PC Performans Sorunları ve Çözüm Arayışları

khadrius

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar öncelikle selamlar
PC TÜM ÖZELLİKLER
ANAKART:B650M GAMING PLUS WIFI
İşlemci: Ryzen 9800x3d
Ekran Kartı=Galax 4070 Super
Ram=XPG 32 gb 6000 mhz 30cl
PSU=XPG Core Reactor 850 W
Mouse=Deathadder v3 Pro(Kablosuz diye yazdım)
Kulaklık=Corsair HS80(Kablosuz diye yazdım)
SSD=1 TB M2 Kingston

SSD ve Ramin sağlık testlerini yaptım sorunları yok ekran kartını alalı 1 yıl olmadı,işlemcim sıfır,oyunlarda akıcılık bozuluyor çok değişik bi durum yayın açıp arkada 1-2 sayfa bişey açtığımda kulaklıktan cızırtı benzeri bi ses gelip fps yüksek olmasına rağmen sanki donuyomuş gibi hissettiriyo.Sadece yayın esnasında değil valorant 700 fps ama akıcılığı yok bazen fare böyle takılıyo devam ediyo bilgisayar donuyo gibi oluyor arada bir kulaklıktaki sesler cızırdamaya başlıyor yani bu parçalarla sorun yaşamak insanı çok üzüyor bildiğiniz ya da aynı problemi yaşayan arkadaş varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

farklı priz ve priz girişi ile deneyebilir misin ?

yaklaşık 3 pc değiştim hep aynı sorun vardı gerçekten bundan dolayıysa kendimi keserim :D deniyicem

Arkadaşlar öncelikle selamlar
PC TÜM ÖZELLİKLER
ANAKART:B650M GAMING PLUS WIFI
İşlemci: Ryzen 9800x3d
Ekran Kartı=Galax 4070 Super
Ram=XPG 32 gb 6000 mhz 30cl
PSU=XPG Core Reactor 850 W
Mouse=Deathadder v3 Pro(Kablosuz diye yazdım)
Kulaklık=Corsair HS80(Kablosuz diye yazdım)
SSD=1 TB M2 Kingston

SSD ve Ramin sağlık testlerini yaptım sorunları yok ekran kartını alalı 1 yıl olmadı,işlemcim sıfır,oyunlarda akıcılık bozuluyor çok değişik bi durum yayın açıp arkada 1-2 sayfa bişey açtığımda kulaklıktan cızırtı benzeri bi ses gelip fps yüksek olmasına rağmen sanki donuyomuş gibi hissettiriyo.Sadece yayın esnasında değil valorant 700 fps ama akıcılığı yok bazen fare böyle takılıyo devam ediyo bilgisayar donuyo gibi oluyor arada bir kulaklıktaki sesler cızırdamaya başlıyor yani bu parçalarla sorun yaşamak insanı çok üzüyor bildiğiniz ya da aynı problemi yaşayan arkadaş varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
monitorde gsync varsa açıp denesene birde. Ses olarak değil ama akıcılık düzelebilir.
kulaklıkta dip ses olabilir

bana topraklama sıkıntısı gibi geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yük altına girince oluyor değil mi bunlar ?

evet yük altında sadece

Sadece priz alsam düzelir mi yoksa tesisat ile mi alakalı sizce?

evet yük altında sadece

Sadece priz alsam düzelir mi yoksa tesisat ile mi alakalı sizce?
ilk önce farklı üçlü priz dene akım korumalı al olmaz ise farklı odalardaki prizlerden dene öyle, üçlü değişince düzelirse üçlü priz yükü kaldıramıyordur oda değişince düzeliyorsa tesisat ile alakalıdır, ikiside değilse bilgisayarcıya ver farklı psu ile denesin

ilk önce farklı üçlü priz dene akım korumalı al olmaz ise farklı odalardaki prizlerden dene öyle, üçlü değişince düzelirse üçlü priz yükü kaldıramıyordur oda değişince düzeliyorsa tesisat ile alakalıdır, ikiside değilse bilgisayarcıya ver farklı psu ile denesin
1746435281973.webp

bundan aldım psu 80 plus gold 12 ayrı koruması var diye çok yüksek bişey almadım yeterli olur mu?

4070 süper sürücüsünü guncelledin mi? bende de aynı kart var ama son sürücüleri yükleyince fena FPS drop oluyordu. Eski sürücüyü kullanıyorum ben. Bir kontrol et istersen

4070 süper sürücüsünü guncelledin mi? bende de aynı kart var ama son sürücüleri yükleyince fena FPS drop oluyordu. Eski sürücüyü kullanıyorum ben. Bir kontrol et istersen
yani 1 yıldır hep aynı hep güncel gerçi ama eskiden de aynıydı

iptal edebiliyorsan et tunçmatik var akım korumalı onlardan al ama buda olur zaten priz sorunlu mu değil mi ona bakıcaksın
tamamdır

Geri