Neler Yeni

Oyunlarda Düşük Cpu Kullanımı

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yağız Emre Eroğul
Ryzen 5 7600, rx 6750 xt sistemde bütün oyunlarda cpu kullanımın çok düşük mesela normalde cs2 de kullanımlar test videolarında olduğu gibi kısmen yakın olmalı ama bende 90 a 35-40 civarlarında rdr2 de de aynı şekilde test videolarında cpu en azından bir 60-70 kullanılıyor ama bende yine 30-40. Bunun çözümü nedir tam olarak?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Burhan Bey
Merhaba, oyunu hangi çözünürlükte oynadığın önemli. Genellikle yüksek çözünürlükte, sistem, ekran kartının üzerine daha çok yük bindirir dolayısıyla CPU'ya daha az iş düşer.

Ayrıca, oyun sırasında, afterburner değerlerini paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yağız Emre Eroğul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, oyunu hangi çözünürlükte oynadığın önemli. Genellikle yüksek çözünürlükte, sistem, ekran kartının üzerine daha çok yük bindirir dolayısıyla CPU'ya daha az iş düşer.

Ayrıca, oyun sırasında, afterburner değerlerini paylaşırsan daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
1080p, afterburner dediğim gibi cs2 de cpu 40 gpu 85 civarlarında (düşük grafik ayarlarında hemde)

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Burhan Bey
V-SYNC açık kalmış olabilir mi? 10-15 dakika Furmark testi yapıp değerlerini takip et, görsel atarsan iyi olur.

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yağız Emre Eroğul
V-SYNC açık kalmış olabilir mi? 10-15 dakika Furmark testi yapıp değerlerini takip et, görsel atarsan iyi olur.
V-sync kapalı hocam furkmark testi yapayım hemen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buyrun hocam

Normalden daha düşük gibi sanki yanılmıyorsam

Ekler

• 20241215_214826.jpg
    3.6 MB · Hit: 15
Son düzenleme:

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Burhan Bey
Evet, normalde 200FPS filan oluyor ortalaması, siz de 150 olmuş. Herhangi bir yumuşatma filtresi (2x, 4x, ... gibi) açmadınız değil mi?

Kartın performansı hep mi böyleydi, yoksa sonradan mı bu hale geldi? Kartın üzerinde herhangi bir işlem yapıldı mı? Bios dur, undervolt-overvolt tur gibisinden? Bilemedim hocam, ama bir sıkıntı var gibi.

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yağız Emre Eroğul
Hikayeli oyunlarda GPU
Rekabetçi oyunlarda CPU
kullanımı daha fazladır.
Vayyyy oylemi olmuş normalden daha farklı zaten orasini bende biliyorum.Cs2 ve valo rekabetçi oyun değil ozaman cpu 40 gpu 85 olduğuna göre

Evet, normalde 200FPS filan oluyor ortalaması, siz de 150 olmuş. Herhangi bir yumuşatma filtresi (2x, 4x, ... gibi) açmadınız değil mi?

Kartın performansı hep mi böyleydi, yoksa sonradan mı bu hale geldi? Kartın üzerinde herhangi bir işlem yapıldı mı? Bios dur, undervolt-overvolt tur gibisinden? Bilemedim hocam, ama bir sıkıntı var gibi.
Hocam kartın performansını ilk aldığım dönem test etme gereksinimi duymadım hiç,kartın ici hiç açılmadı herhangi bir bakım bile yapılmadı,bios üzerinden vs. hiçbir ayar yapılmadı.Tahminimce uzun zamandır bakim yapılmadığı için olabilir kaç yıl oldu hiç bakim yapmadım.Kartta bakim yapılmamış olmasına rağmen ısınma sorunu yok sizce ısınma haricinde bir performans kaybına sebep olur mu? Ona göre gidip bakim yaptıracağım

Vayyyy oylemi olmuş normalden daha farklı zaten orasini bende biliyorum.Cs2 ve valo rekabetçi oyun değil ozaman cpu 40 gpu 85 olduğuna göre

Hocam kartın performansını ilk aldığım dönem test etme gereksinimi duymadım hiç,kartın ici hiç açılmadı herhangi bir bakım bile yapılmadı,bios üzerinden vs. hiçbir ayar yapılmadı.Tahminimce uzun zamandır bakim yapılmadığı için olabilir kaç yıl oldu hiç bakim yapmadım.Kartta bakim yapılmamış olmasına rağmen ısınma sorunu yok sizce ısınma haricinde bir performans kaybına sebep olur mu? Ona göre gidip bakim yaptıracağım
Rekabetçi oyun değilde ne ahraz

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yağız Emre Eroğul
Rekabetçi oyun değilde ne ahraz
Süzme ***** misin kardeşim demissinki reko oyunlarda cpu kullanımı daha fazla olur bende evet öyle dedim ama bak bakayım ben ne yazmışım cs2 de gpu kullanimim 85 cpu kullanimim 40 civarı yazmışım degilmi ozaman senin mantığına göre cs2 reko oyun değil.Ek olarakta cpu fazla kullanılır falan gibi bir kural yok çok değişken bir olay o hiçbir şey bilmeden neden insanlara fikir veriyorsunuz ki.Gittim dalga geçtim senle .....
gibi kendini dahada batırdın.Yazık.

Süzme ***** misin kardeşim demissinki reko oyunlarda cpu kullanımı daha fazla olur bende evet öyle dedim ama bak bakayım ben ne yazmışım cs2 de gpu kullanimim 85 cpu kullanimim 40 civarı yazmışım degilmi ozaman senin mantığına göre cs2 reko oyun değil.Ek olarakta cpu fazla kullanılır falan gibi bir kural yok çok değişken bir olay o hiçbir şey bilmeden neden insanlara fikir veriyorsunuz ki.Gittim dalga geçtim senle .....
gibi kendini dahada batırdın.Yazık.
Of ya yağız benimle dalga geçiyor nasıl yaşicam bu acıyla yaşayamam 😥😥😥

Frtyllmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fırat Yılmaz
Bende ki gibi oyunda donma vs yapıyor mu sende de ? Ryzen 7700x var bende de hem düşük cpu var hemde cpu nun ısısı fırlayıp oyunu donduruyor.

Top Bottom