Kısa cevap: Alınmaz / Ben olsam almazdım.
Ucun cevap:
-------------
Şimdi asıl mesele şu. Bilgisayarda oyun oynayan bir kişinin sürücü nasıl yüklenir / kaldırılır, nasıl yedekleme yapılır, nasıl windows kurulur, hatalar nasıl giderilir vs gibi konulara az, biraz hakim olması lazım...Sabah 08:00 akşam 18:00 çalışıyorsanız, bilgisayar donanımları ve yazılımları konusunda çokta deneyim sahibi değilseniz, hele ki eve yorgun, argın geldiğinizde PC'nin acayip sorunları ile uğraşmak istemiyorsanız konsol sizin için en güzel seçenek.
PS Plus aboneliğinin en ucuzu yıllık 1.400 TL. Bir de EXTRA abonelik varmış o da yıllık 2.340 TL gözüküyor. EXTRA aboneliğin ESSENTIALS aboneliğinden en önemli farkı " Çevrimiçi Çok Oyunculu " olması. Yani arkadaşlarınız ile oynamak istiyorsanız sanırım bu parayı vermek zorundasınız gibi duruyor. PS5 kullanmadığım için resmi sitede yazana göre yorum yapıyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.
Bir de Playstation mağazasına baktım oyun fiyatları gerçekten çıldırmış durumda. Hani evet PS5 mis gibi konsol ama senede 2.500 TL'den 6 tane oyun alsak yılda 15.000 TL yapıyor. Buna EXTRA abonelik fiyatını da ekleyelim 17.340 TL. Tabii evinizde 4K Televizyon olduğunu varsayıyorum.
Gelelim PC tarafına. Bugün ortalama bir Ryzen 5 5600 işlemci, RTX 4060 / RX 6600 ekran kartı ve 16 GB belleğe sahip bir sisteminiz var diyelim, Bu sistemle 1080p'de deyim yerindeyse cayır cayır oyun oynarsınız. Xbox aboneliğine sahip olmasanız bile tek başına Amazon Prime Gaming size yeter de artar bile. EPIC, GoG ve Amazon Games tarafına her ay verdiği oyunları düşünecek olursak bence PC tarafı PS 5 tarafına göre daha F/P net olarak ve Amazon Prime aboneliğinin ayda 49 TL bir para olduğunu da unutmayalım.
Son karar yine de sizin tabii. Biraz fazla uzatmış olabilirim, kusura bakmayın