Pc sinyak yok hatası alıp kendiliğinden açılıyor.

Layhton

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
122
Arkadaşlar ben ***** gibi bir şey bilmememe rağmen herkes öyle yapıyor diye pbo ayarını +200 -30 veriyo diye bende öyle yaptım ve kaydedip çıktıktan sonra bilgisayara görüntü gelmemeye başlamıştı. Bende bios pilini çıkartıp yerine taktım ve bilgisayarı çalıştırdım. Şuan da bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra ilk başta sinyal yok hatası alıyorum ve arada 1 dakika gibi bir süre geçtikten sonra kendiliğinden açılıyor. Az önce de rust a giriyorum oyunda bir kaç dakika geçirdikten sonra beni oyundan atıyor ve herhangi bir crush raporu da vermiyor. Şuan çok stresliyim gerçekten yep yeni sistemi bozdum galiba lütfen yardım edin.

Sistemde expo açıksa geç açılabiliyor ddr5 sistemlerde, biostan memory context restore seçeneğini enable yap kaydetip çık ilk açılışta yine uzun sürede açılacak bidaha açtığında hızlı açılması lazım pbo ayarını da yavaş yavaş arttırıp azalt bende de 200 açılmıyor mesela 100mhz de kullanıyorum voltajlara da direkt 30 vermek yerine 15 20 gibi başla

eşşek...

bios pini çıkarmak reset atar ama sen arayüzündende reset at.
xmp ayarlarını açma.

pbo ayarlarını kontrol et kapanmışmı?
sistemde çok yanlış bişey yapmadıysan dediğin şeyler sistemi kolay koaly bozmaz sadece anlık çökertir oyüzden sorun olmıcaüğnı düşünüyorum ama çözüm hakkında pek bi fikrimyok...

çökme sorunları başka sebeplerden olabilir amd ve nvdianın son driverları rezil çökmeler droplar yaşanıyo eski driverları kurup dene.

sırayla yapacaklarını anlatıyorum sakin ol.

1-biosa gir Load Optimized Defaults” / “Factory Defaults seçeneğini seç kaydet ve çık.
2-anakart üzerinde CLR_CMOS pini veya butonu varsa ordan sıfırla araştırıp ören yapmayı.
3- pbo ve curve optimizer kapalı olduğundan emin ol. bios reseti ve pil ile reset pbo ve curve optimizer ayarlarını sıfrlamamış olabilir çünkü işlemci ayarları sanırsam bios resetle değil farklı bi sensörde saklanıyo.

girip pbo ve curve optimizeri manuel olarak kapa.

xmp expo gibi ayarları kapa düzeldikden sonra denersin.

dediklerimi yap sorun çözülür :DDD
kaç gündür ne uraştırdın beni be

şimdi girdiğin ayarlar sıkıntılı rakmalr değil fiziksel bi zarar gelmiceğne eminim.
amd işlemcilerde koruma mekanizmasıvar yanlış bi durumda kapanma throttle yapar endişelenme.
pbo,curve ayarları sanırım başka biyerde saklandığından reset ile değişmiyor. yada bios pilini tak çıkar değiştirmemiş olabilir.

sistemde bu sorundan kararsızlık oluşmuş ve kararsızlığın başda sinyal yok verip sonradan zar zor stabil hale getirince açılması normal.
oyun sırasındada zar zor toparladğı stabilzeyi yine kaybedip çöküyor.

dediklerinin hepsi biyere bağlanıyo ayarlar değişmemiş gibi.

1- biosa gir "load optimized defaults" ile reset at.
2- pbo yu auto yap.
3- curve optimizer kapalı olsun.
İşlemci sağlam, zarar yok. Sadece PBO tam kapanmamış :D
bu 2. mesajıda biraz daha üzülme diye mantığnı anlatarak yazdım daha net şekilde.

denedikden sonra haber etmeyi unutma yoksa kötü olur.

eşşek...

bios pini çıkarmak reset atar ama sen arayüzündende reset at.
xmp ayarlarını açma.

pbo ayarlarını kontrol et kapanmışmı?
sistemde çok yanlış bişey yapmadıysan dediğin şeyler sistemi kolay koaly bozmaz sadece anlık çökertir oyüzden sorun olmıcaüğnı düşünüyorum ama çözüm hakkında pek bi fikrimyok...

