Paralar millete gidiyormuş

Silivri soğuktur.

Tek çare erken seçim.
Var ya son çare erken seçim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paralar millete mi gidiyor? Nisan mart aylarında o kadar sıkışıktık ki her yerden borç alma durumunda kaldık. Paraların hangisi nerede millete gidiyor? PKK HDP olayı hariç hiç bir şeyi doğru değil. Paralar millete deniyor 7 çocuk tek telefon ders çalışıyorlar EBA'da. Amerika'ya ulaşmışız teknoloji de ee hani nerede araba, teknolojik parça ve donanım falan? 500.000 tablet dağıtılmış hani nerede? Ziya selçuk öyle diyor nerede bu 500.000 tablet bakanım? Enflasyon %8 %9 deniyor. Ocak ayında kilosu 32 TL olan kıyma şuan 47 TL nerede %9 enflasyon? 15 TL olan 30'lu en ucuz yumurta şuan 27'den aşağı değil nerede %9? Siyaset değildir bu konu dedikleriyle çelişiyorlar buyurun sadece bunu gösteriyorum.
Katlanacaksın, devletin için katlanacaksın.
Türkiye jet motoru üretmesin dolar düşer, Türkiye iha üretmesin dolar düşer, Türkiye elektrikli araç üretmesin dolar düşer, Kanal İstanbul yapılmasın dolar düşer, nükleer santral yapılmasın dolar düşer, uzay çalışmaları yapılmasın dolar düşer, uydu yapılmasın dolar düşer, dev projeler yapılmasın dolar düşer, Suriyeden Iraktan çekilelim dolar düşer...
Gerekirse kuru ekmeğe talim edeceksin, her türlü zorlukta devletine sahip çıkacaksın. Elbet bir gün sona erecektir bu günler elbet bir gün.
Ha illa bana para lazım diyorsan 2013 yılında ağaç diye birtakım çapulcuların verdiği zararın parası ile dediğin her şey yapılırdı.

*Gezi olaylarıyla 2013'ün haziran ayında piyasalar uzun süren negatif bir döneme girdi, TL varlıklar satış baskısı altında kaldı.

*Sadece Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 3 aylık dönemde yüzde 30 düşüp 164 milyar lira geriledi.

*Borsa İstanbul dolar bazında yüzde 40 değir kaybetti

*1.70 TL'ye kadar gerileyen dolar hızla yükseldi TL değer kaybetti

*Kur baskısı karşısında MB 550 baz puan faiz artırdı.

* Mayıs 2013'te yüzde 4,61 olan tahvil faizleri 3 ayda yüzde 9,25'e çıktı

*Yüzde 6.13 olan enflasyon 3 ayda 8.88'e çıktı

*1 ayda yabancılar 8 milyar dolarlık çıkış yaptı.

*Yakılan yıkılan milli servet, esnafın zararı, tüketici üzerindeki psikolojik etki ölçülemedi.

İlk etapta 1.4 milyar dolar ve ardından 100 milyar doları aşan zarar vermiştir bu gezi safsatası. 2 ağaç(!) yüzünden 100 milyar doları aşan zarar!
Eğer ekonomi kötü diye hesap soracak kimseler arıyorsan ''gezi''zekalılardan başlayabilirsin!

Covid olmadan önce ne vardı anlatsana bi
2013 gezi olaylarının hesabını verin. 100 milyar dolardan fazla milletin parasını hiç ettiniz!

Son düzenleme:
Var ya son çare erken seçim.

Katlanacaksın, devletin için katlanacaksın.
Türkiye jet motoru üretmesin dolar düşer, Türkiye iha üretmesin dolar düşer, Türkiye elektrikli araç üretmesin dolar düşer, Kanal İstanbul yapılmasın dolar düşer, nükleer santral yapılmasın dolar düşer, uzay çalışmaları yapılmasın dolar düşer, uydu yapılmasın dolar düşer, dev projeler yapılmasın dolar düşer, Suriyeden Iraktan çekilelim dolar düşer...
Gerekirse kuru ekmeğe talim edeceksin, her türlü zorlukta devletine sahip çıkacaksın. Elbet bir gün sona erecektir bu günler elbet bir gün.
Ha illa bana para lazım diyorsan 2013 yılında ağaç diye birtakım çapulcuların verdiği zararın parası ile dediğin her şey yapılırdı.

