Kas gücü olarak kafa kafaya olsalar bile, teknolojik avantajları nedeniyle NVIDIA kullanıyorum. En basit örneği vereyim: DLSS 4'ün sektörün tamamını ele geçirmiş olması bile NVIDIA’yı tercih etmek için yeterli bir sebep. DLSS 4'ün 8 yıl önce çıkmış bir oyunda bile çalışıyor olması çok büyük bir avantaj. FSR 4 ise daha yeni çıkan oyunlarda bile resmi desteği yok.
Ekran kartı alırken bence çoğu kişi çok yüzeysel düşünüyor. Ben 5 yıl önce yalnızca oyun oynarken şimdi ekran kartımı birçok farklı işte de kullanmaya başladım. Bu tür gelişmeler de hesaba katılmalı. Gençler zamanla oyun sektörünün dışına çıkıp modelleme, yazılım gibi alanlara yöneliyor. NVIDIA almak için o kadar çok sebep var ki, hep aynı şeyleri tekrar etmekten yoruldum. Bu arada, NVIDIA'dan çok AMD kullanmış biri olarak söylüyorum bunları.
RX 9000 serisi iyi bir ivme yakalamış olabilir ama bunu yalnızca tek bir modelle yaptı. RX 500 serisinden bu yana bu ölçekte bir atılım gelmedi. Bu nedenle kesin karar verilmesi bana garip geliyor çünkü rakibi sektörü domine ediyor.
Fiyat konusuna gelirsek, ben 30.000 TL'ye AMD alacağıma üzerine 5-10 bin TL koyar, NVIDIA alırım. Bunun için birçok sebebim var, yukarıda da belirttiğim gibi. Bana göre AMD ekran kartları pahalı; mimari ve teknolojik olarak geriden gelmesine rağmen NVIDIA'nın hemen dibinde fiyatlandırmaya çalışıyor. ‘Al beni’ hissi yok bana göre bu piyasada.