Performansları aynı olan AMD ve Nvidia Kartlarda Tercih sebebi neden NVİDİA ?

Görüntü sözde güzelleşti ama ruhunu kaybetti, değil mi? FPS 40’ın altına inmediği sürece o parlatılmış teknolojileri açmak akıl kârı değil; çünkü her biri sahiciliği törpülüyor. Saf güç, gösterişli hilelerden her zaman daha değerli bana göre. Görüntü çöp oluyor.
dostum inan görüntü aynıydı hic farketmedim bozulmaları falan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Redstone için heyecanlıyız mesela kullanıcıları olarak , afmf önü çok açık aşırı iyi bir şey , eskisi kadar kötü değil teknoloji tarafında.
inşallah gelişir bizde az para veririz kartlara, amd gelişirse biz kazanırız.

Ben farkı gayet iyi hissediyorum. Sözde kalite modunda bile görüntüde ince bir bulanıklık var. O yüzden bu tür teknolojileri asla açmıyorum.

Her oyunda aynı değil cb2077 resmen nvidianın deneme tahtası bütün teknolojiler orada en iyi çalışıyor yeni çıkmış veya eski oyunlara bakınca görüntü farkı görülebilir.

Kesinlikle amd gelişirse yine biz kazanıyoruz , nvidia gelişirse yine biz kazanıyoruz.

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
Sorunlu sorunsuz meselesi değil zaten Burada Şunu söylemek istedim Aynı fiyata 9070xt ve 5070ti var hangisini tercih edersin Nvidia tercih ederim diyenler AMD tercih etmesi için AMD ne yapmalı soru tamda bu :)
Ben biraz konuyu yanlış anlamışım o zaman. AMD işlemci tarafında x3D belleklerle yaptığı gibi ekran kartı tarafında da benzer yenilikler ortaya koyarsa bu kişileri ikna edebilir diye düşünüyorum genelde yapan taraf Nvidia oluyor ve AMD bir süre geriden takip ediyor maalesef.

Her oyunda aynı değil cb2077 resmen nvidianın deneme tahtası bütün teknolojiler orada en iyi çalışıyor yeni çıkmış veya eski oyunlara bakınca görüntü farkı görülebilir.
doğrudur hocam belkide dediğin gibi sadece bu oyuna özeldir.
Ben farkı gayet iyi hissediyorum. Sözde kalite modunda bile görüntüde ince bir bulanıklık var. O yüzden bu tür teknolojileri asla açmıyorum.
o zaman sen cok dikkatlisin, ben o kadar dikkat etmiyorum aynı gibi geldi bana.

Sorunlu sorunsuz meselesi değil zaten Burada Şunu söylemek istedim Aynı fiyata 9070xt ve 5070ti var hangisini tercih edersin Nvidia tercih ederim diyenler AMD tercih etmesi için AMD ne yapmalı soru tamda bu :)
Güven kazanmalı
Kayıt programı güzel obs yerine kullanıyorum sadece hevc olarak kayıt alsan bile başka bir uygulamada render almadan görüntüyü paylaşamıyorsun bunuda düzeltebilirlerse kayıt kısmında sorun yok ana menüsündeki oyun ayarlarını ben yetersiz buluyorum çoğu zaman gidip oyunlardan ayarlıyoruz zaten onun dışında fps sayaçları düzgün çalışmıyor bunuda çözmesi lazım oyun 240 gösterirken amd 400 gösteriyor Buda bir sorun

Driverları zaten düzelttiler ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar zaten.

Biraz güven kazanmaları lazım eskiden yapılan hataların cenemesini çekiyorlar ki hala Gaming pazarında büyümeyip üzerine küçülüyorlar sorunuzun cevabı kısa ve net güven kazanmaları lazım.