*Gezi olaylarıyla 2013'ün haziran ayında piyasalar uzun süren negatif bir döneme girdi, TL varlıklar satış baskısı altında kaldı.

*Sadece Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 3 aylık dönemde yüzde 30 düşüp 164 milyar lira geriledi.

*Borsa İstanbul dolar bazında yüzde 40 değir kaybetti

*1.70 TL'ye kadar gerileyen dolar hızla yükseldi TL değer kaybetti

*Kur baskısı karşısında MB 550 baz puan faiz artırdı.

* Mayıs 2013'te yüzde 4,61 olan tahvil faizleri 3 ayda yüzde 9,25'e çıktı

*Yüzde 6.13 olan enflasyon 3 ayda 8.88'e çıktı

*1 ayda yabancılar 8 milyar dolarlık çıkış yaptı.

*Yakılan yıkılan milli servet, esnafın zararı, tüketici üzerindeki psikolojik etki ölçülemedi.

İlk etapta 1.4 milyar dolar ve ardından 100 milyar doları aşan zarar vermiştir bu gezi safsatası. 2 ağaç(!) yüzünden 100 milyar doları aşan zarar!
Eğer ekonomi kötü diye hesap soracak kimseler arıyorsan ''gezi''zekalılardan başlayabilirsin!

2013 gezi olaylarının hesabını verin. 100 milyar dolardan fazla milletin parasını hiç ettiniz!
Ben mi hiç ettim o paraları? Ben aç kaldıktan sonra, kainat liderimiz tahtına oturup foto çekse ne yazar?

Bunun Gerçek sebebi 2000 yıllarında dolar 1,5tl civarı olup dışardan herşeyi dolarla almak daha ucuz geldiği için tarıma önem vermeyip biraz daha para harcamayıp daha ucuz diye doları seçenler yüzünden.
Dışa bağımliyız dolar 8 olunca ülke ne hala döndü gördük.

Bu olayı son 30yıla bağlamak sıkıntı çıkarır ve doğru olmaz.
Şu an ki çoğu öğrenci Almanyaya gitmek istiyor.Almanya Mercedes ,audi,Volkwogen çıkartırken biz harf kaununu, şapka kanunu,soyadı kanunu,
gibi şeyleri çıkarıyorduk aslında burdan 1-0 geri düştük.
Bu araba markaları özellikle volkwagen almanya için çok büyük bir nimet.

O zamanın şartlarıyla uçak yapıp uçan kişiye ceza verildi önü kesildi neden peki?

Şimdi neden uçağımız arabamız yok diyoruz.

Neden chp 1935-1950 yılı arasında kayseri uçak fabrikasını kapattı. Önce karnızmızı doyuralım uçak neyimize dediler.

Neden kısa sürede araba yapmışken araba fabrikamız kapandı?

şimdi araba fiyatları ortada çok pahalı diyoruz

Ben mi hiç ettim o paraları? Ben aç kaldıktan sonra, kainat liderimiz tahtına oturup foto çekse ne yazar?
Ben diyorum ki 100 milyar doları aşan parayı muhaliflik adı altında birleşen bir kesim hiç etti. Ona diyecek hiç mi sözün yok?

Bunun Gerçek sebebi 2000 yıllarında dolar 1,5tl civarı olup dışardan herşeyi dolarla almak daha ucuz geldiği için tarıma önem vermeyip biraz daha para harcamayıp daha ucuz diye doları seçenler yüzünden.
Dışa bağımliyız dolar 8 olunca ülke ne hala döndü gördük.

