Performansları aynı olan AMD ve Nvidia Kartlarda Tercih sebebi neden NVİDİA ?

Şu an Türk kullanıcılar aynı fiyat Nvidia - Amd kart arasında seçim yapacaksa ve eğer ilerleyen zamanlarda kartı elinden çıkarıp kolay satacağını ve değer kaybının da fazla olmayacağını düşündüğü için Nvidia'yı tercih ediyor. Bu yanlış değil ve bunun altında yatan sebep tamamen ürüne olan güven, marka gücü ve performans. Amd teknoloji olarak Nvidia'yı geçebilir, geçemeye de bilir. Bir şeyi birden fazla kişi iyi yapacak diye bir şey yok. Amd şu an işlemcide iyiyse işlemciye odaklanır. Nvidia ekran kartına ağırlık verir. Ama çekişme olması tabii ki tüketici lehine olur.

En büyük sorunlardan biri de markalar artık AMD için tepe model üretmiyor asus ve msi gibi bu yüzden de ultra kaliteli soğutmalı bir şeyler alamıyoruz :D asus rog strix 9070xt falan görebilseydik süper olurdu ama nvidia izin vermiyordu sanırım ve evet vram sıcaklığı cidden fazla benim sapphire pulsem 75-80'i geçmiyor şükür :D
Nasıl alamıyorsun Pulse da bile tepe seviye bir ürün şuan en iyi üründen en baba 3 derece 4 derece sıcaktır keza tuf falan da öyle bunlar kafam kadar kartlar giriş seviye 3 fanlı ürün değil tepe seviye 3 fanlı ürünler.
AMD de alabileceğin Pulse Nvidia da o ghost cart curt modellerin 1 tur üstünde zaten

PNY haric

Bakış açına saygı duyuyorum ancak AMD bu kadar boş bir firma değil Adamlar ellerinden geleni Fazlasıyla yaptıklarına inanıyorum Bence Yeni yeni Akılları başlarına geldi ve Hızlıca bu eksikleri tamamlamaya çalışıyorlar. 3-5 yıl sonra Nvidia ile başa baş mücadele edeceklerine canı gönülden umuyorum.
Rekabet herzaman bize yarar, bende piyasayı NVIDIA almasın istiyorum, ne kadar övsemde tekelciliğin zararlarını çok iyi biliyorum.

Nasıl alamıyorsun Pulse da bile tepe seviye bir ürün şuan en iyi üründen en baba 3 derece 4 derece sıcaktır keza tuf falan da öyle bunlar kafam kadar kartlar giriş seviye 3 fanlı ürün değil tepe seviye 3 fanlı ürünler.
AMD de alabileceğin Pulse Nvidia da o ghost cart curt modellerin 1 tur üstünde zaten

PNY haric
Orası öyle de insan bi asus astral 9070xt görmek istiyor XD örnek tabii ki bu 9070xt gibi bir kartın böyle üst seviye bir şeye ihtiyacı yok ama örnek veriyorum suprim x , vanguard gibi modelleri görmek isterim , yoksa taş gibi olan nitro+ , red devil , taichi gibi modellerimiz var :D

düzenleme : en azından gigabyte aorus elite modeli var o iyi , şimdi nitro+ , red devil , taichi , mercury gibi modeller var üst olarak ama asusun , msi'ın falan görmek isterdim eskisi gibi.

Rekabet herzaman bize yarar, bende piyasayı NVIDIA almasın istiyorum, ne kadar övsemde tekelciliğin zararlarını çok iyi biliyorum.
4090 ve 5090 tek el olduğu bir durumda fiyatların ne hale geldiğini çok iyi biliyoruz heleki Laptop tarafında 5090lı bir laptop almak için Kredi çekmek gerekiyor bu devirde Eskiden Bu fiyatlara ev alıyorduk Eski dediğimiz şundan 4-5 yıl öncesi :)