Millet aradaki 7-10 k lık farka bile 5070 ti tercih ediyor. Keşke 5070 ti 9070 xt ile aynı fiyatta olsa 😃😃😃😃😃😃😃 amd nin kimse yüzüne bakmaz. Sorunun cevabı belli aslında

Güven kazanmalı
Kayıt programı güzel obs yerine kullanıyorum sadece hevc olarak kayıt alsan bile başka bir uygulamada render almadan görüntüyü paylaşamıyorsun bunuda düzeltebilirlerse kayıt kısmında sorun yok ana menüsündeki oyun ayarlarını ben yetersiz buluyorum çoğu zaman gidip oyunlardan ayarlıyoruz zaten onun dışında fps sayaçları düzgün çalışmıyor bunuda çözmesi lazım oyun 240 gösterirken amd 400 gösteriyor Buda bir sorun

Driverları zaten düzelttiler ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar zaten.

Biraz güven kazanmaları lazım eskiden yapılan hataların cenemesini çekiyorlar ki hala Gaming pazarında büyümeyip üzerine küçülüyorlar sorunuzun cevabı kısa ve net güven kazanmaları lazım.
9000 serisi Güven konusunda ilk adımlarıydı sanırım 2-3 nesil sonra her şey düzene girecek güven konusu o zaman ağır basacağına inanıyorum.

Millet aradaki 7-10 k lık farka bile 5070 ti tercih ediyor. Keşke 5070 ti 9070 xt ile aynı fiyatta olsa 😃😃😃😃😃😃😃 amd nin kimse yüzüne bakmaz. Sorunun cevabı belli aslında
Zaten bunu çözmenin yolunu arıyoruz AMD bu konuda ne yaparsa insanlar yüzüne bakar

Selamlar arkadaşlar AMD uzun zamandır takip eden biriyim Teknolojik anlamda cidden Nvidia oranla bol keseden Vramli modellerini Daha uyguna ve aynı performansta çıkarmayı başarıyor ancak Fiyat olarak aynı Seviyeye gelindiğinde kimse amd nin yüzüne bakmıyor bunu düzeltmek için sizce AMD ne yapmalı ?
Kas gücü olarak kafa kafaya olsalar bile, teknolojik avantajları nedeniyle NVIDIA kullanıyorum. En basit örneği vereyim: DLSS 4'ün sektörün tamamını ele geçirmiş olması bile NVIDIA’yı tercih etmek için yeterli bir sebep. DLSS 4'ün 8 yıl önce çıkmış bir oyunda bile çalışıyor olması çok büyük bir avantaj. FSR 4 ise daha yeni çıkan oyunlarda bile resmi desteği yok.

Ekran kartı alırken bence çoğu kişi çok yüzeysel düşünüyor. Ben 5 yıl önce yalnızca oyun oynarken şimdi ekran kartımı birçok farklı işte de kullanmaya başladım. Bu tür gelişmeler de hesaba katılmalı. Gençler zamanla oyun sektörünün dışına çıkıp modelleme, yazılım gibi alanlara yöneliyor. NVIDIA almak için o kadar çok sebep var ki, hep aynı şeyleri tekrar etmekten yoruldum. Bu arada, NVIDIA'dan çok AMD kullanmış biri olarak söylüyorum bunları.

RX 9000 serisi iyi bir ivme yakalamış olabilir ama bunu yalnızca tek bir modelle yaptı. RX 500 serisinden bu yana bu ölçekte bir atılım gelmedi. Bu nedenle kesin karar verilmesi bana garip geliyor çünkü rakibi sektörü domine ediyor.

Fiyat konusuna gelirsek, ben 30.000 TL'ye AMD alacağıma üzerine 5-10 bin TL koyar, NVIDIA alırım. Bunun için birçok sebebim var, yukarıda da belirttiğim gibi. Bana göre AMD ekran kartları pahalı; mimari ve teknolojik olarak geriden gelmesine rağmen NVIDIA'nın hemen dibinde fiyatlandırmaya çalışıyor. ‘Al beni’ hissi yok bana göre bu piyasada.

Android yerine iPhone tercih etmek ile aynı sebepten
Sanırım burada İphone Nvidia oluyor.

