Rehber RAM Çipleri Tier List DDR4

Hayır, olmuyor.
Hynix de overclock işlemi çok rahattı ama, Samsung da sadece Xmp de açabildim.
Daha uzun uzun uğraşmadım ama Samsung biraz yorucak gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu micronu biraz araştırmam lazım full deneme yanılma ile gidersem işim zor gibi.
Şuanki belleklerinizi satıp 2x8 MHz Crucial ballistix 3000 ve üstü bellek alıp 3800 CL14-15 civarına rahatça çekebilirsiniz.

Micron kismi biraz sallama olmus onun disinda guzel konu.

Şuanki belleklerinizi satıp 2x8 MHz Crucial ballistix 3000 ve üstü bellek alıp 3800 CL14-15 civarına rahatça çekebilirsiniz.

Ben normal de 2x8 almıştım ama biri sorunlu çıktı diye 1x8 kullanıyordum, garantiye yollayacaktım aradım görüştüm 2 RAM de lazımmış ,
şimdi sağlam olanı da istiyorlardı ama elimde PC'yi açacak başka RAM'im yoktu garantiye verirsem rahat 20 gün de gelmez di , PC de evde 20 gün yatsın istemedim ilerde zaten sistem güncellemesi yapacağım diye 1 tane daha alayım 24 GB olarak ilerde kullanırım dedim ,bir tane daha sipariş verdim. Satacaksam bile ürünleri garantiye yollamam lazım, tamiri veya değişimi olduktan sonra satabilirim.

yine öneriniz için teşekkür ederim, Micron E-die kullanıyordu onlar da sanırım, Kalitelidir ama bendeki niye problemli anlam veremedim :D

O zamanlar micron hakkında pek bilgim yoktu. Düzenleme yapmam lazım aslında ama pek gerekte duymuyorum. Bizzat deneyemedim.
Samsung E-die Günlük 1.8V'a dayanabiliyormuş ? bu nasıl mümkün oluyor ki :D
şuan deneme yapsam bir sorun çıkmaz değil mi?

Son düzenleme:
Ram'lerimin birinde Die Dnsity ve bazı bilgiler eksik çıkıyor :D
Diğer Corsair Vengeance'larıma baktım bi 10 tanesine Hynix M-Die ve Micron B-Die'lar çıktı hiç Samsung bellek çıkmadı.

Ekler

• 38 Numara.jpg
    38 Numara.jpg
    3.6 MB · Hit: 108
  • 44 Numara.jpg
    44 Numara.jpg
    2.9 MB · Hit: 105
  • M-Die.jpg
    M-Die.jpg
    2.4 MB · Hit: 84
  • B-Die.jpg
    B-Die.jpg
    2.5 MB · Hit: 95
Hocam konuyu hortlattım ama iyi bir samsung b die çip mi yoksa micron Rev.E-Die çip mi daha iyidir ve hangisi daha iyi ise mesela b die daha iyi ise kaliteli b die içeren ram önerir misin 2x8 drr4

@RevDeisDou

Hocam konuyu hortlattım ama iyi bir samsung b die çip mi yoksa micron Rev.E-Die çip mi daha iyidir ve hangisi daha iyi ise mesela b die daha iyi ise kaliteli b die içeren ram önerir misin 2x8 drr4

@RevDeisDou
Samsung b die.
Ayrıca Samsung b die Türkiye de yok gibi bir şey olanlarda 2000 TL falan 16GB için.(rgb bile yok) Yani şuan güncel kitleri bilmiyorum. %3-4 fps farkı için samsung b die almaktansa 2x8 ballistix 3200 cl16 alır 3800 cl14 falan yapar geçerim.

Samsung b die.
Ayrıca Samsung b die Türkiye de yok gibi bir şey olanlarda 2000 TL falan 16GB için.(rgb bile yok) Yani şuan güncel kitleri bilmiyorum. %3-4 fps farkı için samsung b die almaktansa 2x8 ballistix 3200 cl16 alır 3800 cl14 falan yapar geçerim.
Anladım hocamız saolun iyi geceler

Hikivison'larda hynix B-Die çip kullanılıyormuş.
589.PNG

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,210,880
Üyeler
195,484
Son üye
semih çetinoğlu
Geri