Orası öyle de insan bi asus astral 9070xt görmek istiyor XD örnek tabii ki bu 9070xt gibi bir kartın böyle üst seviye bir şeye ihtiyacı yok ama örnek veriyorum suprim x , vanguard gibi modelleri görmek isterim , yoksa taş gibi olan nitro+ , red devil , taichi gibi modellerimiz var :D

düzenleme : en azından gigabyte aorus elite modeli var o iyi , şimdi nitro+ , red devil , taichi , mercury gibi modeller var üst olarak ama asusun , msi'ın falan görmek isterdim eskisi gibi.
ve pulse konusunda katılıyorum sapphire hem en ucuzunu hem de en kalitelisini yapıyor seviyoruz kendisini.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4090 ve 5090 tek el olduğu bir durumda fiyatların ne hale geldiğini çok iyi biliyoruz heleki Laptop tarafında 5090lı bir laptop almak için Kredi çekmek gerekiyor bu devirde Eskiden Bu fiyatlara ev alıyorduk Eski dediğimiz şundan 4-5 yıl öncesi :)
Kötü olan 4080 de tekel durumdaydı 7900xt ve 7900xtx vardı fakat yeni nesil oyunlarda ölen kartlar bunlar :D , 9080xt tahmini 5080 Tİ (olmadığını biliyorum) gücünde olur.

Selamlar arkadaşlar AMD uzun zamandır takip eden biriyim Teknolojik anlamda cidden Nvidia oranla bol keseden Vramli modellerini Daha uyguna ve aynı performansta çıkarmayı başarıyor ancak Fiyat olarak aynı Seviyeye gelindiğinde kimse amd nin yüzüne bakmıyor bunu düzeltmek için sizce AMD ne yapmalı ?
amd kullanıcısıyım, amd kartlar oyunlarda uzun yıllar 60+fps götürecek(driver üzerinden FG açıldığı takdirde) nvdiaya göre .
ama oyunlarda biraz daha düşük fps alıp keşke nvdia alaydım diyorum. Şuanki ekran kartım çok güçlü çok rahat yüksek ayarlarda 5 6 yıl daha oyunlarda 60+fps devam eder ama maalesef ne yaptıysam ne ettiysem NFS oyunlarını oynayamıyorum zaten işlerim gereği ile çok oyun oynamıyorum iki yarış oyunu oynarım çıkarım diyordum ancak maalesef crash veriyor.
aklınıza gelecek her türlü yolu denememe rağmen.

bu yüzden eğer ben bilgisayar teknisyeni olmak istemiyorum gibi düşünceniz varsa amd almayın bu amd adamı bilgisayar uzmanı yapıyor.

amd kullanıcısıyım, amd kartlar oyunlarda uzun yıllar 60+fps götürecek(driver üzerinden FG açıldığı takdirde) nvdiaya göre .
ama oyunlarda biraz daha düşük fps alıp keşke nvdia alaydım diyorum. Şuanki ekran kartım çok güçlü çok rahat yüksek ayarlarda 5 6 yıl daha oyunlarda 60+fps devam eder ama maalesef ne yaptıysam ne ettiysem NFS oyunlarını oynayamıyorum zaten işlerim gereği ile çok oyun oynamıyorum iki yarış oyunu oynarım çıkarım diyordum ancak maalesef crash veriyor.

bu yüzden eğer ben bilgisayar teknisyeni olmak istemiyorum gibi düşünceniz varsa amd almayın bu amd adamı bilgisayar uzmanı yapıyor.
Nfs oyunlarıyla sorun yaşayan biri daha vardı bak sanırım oyunlarla ilgili özel bir sorun bu.

tam olarak anlatmak istediğim bu eline sağlık kas gücüyle olmuyor artık.

Sadece oyun oynuyorum sadece saf güç istiyorum hiçbir şekilde ray tracing dlss fsr cart curt açmam 2k 60 fps olmasi yeterli neden ekstra para vereyim
Geçmişten bu yana rx 460 rx 570 rx 6700 xt rx 9070 kullandım hiçbirinde sorun yaşamadım

En büyük sorunlardan biri de markalar artık AMD için tepe model üretmiyor asus ve msi gibi bu yüzden de ultra kaliteli soğutmalı bir şeyler alamıyoruz :D asus rog strix 9070xt falan görebilseydik süper olurdu ama nvidia izin vermiyordu sanırım ve evet vram sıcaklığı cidden fazla benim sapphire pulsem 75-80'i geçmiyor şükür :D
Ultra kaliteli soğutma istersen alırsın knk asrock taichi nitro plus bunlar alt segmentmi

Taichi ve red devil modelini astral yerine tercih ederim. Nitro+ da aynı sekil ama Sapphire suan kötü ilerliyor bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ultra kaliteli soğutma istersen alırsın knk asrock taichi nitro plus bunlar alt segmentmi
Pulse ile nitro+ yakın kartlar

Geri