Neler Yeni

PC ye hiç elektrik gelmiyor

Keyhens

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kerim
İyi forumlar arkadaşlar ben parça parça kendime bir PC topladım en son parçada dün elime ulaştı PC yi topladım ama power tuşuna bastığımda kasaya hiçbir şekilde elektrik gelmiyor tık bile demiyor.kabloları yerlerine tam taktığımdan emin de değilim.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?sistem parçaları magb650 tomahawk wifi 7500f işlemci 4070ti süper patriot 6000mhz ram MSI mag pano100r kasa bitfenix bfg Gold 850w psu

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Onur Erçakır
Kasanın güç tuşundan çıkan kablolardan power sw yanan tetikleme tuşudur. + tarafı pin soketinin arkasında ok işareti ile gösterilir. Soketin + tarafını anakartın kılavuzundan bulacağın power pinlerinin + tarafına denk gelecek şekilde takıp dene.

Keyhens

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kerim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın güç tuşundan çıkan kablolardan power sw yanan tetikleme tuşudur. + tarafı pin soketinin arkasında ok işareti ile gösterilir. Soketin + tarafını anakartın kılavuzundan bulacağın power pinlerinin + tarafına denk gelecek şekilde takıp dene.
Kasada öyle bir kablo yok ki işte ya şimdi de evde değilim çalışıyorum akşam iyice bakarım olmadı

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Onur Erçakır
Kasanın içinden bahsediyorum. Tuşun altında kablolar yoksa sorun vardır.
Eğer kablo yoksa anakart pinini bir metal ile kısa devre yapabilirsin. Bu şekilde de start tetiklenir.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,298
İsim
umut şahin
İyi forumlar arkadaşlar ben parça parça kendime bir PC topladım en son parçada dün elime ulaştı PC yi topladım ama power tuşuna bastığımda kasaya hiçbir şekilde elektrik gelmiyor tık bile demiyor.kabloları yerlerine tam taktığımdan emin de değilim.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?sistem parçaları magb650 tomahawk wifi 7500f işlemci 4070ti süper patriot 6000mhz ram MSI mag pano100r kasa bitfenix bfg Gold 850w psu
büyük bir ihtimalle power tuş kablosunu yanlış taktın o kabloları çıkarıp tornavida ile tetik ver bak oluyor muu anakartın klavuzunda f-panel veya front panel diye yazar oraya bak

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
kabloları yerine tam taktığından emin bile değilsen neden burda yazıyorsun ki tam takmaya ne dersin? yada bi bilenden yardım almaya en azından bi rehber izleyip yapın şu şeyleri kılavuza bakıp anlamıyorsanız da

Son düzenleme:

Keyhens

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kerim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uygunsuz davranış
kabloları yerine tam taktığından emin bile değilsen neden burda yazıyorsun ki tamk takmaya ne dersin? yada bi bilenden yardım almaya en azından bi rehber izleyip yapın şu şeyleri kılavuza bakıp anlamıyorsanız da
Sana mı soracam lan at kafası
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın içinden bahsediyorum. Tuşun altında kablolar yoksa sorun vardır.
Eğer kablo yoksa anakart pinini bir metal ile kısa devre yapabilirsin. Bu şekilde de start tetiklenir.
İşte dün gece montajı yapıp denedim olmadı tam detaylı bakamadım da buraya da aynı anakart ve kasayı kullanan vardır diye yazdım

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Evde elektrikler olmayabilir ya da arkadaki tuşu açmamışsındır

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Muhammed Akkaya
olası durumlar:
1) F-panel bağlantı hatası. Genel olarak tecrübesiz insanların yaptığı en yaygın hata reset ile power tuşunun yerini karıştırması.
2) Güç düğmesinin kapalı olması. Buda baya yaygın bir hata. PSU nun arkasındaki switchi I konumuna alman lazım.
3) İşlemcinin yerine oturmaması. Genelde insanların en çok dikkat ettiği yer olmasına rağmen baya yaygın ve tehlikeli genelde sıkıntı olmaz ama pinleri kırdıysan sıkıntı büyük.
4) Arızalı parça. PSU veya anakartın arızalı olabilir. En düşük ihtimallerden biri eğer 0 aldıysan.
5) Kabloların oturmaması. Çok düşük ihtimaldir çünkü sanılanın aksine tam oturtmasan bile elektrik alır ama aşırı tehlikelidir olası bir temassızlık veya kısa devre durumunda komple sıkıntı yapar.
6) Priz kablo düğme vs kopuk veya çalışmıyor olması deneme yanılma yoluyla bulman gerekir bu hataları

