Razer malzeme kalitesi çok iyi değil. Omurga ve kablolar ₺999 satılan H2002D göre kötü öyle diyeyim. Sert ve içi boş gibi hissettiren bir plastik var. Kırma ihtimaliniz yüksek. Çinliler genelde bu tarz plastik ürünlerde daha kaliteli işleri ucuza yapıyorlar.
Ama kulak pedin iç kısmı serin kumaşımsı ve kulağı çok rahat kaplıyor. Malzeme kalitesi kaynaklı hafif bir kulaklık olarak kalıyor. Havit, Machenike veya Hifine gibi benzer tasarımdaki kulaklıklar buna göre bir tık ağır ve ped kısmı biraz baskılı kalıyor. Yani konfor istiyorsanız ve iyi bakarım diyorsanız Razer daha mantıklı.
Ama jak girişli olduğundan ayar yapmanız gerekiyor.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Bağlantıda önerdiklerime ek olarak EQ APO şu ayarı yapmanızı öneririm. Bunu aşağıdaki siteden kopyalamıştım.
Automatic headphone equalization
autoeq.app
Kod:
GraphicEQ: 25 -11.4; 40 -12.8; 63 -14; 100 -14.96; 160 -17; 250 -11.08; 400 -8.23; 630 -10.3; 1000 -9.47; 1600 -5.2; 2500 -3.95; 4000 -0.99; 6300 -4.76; 10000 -4.15; 16000 -8.13
Şu an Havit H2002BG kullandığımdan üstteki Gain 1.00 dB bıraktım. Razer'da bunu bir tık artırmanız gerekebilir. Benim gözlemlediğim 12.00 dB falan ideal oluyor. Ses şiddeti kısaca kendinize göre de yapabilirsiniz. Ayrıca bu ayarların çalışması için solundaki çalıştırma düğmesine tıklamanız gerekiyor. Kurcalayınca anlarsınız karmaşık gözüktüğünden daha basit. Zaten detaylı kurcalamadan kullanıyorum. EQ APO yüklenişi ilk attığım bağlantıda var.
Bu ayar Havit H2002BG şiddetli sesini de bir tık rahatlattı. Ses bir tık gürültülü geliyordu. Ama bu ayar dışında Realtek ayarlarındaki ekolayzer ayarı yumuşakta, sesi patlatmadan boğuk gelmesini bu ekolayzer ayarı çözüyor.
Alıntıyı görüntüle