştırmaya vakti, takati, sabrı olmayan insanlara yardımcı olmak için paylaşıyorum.
Corsair için TC100 Relaxed Fabric(Deri modeli değil kumaş modeli ikisini karıştırmayın deriyi önermiyorum):
https://www.akakce.com/oyuncu-koltugu/en-ucuz-corsair-tc100-relaxed-fiyati,934925627.html
IKEA için MARKUS:

MARKUS vissle koyu gri çalıÅma sandalyesi - 70261150 | IKEA
MARKUS vissle koyu gri çalıÅma sandalyesi - 70261150 ve birbirinden çeÅitli ürünler ve fiyatları IKEA'da!
SONRADAN DÜZENLEME İLE EKLENEN XMAX RİO BALERİON KOLTUKLAR MUADİLLERİNE VE YUKARIDAKİ KOLTUKLARA GÖRE DÜŞÜK FİYATLI, TERCİH EDİLEBİLİR(KULLANICILARI DENK GELİRSE LÜTFEN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞSIN, GÖRDÜĞÜM KADARIYLA EN ÇOK TALEP BU FİYAT BANDINDA);
3.Düzenleme XMAX hakkında: Arnavutköy'de imalathaneleri var. Gel-al'da 700 TL indirim yapıyorlarmış. Sitelerinde öyle yazıyor. Ayrı olarak mağazaları da var. Gel-al indirimi sadece imalathanede mi yoksa mağazalarda da geçerli mi sormak lazım. Gidip alındığını varsayarak, 6760 TL olan Rio Balerion(maks 100 kg bilgisi verilmiş) modellerini, 6060 TL sayıyorum. 6000 TL diyelim. İmalathane olduğu için belki pazarlık da yapılabilir. Üreticinin inisiyatifine kalmış. Yarasa mekanizması olmamasına karşın, rakiplerinin en uyguna(!) sattığı 7000-8000-9000 TL bandında muadil ürünlerde de yok zaten. Bu yüzden fiyatına "iyi" denilebilir. Vade farksız taksit seçeneği yok. Nakit alım yapmayacak kullanıcılar için sorun yaratabilir. Bunun yanında class4 amortisör kullanması da fiyatına göre gayet iyi. Sünger konusunda 65 DNS Poliüretan olduğunu bulmuştum ancak şuan nerede bulduğumu bulamıyorum
XMAX'ın kendi Trendyol sayfası 264 ürün değerlendirmesi almış. 4.6 Ortalaması var. Gayet iyi denilebilir. Olumsuz yorumlar da mevcut. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla somun vida kullanılıyor. Bu da gayet iyi. Koltuğun kalitesi ile ilgili olumsuz yorumlar da var. Bir yıldız verenlerin çoğu gördüğüm kadarıyla başka sebeplerden vermiş. İncelemenizi tavsiye ediyorum.
Ayrıca ürünü almak isteyenler, mutlaka üretici ile bu koltuk modelini yarasa mekanizma ile alıp alamayacağınızı sorun. Yarasa mekanizma için uçuk rakamlar talep etmezlerse, sizin için mümkünse bu konfigürasyonu yaptırarak satın almanızı öneririm.

4.DÜZENLEME: HAWK Fab serisi kendi sitesinde 7699 TL'ye düştü. Hepimizin 9000 TL gibi komik bir fiyattan bu fiyata gerilemesinde katkı sağladığımızı düşünüyorum. (Konuyu boşa meşgul eden bir eleman hariç
Son düzenleme: