Neler Yeni

RDR 2'de GPU %100 Kullanılmıyor

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Selamlar dostlar. Rdr 2 yi kısa süre önce bitirdim ve açık dünyada dolaşmaya başladım. Daha sonrasında oyuna tekrar girdiğimde oyun 10 15 fps civarında takılmaya devam etti.

GPU kullanımı sürekli olarak değişiyor, bazen %30 bazen %50 bazen %15 bazen %99 oluyor. Fakat asla stabil değil ve sürekli olarak değişiyor.
Fakat diğer oyunlarda durum böyle değil, gayet stabil.
Laptop kullanıyorum, 4600H ve 1650Tİ olan bir laptop.

Oyunu silip yükledim fakat sorun çözülmedi, bios güncellemesi ve gpu driverını da tekrar yükledim fakat hiçbir işe yaramadı. Ve sadece bu oyunda oluyor. (oyun orjinal)

Format atmak bir çözüm olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum
orijinal oyun al sahte ise

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Selamlar dostlar. Rdr 2 yi kısa süre önce bitirdim ve açık dünyada dolaşmaya başladım. Daha sonrasında oyuna tekrar girdiğimde oyun 10 15 fps civarında takılmaya devam etti.

GPU kullanımı sürekli olarak değişiyor, bazen %30 bazen %50 bazen %15 bazen %99 oluyor. Fakat asla stabil değil ve sürekli olarak değişiyor.
Fakat diğer oyunlarda durum böyle değil, gayet stabil.
Laptop kullanıyorum, 4600H ve 1650Tİ olan bir laptop.

Oyunu silip yükledim fakat sorun çözülmedi, bios güncellemesi ve gpu driverını da tekrar yükledim fakat hiçbir işe yaramadı. Ve sadece bu oyunda oluyor. (oyun orjinal)

Format atmak bir çözüm olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.
ayarlar ne durumda acaba

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Oyunu ultra ayarlarda bitirdim, şu anda medium ayarlarda bile fps sorunu yaşıyorum. Ayrıca sorunum gpu nun %100 kullanılmaması.
ultraya çekip dener misin birde gpu u nun kullanımını kısıtlıyacak bir program var mı acaba yada after bourner da core clock memory clock filan - lerde değil di mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
YuSuF
Sıcaklık değerleriniz normal mi ekran kartını Stress testi yaptınız mı MSİ afterburner üzerinden overclock ayarı veya herhangi bir ayarla oynadınız mı

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ultraya çekip dener misin birde gpu u nun kullanımını kısıtlıyacak bir program var mı acaba yada after bourner da core clock memory clock filan - lerde değil di mi?
Ultrada da aynı sorun zaten, düzelmediği için mediuma geçtim. Onda bile aynı sorun var. Ayrıca gpu kullanımını kısıtlayan bir program çalışmıyor arkada. Msi afterburner ayarları da fabrika ayarlarında olduğu gibi, hiç ellemedim. Düzelmesi için core clock ve memory clock u arttırdım fakat bir işe yaramadı.
Sıcaklık değerleriniz normal mi ekran kartını Stress testi yaptınız mı MSİ afterburner üzerinden overclock ayarı veya herhangi bir ayarla oynadınız mı
Sıcaklık değerlerim normal, oc yapmadım. Diğer oyunlarda zaten bir sıkıntı yaşamıyorum. Sadece rdr 2 de bu sıkıntı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
YuSuF
Ultrada da aynı sorun zaten, düzelmediği için mediuma geçtim. Onda bile aynı sorun var. Ayrıca gpu kullanımını kısıtlayan bir program çalışmıyor arkada. Msi afterburner ayarları da fabrika ayarlarında olduğu gibi, hiç ellemedim. Düzelmesi için core clock ve memory clock u arttırdım fakat bir işe yaramadı.

Sıcaklık değerlerim normal, oc yapmadım. Diğer oyunlarda zaten bir sıkıntı yaşamıyorum. Sadece rdr 2 de bu sıkıntı var.
Stress testi yapar mısınız

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
işlemci dahili grafik birimi varsa onu kullanıyor olabilir mi hocam bazen?
Yok, ona da baktım. Oyun içerisinde sadece gpu 2 yi kullanıyor.
Stress testi yapar mısınız
Sonuç normal.
Hocam arkadaşın dediği gibi Laptoplarda sağ tık grafik işlemciyle çalıştır yapın
Anlayamadım hocam, açıklar mısınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci dahili grafik birimi varsa onu kullanıyor olabilir mi hocam bazen?
Sadece, oyun içerisinde dahili grafik kullanımı %3 5 civarlarında dolaşıyor. Bu da normal sanırsam.
Dediğim gibi diğer oyunlarda bir sorun yok. Sadece RDR 2'de var bu sorun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,384
Üyeler
163,488
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom