Oyunlarda FPS drop yiyorum.

Reaksiyon skoru
8
Öncelikle durumu açıklayayım sistemi en sona yazarım. Ben özellikle GTA 5 ve Valorant oynarken ciddi fps dropları yiyorum(özellikle başka biri ile karşılaştığımda). Bu durumu biraz araştırdım ve bu olayın ana sebeplerinin HDD ve ram olduğunu gördüm. Aklıma takılınca biraz gözlemledim sonuç olarak PC de sadece discord, tek sekmeli opera, eba'nın canlı ders uygulaması açık iken %59 civarı bı ram kullanımı söz konusuydu. Üstelik bunların toplam kullanımı yaklaşık 300-400mb idi(ek olarak tabii ki ufak tefek kullanım yapan uygulamalar vardı ama hepsi 10-15mb nin altı idi. Şimdi burada benim öğrenmek istediğim ilk şey bu ram kullanımının normal olup olmadığı 2. ise bu dropların sebebi ram olabilir mi?
Sistem:
İşlemci i3 4130
Anakart h81m s1
Ram ddr3 4gb 1333 MHz (tek modül)
Ekran kartı AMD Radeon r7 240
Disk 1gb lık bir HDD fakat ayrıntıları aklımda değil, yarın mutlaka yazarım.

1. Sebep belirttiğin gibi ram'in , 2. olarakda HDD kullanıyorsun harita yüklenirken okuma/yazma hızı yetersiz olduğu için atlamalar vs. oluyor. Diskin tamamını dolu tutmamalısın. ve Ek ram almanı öneririm.

1. Sebep belirttiğin gibi RAM'in , 2. olarakda HDD kullanıyorsun harita yüklenirken okuma/yazma hızı yetersiz olduğu için atlamalar vs. oluyor. Diskin tamamını dolu tutmamalısın. ve Ek RAM almanı öneririm.
Teşekkürler ben de ek ram konusunu düşünüyorum umarım çözülür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,248
Üyeler
190,715
Son üye
zambakçiçeği
Geri