Öbür konunuza da yazmıştım. Ama bu kulaklığı merak edenler için kısa özet geçeyim.
Malzeme kalitesi idare eder, kablosu bence kötü örgü veya plastik değil, garip böyle jölemsi bir şey. Bazı şarj kablolarına benziyor ve onların ince versiyonu. Kulaklığa takılan kısmı çıkarılmıyor. Kablolu kulaklıklar da artık takıp, çıkarılabilir kablo yapsalar keşke.
Rahatlık konusunda pedler başarılı, benim kulaklarım içinde kalıyor. Üst kısmı da yumuşak, ama yükseltirsen baskı yapmıyor. Havit kadar baskılı değil. Yine de tutmak için bir miktar baskı yapıyor. Rahatsız etmez diyorsan baskı yapmayacak şekilde yükseltebilirsin, ama bu seferde kulaktan düşecektir ve konforsuz hissettirecektir.
Pedleri suni deri ve kulağa gelen kısmı serin kumaş. Buna benzer şeyi ATK Mercury kablosuz kulaklığında gördüm. O çıktığında ₺2500 satılıyordu şu an ₺3100 satılıyor. Onun genel malzeme kalitesi iyi değil ve ağır. Bu yüzden 1.5 ayda benim üst kısmı çatladı. Bu çatlama olayı aslında eski ATK kulaklıklarda da yaşanmış. Biraz araştırınca forumlarda gördüm.
Ses konunda maalesef H2002P şiddet olarak yaklaşamaz. Jak girişli olduğundan anakartın performansında bitiyor. Bu tarz ürünleri alanların da genelde bilgisayarlarında giriş, orta seviye anakart olduğundan(daha doğrusu iyi ses kartı olan anakartlar premium ürünler olduğundan) ses görseldeki ayarları yapmazsan boğuk ve az geliyor. Yapsan da açıkcası ben net alabildiğini düşünmüyorum.
Realtek ekolayzır ayarı yumuşak veya güçlü en sesi bozmayanlar. Yumuşak daha kulak tırpalamayan, güçlü bir tık bazı seslerde rahatsız edebiliyor. Gürültü dengeleme genel olarak insan sesini artırdığından ses şiddetini de artırıyor.
Razer 7.1 var ama denemedim. Bu 7.1'ler genelde stereo'dan daha kötü oluyor bence.
Surround sound✅ Maximum customisability✅ Greater control✅ Upgrade your headsets with ours that come with noise cancellation, perfect for gaming and work.
www.razer.com
Ayrıca $10-20 civarı bir şey verip şu yazılımı kalıcı alarak kullanabilirsin.
Purchase THX Spatial Audio - Surround Sound Application (c), or browse through our extensive selection of gaming peripherals, and more at razer.com
www.razer.com
Ürünü tanıtınca bir miktar deneme sağlıyor. Sesleri tizleştiriyor ama ekolayzır ayarı vb. yapmadan o ses boğukluğu gitmiyor. H2002P'de de çok giriş seviyesi bir chipset olmasına rağmen sesleri daha iyi duyuyorsunuz. Tabii onda da Xear Surround gibi ayarları açmak gerekiyor.
Kısaca kulak pedleri konforlu ve kulaklık hafif.
Ses kalitesi ses kartınızın kalitesi kadar yani ayar yapmadan boğuk ve az.
Malzeme kalitesi bu fiyata ve Razer markasına yakışmayacak kadar kalitesiz. Eğer kötü kullanıyorsanız düştüğünde kırılma ihtimali yüksek ve kablosunun kopma ihtimali de maalesef yüksek. Kediniz falan kablo seviyorsa korumanız lazım. Havit bu fiyatlara H2002U PRO falan verebiliyor. Ses kalitesinde de USB olduğundan ve harici sürücüsü yok direkt tanıyor yine Razer'dan iyi oluyor.