AMD Çıkardığı ekran kartlarının arkasında durmuyor, Rx400,500,5000,6000 gibi serilerin hepsini donanım hatalı çıkartıp "Yazılım sorunu, düzelecek sonraki güncellemelerde" diyerek senelerce milleti mağdur etti ve hâla ediyor. Ayrıca teknolojide Nvidia çok önde, AMD sunamadığı teknolojileri "Ya 12 GB Vram ne abi biz 16 veriyoruz" diyerek sayısal satış politikası yapsa da tutmuyor, ben senelerce AMD kart kullanan birisi olarak Nvidia alınca kafam rahatladı, zaten 3 5 wattman yedin mi otomatikmen "Bozuk mal aldık" psikolojisine giriyor PC'den soğuyorsun. Ekran kartında hâla rakibinin Nvidia'dan çok bir artısı olmadığı sürece şaşılmaz, bu fanboyluk değil kullanıcı deneyiminin göstergesidir.

Son düzenleme:
9000 serisi Güven konusunda ilk adımlarıydı sanırım 2-3 nesil sonra her şey düzene girecek güven konusu o zaman ağır basacağına inanıyorum.

Zaten bunu çözmenin yolunu arıyoruz AMD bu konuda ne yaparsa insanlar yüzüne bakar
En az nvidia düzeyinde teknolojilerini geliştirmeli, cuda çekirdeklerine önem vermeli ve yazılım sorunlarını düzeltmeli

Kas gücü olarak kafa kafaya olsalar bile, teknolojik avantajları nedeniyle NVIDIA kullanıyorum. En basit örneği vereyim: DLSS 4'ün sektörün tamamını ele geçirmiş olması bile NVIDIA’yı tercih etmek için yeterli bir sebep. DLSS 4'ün 8 yıl önce çıkmış bir oyunda bile çalışıyor olması çok büyük bir avantaj. FSR 4 ise daha yeni çıkan oyunlarda bile resmi desteği yok.

Ekran kartı alırken bence çoğu kişi çok yüzeysel düşünüyor. Ben 5 yıl önce yalnızca oyun oynarken şimdi ekran kartımı birçok farklı işte de kullanmaya başladım. Bu tür gelişmeler de hesaba katılmalı. Gençler zamanla oyun sektörünün dışına çıkıp modelleme, yazılım gibi alanlara yöneliyor. NVIDIA almak için o kadar çok sebep var ki, hep aynı şeyleri tekrar etmekten yoruldum. Bu arada, NVIDIA'dan çok AMD kullanmış biri olarak söylüyorum bunları.

RX 9000 serisi iyi bir ivme yakalamış olabilir ama bunu yalnızca tek bir modelle yaptı. RX 500 serisinden bu yana bu ölçekte bir atılım gelmedi. Bu nedenle kesin karar verilmesi bana garip geliyor çünkü rakibi sektörü domine ediyor.

Fiyat konusuna gelirsek, ben 30.000 TL'ye AMD alacağıma üzerine 5-10 bin TL koyar, NVIDIA alırım. Bunun için birçok sebebim var, yukarıda da belirttiğim gibi. Bana göre AMD ekran kartları pahalı; mimari ve teknolojik olarak geriden gelmesine rağmen NVIDIA'nın hemen dibinde fiyatlandırmaya çalışıyor. ‘Al beni’ hissi yok bana göre bu piyasada.
Bakış açına saygı duyuyorum ancak AMD bu kadar boş bir firma değil Adamlar ellerinden geleni Fazlasıyla yaptıklarına inanıyorum Bence Yeni yeni Akılları başlarına geldi ve Hızlıca bu eksikleri tamamlamaya çalışıyorlar. 3-5 yıl sonra Nvidia ile başa baş mücadele edeceklerine canı gönülden umuyorum.

9070XT 4070ti ile çok benzer fsp veriyor. tek fark +4gb vram . + olarak yazılımı her oyunda yok .
?

1760707810168.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,750
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri