canimbenes
80+
- Reaksiyon skoru
- 82
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar toplarken fan yönleri ile alakalı sıkıntı çekiyorum. İlk defa bilgisayar toplayacağım için yanlış bir şey yapmak istemediğimden sizlerin vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek istedim. Atacağım fotoğrafları 1-2-3-4 şeklinde numaralandırdım ki soracağım sorularda hangi fotoğraf üzerinden soru sorduğumu daha iyi anlayın istedim. Bilgisayar ek olarak aldığım 3 adet alt kısma gelecek ve sıvı soğutmanın üste gelecek 3 fanı hariç ön ızgarada bulunan 3 fan ve egzoz fanı ile geldi. Bunu 1. fotoğrafta görebilirsiniz. 2. fotoğrafta egzoz çıkış kısmının stok geliş şeklini atıyorum. Yani anladığım kadarıyla Thermaltake simgesi olan kısımdan havayı çekip arka taraftan bu havayı tahliye ediyor. Genel olarak araştırdığımda kasaların hava giriş noktalarının ön panel ve alt kısımdan olduğu, tahliye kısmının ise üst ve arka egzoz fanı tarafından olduğunu gördüm. Ancak 3. fotoğrafa bakarsanız ön paneldeki (a oku) 3 fan havayı tahliye edilicek şekilde montaj edilmiş. Burda bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Fanları söküp ters takmam mı gerek bunu bilmiyorum. Bu soracağım ilk soruydu. 2. soru olarak aklıma takılan ise ek olarak aldığım 3. fotoğrafki b okunda göreceğiniz fanları nasıl yerleştirmem gerektiği, ve buna ek olarak 4. fotoğraftaki c okunda bulunan sıvı soğutmaya ait 3 fanın hangi yönde monte edileceği. Şimdi muhtemelen öndeki fanların ters çevrilmesi gerektiğini söyleyeceksiniz, ancak bu durumda kablolar sistemde gözükmeye başlayacak ve ek olarak RGB aydınlatmaların tam olarak nasıl duracağı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Montajı gerçekleştirdikten sonra Bütün fanların anakart üzerinde hangi slotlara yerleştirileceği hakkında da bir konu açacağım. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki anakartım Aralık ayında elime ulaşacak. O yüzden fanları çalıştırıp hangi yönün hava çekip ya da ittiğini görme şansım yok maalesef ki. Teşekkürler