Bu olayı son 30yıla bağlamak sıkıntı çıkarır ve doğru olmaz.
Şu an ki çoğu öğrenci Almanyaya gitmek istiyor.Almanya Mercedes ,audi,Volkwogen çıkartırken biz harf kaununu, şapka kanunu,soyadı kanunu,
gibi şeyleri çıkarıyorduk aslında burdan 1-0 geri düştük.
Bu araba markaları özellikle volkwagen almanya için çok büyük bir nimet.

O zamanın şartlarıyla uçak yapıp uçan kişiye ceza verildi önü kesildi neden peki?

Şimdi neden uçağımız arabamız yok diyoruz.

Neden chp 1935-1950 yılı arasında kayseri uçak fabrikasını kapattı. Önce karnızmızı doyuralım uçak neyimize dediler.

Neden kısa sürede araba yapmışken araba fabrikamız kapandı?

şimdi araba fiyatları ortada çok pahalı diyoruz
Siz beni CHP' li falan mı sanıyonuz?

Ben diyorum ki 100 milyar doları aşan parayı muhaliflik adı altında birleşen bir kesim hiç etti. Ona diyecek hiç mi sözün yok?
Yok. Ben muhalif değilim. Türkiye de oy verecek bir parti yok. İttifaklar belli olursa AKP' nin olmadığı ittifağa atılır anca

Parti falan tutmuyoruz siyaset de yapmıyoruz burada. Parti tutsaydım derdim açık açık.

Siz beni CHP' li falan mı sa

Yok. Ben muhalif değilim. Türkiye de oy verecek bir parti yok. İttifaklar belli olursa AKP' nin olmadığı ittifağa atılır anca
Madem 100 milyar doları hiç edenlere hiçbir sözün yok o zaman şu anki durumu yargılamaya da hakkın yok. NOKTA!

sözüm sana değil genel konuştum sana chp'li diyen yok ya da bana akp'li diyen yok ama bazı şeyler ortada malesef geçmişimiz böyle
ben tarafız eleştirdim ayrıca parti eleştirmek aşırı saçma geliyor bana parti şimdi kötüdür başına iyi biri geçer iyi olur ya da şimdi iyidir başına kötü biri geçer kötü olur kişi'yi eleştirmek daha mantıklı.

Forumda bırakın şu parti işlerini...
Partinin p sinden bahsetmedim sadece 100 milyar dolardan fazla paranın hiç edilişinin yargılanmadığından bahsettim. Evet ekonomimiz kötü ama bunu tek bir sebebe bağlamak yanlış.

Madem 100 milyar doları hiç edenlere hiçbir sözün yok o zaman şu anki durumu yargılamaya da hakkın yok. NOKTA!
Allahım yarabbim. Ya ben nerden bileyim gezi olaylarını. Ben daha o zaman parti ne bilmiyordum. Sen beni bunla mı yargılıyosun? Ben şuan olana bakarım. Banane 1950' den. 1950' de mi yaşıyoruz? O zamanın mı teknolojisi? Şuan bu hükümet beni yönetemiyor ise oyumu alamaz NOKTA! Tek kötü olan da ekomomi olsa keşke

Partinin p sinden bahsetmedim sadece 100 milyar dolardan fazla paranın hiç edilişinin yargılanmadığından bahsettim. Evet ekonomimiz kötü ama bunu tek bir sebebe bağlamak yanlış.
Öyle yada böyle iş siyasete giriyor, dikkatli olun burada yazacağınız şeylerden dolayı ilerde pişman olabilirsiniz.

Allahım yarabbim. Ya ben nerden bileyim gezi olaylarını. Ben daha o zaman parti ne bilmiyordum. Sen beni bunla mı yargılıyosun? Ben şuan olana bakarım. Banane 1950' den. 1950' de mi yaşıyoruz? O zamanın mı teknolojisi? Şuan bu hükümet beni yönetemiyor ise oyumu alamaz NOKTA! Tek kötü olan da ekomomi olsa keşke
1950? 2013te yaşanan bir olay? Eğer hatırlamıyorsan şu an 7 yaşında filan olman lazım!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,472
Üyeler
189,618
Son üye
Korertan
Geri