PC Toplama Fan Yönleri Konusunda Sıkıntı Çekiyorum

Reaksiyon skoru
82
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar toplarken fan yönleri ile alakalı sıkıntı çekiyorum. İlk defa bilgisayar toplayacağım için yanlış bir şey yapmak istemediğimden sizlerin vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek istedim. Atacağım fotoğrafları 1-2-3-4 şeklinde numaralandırdım ki soracağım sorularda hangi fotoğraf üzerinden soru sorduğumu daha iyi anlayın istedim. Bilgisayar ek olarak aldığım 3 adet alt kısma gelecek ve sıvı soğutmanın üste gelecek 3 fanı hariç ön ızgarada bulunan 3 fan ve egzoz fanı ile geldi. Bunu 1. fotoğrafta görebilirsiniz. 2. fotoğrafta egzoz çıkış kısmının stok geliş şeklini atıyorum. Yani anladığım kadarıyla Thermaltake simgesi olan kısımdan havayı çekip arka taraftan bu havayı tahliye ediyor. Genel olarak araştırdığımda kasaların hava giriş noktalarının ön panel ve alt kısımdan olduğu, tahliye kısmının ise üst ve arka egzoz fanı tarafından olduğunu gördüm. Ancak 3. fotoğrafa bakarsanız ön paneldeki (a oku) 3 fan havayı tahliye edilicek şekilde montaj edilmiş. Burda bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Fanları söküp ters takmam mı gerek bunu bilmiyorum. Bu soracağım ilk soruydu. 2. soru olarak aklıma takılan ise ek olarak aldığım 3. fotoğrafki b okunda göreceğiniz fanları nasıl yerleştirmem gerektiği, ve buna ek olarak 4. fotoğraftaki c okunda bulunan sıvı soğutmaya ait 3 fanın hangi yönde monte edileceği. Şimdi muhtemelen öndeki fanların ters çevrilmesi gerektiğini söyleyeceksiniz, ancak bu durumda kablolar sistemde gözükmeye başlayacak ve ek olarak RGB aydınlatmaların tam olarak nasıl duracağı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Montajı gerçekleştirdikten sonra Bütün fanların anakart üzerinde hangi slotlara yerleştirileceği hakkında da bir konu açacağım. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki anakartım Aralık ayında elime ulaşacak. O yüzden fanları çalıştırıp hangi yönün hava çekip ya da ittiğini görme şansım yok maalesef ki. Teşekkürler

1764256352447.webp
1764256435268.webp
1764256582605.webp
1764256679157.webp

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar toplarken fan yönleri ile alakalı sıkıntı çekiyorum. İlk defa bilgisayar toplayacağım için yanlış bir şey yapmak istemediğimden sizlerin vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek istedim. Atacağım fotoğrafları 1-2-3-4 şeklinde numaralandırdım ki soracağım sorularda hangi fotoğraf üzerinden soru sorduğumu daha iyi anlayın istedim. Bilgisayar ek olarak aldığım 3 adet alt kısma gelecek ve sıvı soğutmanın üste gelecek 3 fanı hariç ön ızgarada bulunan 3 fan ve egzoz fanı ile geldi. Bunu 1. fotoğrafta görebilirsiniz. 2. fotoğrafta egzoz çıkış kısmının stok geliş şeklini atıyorum. Yani anladığım kadarıyla Thermaltake simgesi olan kısımdan havayı çekip arka taraftan bu havayı tahliye ediyor. Genel olarak araştırdığımda kasaların hava giriş noktalarının ön panel ve alt kısımdan olduğu, tahliye kısmının ise üst ve arka egzoz fanı tarafından olduğunu gördüm. Ancak 3. fotoğrafa bakarsanız ön paneldeki (a oku) 3 fan havayı tahliye edilicek şekilde montaj edilmiş. Burda bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Fanları söküp ters takmam mı gerek bunu bilmiyorum. Bu soracağım ilk soruydu. 2. soru olarak aklıma takılan ise ek olarak aldığım 3. fotoğrafki b okunda göreceğiniz fanları nasıl yerleştirmem gerektiği, ve buna ek olarak 4. fotoğraftaki c okunda bulunan sıvı soğutmaya ait 4 fanın hangi yönde monte edileceği. Şimdi muhtemelen öndeki fanların ters çevrilmesi gerektiğini söyleyeceksiniz, ancak bu durumda kablolar sistemde gözükmeye başlayacak ve ek olarak RGB aydınlatmaların tam olarak nasıl duracağı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Montajı gerçekleştirdikten sonra Bütün fanların anakart üzerinde hangi slotlara yerleştirileceği hakkında da bir konu açacağım. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki anakartım Aralık ayında elime ulaşacak. O yüzden fanları çalıştırıp hangi yönün hava çekip ya da ittiğini görme şansım yok maalesef ki. Teşekkürler

