Neler Yeni

Yardım Oyunlarda CPU ve GPU Kullanım Problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
Merhaba. Dell G5 SE 5505 laptopum bazı oyunlarda örnek olarak gow/lol/sh2 işlemci ve gpuyu %100 kullanmıyor turbo boost açık kapalı farketmeksizin ve hedef fpsime ulaşmadan düşük %lerde kalıyorlar honeywell pt7950 var şuan içerisinde ve öncesinde sıvı metal hariç her türlü macunu da sürdüm ama ne ısıya ne de bazı oyunlarda %100 kullanmamasına bir çözüm bulamadım ve hala çözüm arayışındayım :/
1736798026269.png

Farex

80+ Silver
Merhaba. Dell G5 SE 5505 laptopum bazı oyunlarda örnek olarak gow/lol/sh2 işlemci ve gpuyu %100 kullanmıyor turbo boost açık kapalı farketmeksizin ve hedef fpsime ulaşmadan düşük %lerde kalıyorlar honeywell pt7950 var şuan içerisinde ve öncesinde sıvı metal hariç her türlü macunu da sürdüm ama ne ısıya ne de bazı oyunlarda %100 kullanmamasına bir çözüm bulamadım ve hala çözüm arayışındayım :/Alıntıyı görüntüle
%100 kullanılması sıvı termal ile alakası yokç Isılarda gayet normal watt değerleri de öyle bunda sanırım driversal sorun var format atıp tekrar dene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%100 kullanılması sıvı termal ile alakası yokç Isılarda gayet normal watt değerleri de öyle bunda sanırım driversal sorun var format atıp tekrar dene.
Tamamen hard format mı atmamı istemektesin yoksa sadece tekrar kurulum mu yapayım. Win 11 e geçeli çok olmadı 10 a hard format atarsam 500gb ı tekrar kurmam gerekecek :c

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Gökhan
işlemcin ne bilmiyorum ama hem frekans düşük hem de sıcaklıklar yüksek olduğu için darboğaz oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Grafik ayarlarını yükselterek ekran kartını %100 kullandırabilirsin. İşlemcinin %100 kullanması gerekmiyor. Ne kadara ihtiyaç varsa o kadarını kullanır o.
ben grafikten çok fpse önem veriyorum ama 180hz monitörüme rağmen fpsim 180in hayli altında, ayarlar hepsi low fsr 3 ultra performance fsr-fg on
işlemcin ne bilmiyorum ama hem frekans düşük hem de sıcaklıklar yüksek olduğu için darboğaz oluyor
dell bilgisayarı 100 dereceye kadar çalışabilecek şekilde ayarlamış 105 derece max sınırı var turbo boost off yapınca 80 derece ve altına düşüyor ama fps açısından yine kurtarmıyor :(

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Gökhan
ben grafikten çok fpse önem veriyorum ama 180hz monitörüme rağmen fpsim 180in hayli altında, ayarlar hepsi low fsr 3 ultra performance fsr-fg on

dell bilgisayarı 100 dereceye kadar çalışabilecek şekilde ayarlamış 105 derece max sınırı var turbo boost off yapınca 80 derece ve altına düşüyor ama fps açısından yine kurtarmıyor :(
bilemiyorum hocam benim 1 kiloluk asus laptoptaki işlemci bile 4.5 ghz

Farex

80+ Silver

Laptop maalesef ısınıyor bunun önüne geçemezsin 90 derece gerekirse çalışıcak. grafikleri orta ayarlarda dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Driver hatası almışsın. onboard ekran kartı dirverını kaldır tekrar kur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
Laptop maalesef ısınıyor bunun önüne geçemezsin 90 derece gerekirse çalışıcak. grafikleri orta ayarlarda dene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Driver hatası almışsın. onboard ekran kartı dirverını kaldır tekrar kur.
ısınması değil olay ısınmasa bile donanımları %100 kullanmadığı için 180fpsi alamadığım oyunlar var mesela lolde de dereceler düşük kullanıp yüzdesi düşük fpsim de 180e ulaşmıyor gowda da benzer olayı yaşıyorum

Driver hatasının sebebi 2. monitörüm olduğundan laptop ekranını çok nadir tarayıcı ve discord pencere atmaya kullanıyorum tamamen dgpudan çalışsın istedim bilgisayar performansım artar umuduyla.

Farex

80+ Silver
ısınması değil olay ısınmasa bile donanımları %100 kullanmadığı için 180fpsi alamadığım oyunlar var mesela lolde de dereceler düşük kullanıp yüzdesi düşük fpsim de 180e ulaşmıyor gowda da benzer olayı yaşıyorum

Driver hatasının sebebi 2. monitörüm olduğundan laptop ekranını çok nadir tarayıcı ve discord pencere atmaya kullanıyorum tamamen dgpudan çalışsın istedim bilgisayar performansım artar umuduyla.
Dediğim gibi son çağre format ile temiz kurulum ardından test.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Harun Delen
Dediğim gibi son çağre format ile temiz kurulum ardından test.
şimdi olmasa da bu haftanın ilerleyen günlerinde formata başvuracağım o zaman. w11 pro mu kurayım w10 pro mu kurayım ghostspectre vb custom os mu kurayım ne önerirsiniz

Top Bottom