Şahsi değil, genele hitap ederek yazıyorum.
Bu olay tamamen saçmalık.
Gündelik hayatta Hollywood filmlerini izlerken bir sıkıntı yok.
1 adam filmde 100 kişiyi kafasından tek tek vurunca sıkıntı yok.
Ninja filmlerinde keşişlerdi, tapınaklardı vs. hiç bir sıkıntı yok,
Zamanı durdururlar, Dünya'yı patlatırlar vs. hepsi sorunsuz, hepsi güzel.
Pijamalar giyilmiş, mısırlar, cipsler, kolalar şelale gibi, keyif ile izleniyor.
Saçma bir oyunda 3 saniye tapınma oldu diye; (ki zorunlu bir özellik değil)
"
ooo dinimiz elden gidiyor, gençler puta tapacak, alooo yasaklansın aloo"
Çok saçma ve gereksiz hareketler.
Bu #pubgyasaklansın olayını şans eseri bugün Twitter'da gördüm.
Aynı
hashtag'de dikkat çekmek için etiketlenmiş başka bir video daha gördüm.
Videoda "
genç bir kızı taksisinde darp eden, kız araçtan inince peşinden gidip darp etmeye devam eden bir taksici" vardı.
Ama bununla ilgili herhangi bir konu açıldığını göremedim. Ki PUBG'ye gelene kadar trendlere sokulacak çok fazla şey var ...
Eğer oyun çok önemliyse ve bu "tapınma" olayı kendini kontrol edemeyen kişilerin hür iradesini etkiliyorsa.
Aşağıdaki linkte Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi var.
T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER); bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır.
www.cimer.gov.tr
Yazarsın, söylersin hükümete,
"Ben boş zamanlarımda Güney Kore'li bir firmanın geliştirdiği oyunu oynuyorum.
Bu adamlar oyuna kendi kültürlerinde bulunan "tapınma" özelliğini getirmiş.
Ama ben Kore'li biri olmadığım için, oyuna gelen bu özellikten rahatsız oldum. (benim kullanmama özgürlüğüm olsa bile)
Sizden ricam, bizim ülkemizde de benzer bir oyun yapılmasına başlamak için bütçe ayırın,
Oyun geliştirme işlerinden anlayan yazılımcı-tasarımcı-programcı arkadaşları işe alıp, maaş bağlayın.
Bizim kültürümüze uygun bir hayatta kalma-savaş oyunu üretin, böylece oyunda silah almak için puta tapmayız"
Ondan sonra
Yerli PUBG oynarsın, böylece sıkıntı çözülmüş olur.
Ya da işinize geldiği gibi, nabza göre şerbet vermeyi bırakır, daha gerçek sorunlara odaklanırsınız.