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
yandaki mi üsteki mi alttakilermi giriş olucak yukarısı çok karışık geldi

tekli olan çıkış olucak
alttakiler giriş olmalı
üsttekiler giriş-çıkış ne olmalı bilemedim
yandakiler çıkış olmalı

yandaki mi üsteki mi alttakilermi giriş olucak yukarısı çok karışık geldi

tekli olan çıkış olucak
alttakiler giriş olmalı
üsttekiler giriş-çıkış ne olmalı bilemedim
yandakiler çıkış olmalı
Bu fotoğrafa göre fan konumlandırmaya çalısıyorum hocam, yazarak karışık oluyo haklısınız, onun için harf ve numara ile anlatmaya çalıştım

1764257566115.webp

hocam sadece üsttekiler ters cevirmen lazım hava sirkülasyonunu berbat ediyor
Hocam o konuda sıkıntım yok, bahsettiğim 3. Fotoğraftaki a okunda gösterdiğim 3 fanının yönün ne tarafa olacağı. Ters çevirmem gerekirse şu şekilde kablolar gözükecek, ek olarak rgb aydınlatma nasıl olacak onu çözemedim
image.webp

Hocam o konuda sıkıntım yok, bahsettiğim 3. Fotoğraftaki a okunda gösterdiğim 3 fanının yönün ne tarafa olacağı. Ters çevirmem gerekirse şu şekilde kablolar gözükecek, ek olarak rgb aydınlatma nasıl olacak onu çözemedim
Alıntıyı görüntüle
hocam kabloların gözükmesini mazur gör zaten rgb yanınca orayı fark etmeyeceksin alttakiler doğru konumlanmış havayı alacak şekilde kabloların sana dönük olması havayı çekeceğini gösterir

Zemin ve egzoz fanı doğru, tavan ve yandakiler değişecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani, 3. fotoğraftaki a ve 4. fotodaki c değişecek.

Yandakiler doğru hocam. Onlar Reverse. İntake oluyor.

hocam kabloların gözükmesini mazur gör zaten rgb yanınca orayı fark etmeyeceksin alttakiler doğru konumlanmış havayı alacak şekilde kabloların sana dönük olması havayı çekeceğini gösterir

Dediğiniz gibi yapmıştım aslında 3. fotoğraftaki a ve 4. fotodaki c değiştirmiştim.

Yandakiler doğru hocam. Onlar Reverse. İntake oluyor.
Hocam eminmisiniz sabahtan beri boşuna mı değiştirdim ozaman :(

O zaman hepsi içerden logo görünecek şekilde olacak. Madem hepsi reverse.
Hepsi değil hocam. Yandakiler reverse sadece.

Dediğiniz gibi yapmıştım aslında 3. fotoğraftaki a ve 4. fotodaki c değiştirmiştim.

Hocam eminmisiniz sabahtan beri boşuna mı değiştirdim ozaman :(
1764270213922.webp

Şu kırmızıyla işaretlediğim kısım doğru. Tek yanlış olan yer üst kısım. Onları ters çevirmen lazım. Ayrıca dışarıya değil içeri yerleştireceksin.

Hepsi değil hocam. Yandakiler reverse sadece.

Alıntıyı görüntüle

Şu kırmızıyla işaretlediğim kısım doğru. Tek yanlış olan yer üst kısım. Onları ters çevirmen lazım. Ayrıca dışarıya değil içeri yerleştireceksin.
evet olması gereken bu bunu söyledim bende

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,970
Üyeler
185,357
Son üye
ismail37
Geri