çökme sorunları başka sebeplerden olabilir amd ve nvdianın son driverları rezil çökmeler droplar yaşanıyo eski driverları kurup dene.

sırayla yapacaklarını anlatıyorum sakin ol.

1-biosa gir Load Optimized Defaults” / “Factory Defaults seçeneğini seç kaydet ve çık.
2-anakart üzerinde CLR_CMOS pini veya butonu varsa ordan sıfırla araştırıp ören yapmayı.
3- pbo ve curve optimizer kapalı olduğundan emin ol. bios reseti ve pil ile reset pbo ve curve optimizer ayarlarını sıfrlamamış olabilir çünkü işlemci ayarları sanırsam bios resetle değil farklı bi sensörde saklanıyo.

girip pbo ve curve optimizeri manuel olarak kapa.

xmp expo gibi ayarları kapa düzeldikden sonra denersin.

dediklerimi yap sorun çözülür :DDD
kaç gündür ne uraştırdın beni be
pili çıkarmıştım zaten bi daha çıkarmıyım ya ama diğerlerini yapıyım dediğin gibi

Şunuda söylemek istiyorum, rustta full ayarlarda 100 fps alıyodum ayarları tamamen performansa göre ayarladım hala 100 alıyorum ne kadar saçma bişey bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdi girdiğin ayarlar sıkıntılı rakmalr değil fiziksel bi zarar gelmiceğne eminim.
amd işlemcilerde koruma mekanizmasıvar yanlış bi durumda kapanma throttle yapar endişelenme.
pbo,curve ayarları sanırım başka biyerde saklandığından reset ile değişmiyor. yada bios pilini tak çıkar değiştirmemiş olabilir.

sistemde bu sorundan kararsızlık oluşmuş ve kararsızlığın başda sinyal yok verip sonradan zar zor stabil hale getirince açılması normal.
oyun sırasındada zar zor toparladğı stabilzeyi yine kaybedip çöküyor.

dediklerinin hepsi biyere bağlanıyo ayarlar değişmemiş gibi.

1- biosa gir "load optimized defaults" ile reset at.
2- pbo yu auto yap.
3- curve optimizer kapalı olsun.
İşlemci sağlam, zarar yok. Sadece PBO tam kapanmamış :D
bu 2. mesajıda biraz daha üzülme diye mantığnı anlatarak yazdım daha net şekilde.

denedikden sonra haber etmeyi unutma yoksa kötü olur.
saol dostum ya denicem çok teşekkürler cansın

Sistemde expo açıksa geç açılabiliyor ddr5 sistemlerde, biostan memory context restore seçeneğini enable yap kaydetip çık ilk açılışta yine uzun sürede açılacak bidaha açtığında hızlı açılması lazım pbo ayarını da yavaş yavaş arttırıp azalt bende de 200 açılmıyor mesela 100mhz de kullanıyorum voltajlara da direkt 30 vermek yerine 15 20 gibi başl
dediğini uygulayacağım ama bir daha overclock işine girmem sanırım

Load optimized default yaptıktan sonra pc yi bi daha kapa aç yapıyımmı

Son düzenleme:
yap. biosu aç kapa yap.
bide muhtemelen load optimize defaultta bios piligibi pbo yu kapatmıyo olabilir.

gir pbo yu auto ya al biosun kendi kendine tutsun ayarı.
curve optimizeride kapalı yap. tekrar başlat ve bi oyunda test et.

@Pringles_34 f5 yaptım ama cpu boost clock drive auto da gözüküyor. Curve optimizer da aynı

@Pringles_34 f5 yaptım ama cpu boost clock drive auto da gözüküyor. Curve optimizer da aynı
pbo yu sadece autoda bırak curveyi kapalı yap.

1755624185642.webp

Curve optimizer da auto, all core ve per cores var o kadar

anakartım asus precision boost overdrive ın yanın da auto seçeneği falan yok

Ekler

• image.webp
    image.webp
    825.1 KB · Hit: 8
İçerde ki her şey auto da

pbo yu auto curve optimizeride sadece kapalı yapamıyomusun?

ilk girdiğinde dediğim gibi değilmiydi?
Auto modundaydılar ilk girdiğimde

Tüm sekmeler bu şekilde en altta curve shape var bide

Ekler

• image.webp
    image.webp
    847.2 KB · Hit: 8
Cpu boost clock override ı disabled yapabiliyorum

Attığım resimde ki precision boost overdrive da kapalı yapabiliyorum

Geri