Diğer parçaların arızası genelde tetik vermeme gibi bir soruna yol açmaz elektrik alır ama görüntü vermez aklıma gelenler bunlar. Tecrübesiz olduğunuz konularda başkalarından destek veya hizmet almak en doğru ve en ucuz karardır her zaman. Evet belki bir bilgisayarcıya bin lira vermekten kurtuldun ama yapacağın hata sana çok daha fazlasına sebep olabilir o yüzden bu tarz durumlarda tecrübeli insanlardan hizmet almak en iyisidir.

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eray Altınordu
Yakınında bir bilgisayarcı varsa götürüp bir sorun tespiti yaptır. Aynı sorun vardı hiç fanlar vs dönmüyordu anakart arızalı çıktı amazondan almıştım. Değişim yaptırdım sıkıntısız kullanıyorum. Yani kabloloma vs doğru yaptıysan sorun ya psudandır yada anakart arızalıdır.

Keyhens

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Kerim
olası durumlar:
1) F-panel bağlantı hatası. Genel olarak tecrübesiz insanların yaptığı en yaygın hata reset ile power tuşunun yerini karıştırması.
2) Güç düğmesinin kapalı olması. Buda baya yaygın bir hata. PSU nun arkasındaki switchi I konumuna alman lazım.
3) İşlemcinin yerine oturmaması. Genelde insanların en çok dikkat ettiği yer olmasına rağmen baya yaygın ve tehlikeli genelde sıkıntı olmaz ama pinleri kırdıysan sıkıntı büyük.
4) Arızalı parça. PSU veya anakartın arızalı olabilir. En düşük ihtimallerden biri eğer 0 aldıysan.
5) Kabloların oturmaması. Çok düşük ihtimaldir çünkü sanılanın aksine tam oturtmasan bile elektrik alır ama aşırı tehlikelidir olası bir temassızlık veya kısa devre durumunda komple sıkıntı yapar.
6) Priz kablo düğme vs kopuk veya çalışmıyor olması deneme yanılma yoluyla bulman gerekir bu hataları

Diğer parçaların arızası genelde tetik vermeme gibi bir soruna yol açmaz elektrik alır ama görüntü vermez aklıma gelenler bunlar. Tecrübesiz olduğunuz konularda başkalarından destek veya hizmet almak en doğru ve en ucuz karardır her zaman. Evet belki bir bilgisayarcıya bin lira vermekten kurtuldun ama yapacağın hata sana çok daha fazlasına sebep olabilir o yüzden bu tarz durumlarda tecrübeli insanlardan hizmet almak en iyisidir.
Hocam öncelikle teşekkür ederim cevabınız için yukarıda birisi ters ters konuşmuşta bu konularda çok fazla tecrübem yok dediklerinizi tek tek deneyeceğim dün montajladiktan sonra çok vaktim yoktu bir kaç şey değiştirdim yine açılmadı bugün eve geçince tekrar deneyeceğim konuyu açma sebebim de aynı anakart ve kasa ile sistemi olan birinin yardım edebileceğinden açmıştım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yakınında bir bilgisayarcı varsa götürüp bir sorun tespiti yaptır. Aynı sorun vardı hiç fanlar vs dönmüyordu anakart arızalı çıktı amazondan almıştım. Değişim yaptırdım sıkıntısız kullanıyorum. Yani kabloloma vs doğru yaptıysan sorun ya psudandır yada anakart arızalıdır.
Bugünde tekrar bir deneyeceğim olmadı yarına dediğiniz gibi yapacağım

Top Bottom