Ram Manuel XMP Nasıl Yapılır? Ve düşük fps sorunları

Reaksiyon skoru
3
Merhaba, i5 14400F işlemcim var ve DDR5 6000 MHz 38CL 16GB Apacer Panther ramim var. Ben BİOS üzerinden XMP ayarını açmıştım ancak ramlerim 4800 MTS değerinde çalışmaya devam ediyordu ne yaparsam yapayım bunu değiştiremedim işlemcim ddr5 üzerinden en fazla 4800 MHz destekliyor ancak gördüğüm kadarıyla işlemci sınırının olması bunu aşmaya engel değilmiş yani bunun üzerine çıkılabiliyormuş ama ben çıkamadım bunu manuel nasıl ayarlayabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

4060 ddr4 ve 12400F sisteme sahip olan bir arkadaşım var ve valorantta onunla aynı FPS değerlerini alıyoruz hatta o benden daha fazla alıyor bazen. Bu durum kafamı kurcaladı hem DDR5 hemde 2 nesil yüksek diye şuanki sistemimi tercih ettim ekran kartım olan 7700xt'den çok memnunum ancak işlemci biraz hayal kırıklığına uğrattı. Valorantta FPS değerlerim en yüksek ayarlarda 200-350 arası minimum 200 gördüm maksimum 350 gördüm rekabetçi oyun içinde. Bu değer bana düşük geldi ve bazıları ayarları kısarsam daha çok fps alacağımı söylediler çünkü ayarları arttırınca işlemciye yüklenmiyormuş ve performans düşüyormuş.

Şimdiden teşekkürler.

Anakartının modeli nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,309
Üyeler
183,091
Son üye
Three Dolar
Geri