Merhaba arkadaşlar. 22.03.2021 tarihinde bu ameliyatı oldum deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Aramızda gözlük veya lens kullanan arkadaşlarımız varsa onlar için faydalı olacağını umuyorum.
Öncelikle buna kendinizi psikolojik olarak hazırlamanız gerekiyor. Belki de çevrenizden duymuşsunuzdur işte "yaa güvenli değil", "daha sonra göz tekrar bozuluyormuş", "madem bu teknoloji gerçek doktorlar neden yaptırmıyor" gibi gibi asılı olmayan şeyler duyarsınız. Bunları tamamen kafanızdan atın. Lazer işlemi temel olarak 2 farklı çeşide ayrılıyor. PRK ve LASIK.
PRK: Eski ve ağrılı olan bir yöntemdir. Günlerce ağrı çekersiniz. Işığa bakamazsınız. Gözlerde batma ve sulanma sık görülür. Uzun bir süre tam net göremezsiniz. Normal hayatınıza dönmeniz 1 haftayı bulur belki daha fazla. Net görmeniz 1 ila 6 ayı bulabilir. Ancak tamamen güvenlidir. Bu yöntem korneası ince olan hastalarda zorunlu uygulanır. LASIK olma şansları yoktur. Ha gözünüz LASIK'e uygunsa da yine bu yöntemi tercih edebilirsiniz çünkü LASIK'e göre daha ucuzdur.
LASIK: Yeni ve en gelişmiş yöntemdir. Pahalı olandır ama en rahat ve konforlu olandır. 1 gün sonra ağrı sızı olmadan net bir görüş ile normal hayatınıza devam edersiniz. Ben bu yöntemi tercih ettim.
Ameliyatı Ankara / Keçiören Ankasu Göz Merkezi'nde oldum. Nakite 4000 TL ücret ödedim. (Hastaneden hastaneye değişiyor) Ameliyat öncesinde göz uygunluk kontrolümü yaptılar. Parantez açmak gerekirse her göz bu ameliyat için uygun olmuyor. Yani gözünüz uygun değilse ömür boyu lens veya gözlük kullanmaya devam edeceksiniz. Neyse birkaç makineye girdim ortalama 20-30 dk sürdü bu işlemler. Neyse ki gözüm uygun çıktı. Sol gözüm 1.25 sağ gözüm 0,75 miyop astigmattı.
Ameliyat öncesinde sakinleştirici hap (Xanax) verdiler ve gözüme anestezik damla damlattılar. Lokal anestezi yaptılar yani gözlerim tamamen uyuşturuldu. Ondan sonra benden onay metni imzalamamı istediler. Ben de imzaladım. Biraz bekledikten sonra üstüme steril kıyafetleri giydirdiler ameliyathaneye aldılar (her hastanede aynı). Doktor uzan dedi uzandım sonra gözlerime, göz kapağının açık durması için bir şey taktılar (Otomatik Portakal izleyenler anlayacaktır). Doktor benimle muhabbet ediyor tabi gergin olmamam için yaptığı işlemleri tek tek anlatıyor bana da komut veriyor şöyle yap böyle yap diye. Ben de ne olduğunu anlamadan bitti kalkabilirsin dedi. Bu arada hiçbir acı hissetmiyorsunuz. Gözünüze dokunduklarını hissediyorsunuz yalnızca. Kronometreyi açmıştım girmeden toplam 13 DK sürmüş ameliyat. (PRK' da aynı şekilde en fazla 15 DK) 3 adet damla yazıldı birini 5 gün birini 1 ay birini 3 ay kullanacakmışım. Tabi gözlerim kıpkırmızı falan ışığa bakamıyorum baya duyarlı falan gözlerim kapalı bir şekilde otele gittik. Ertesi gün kontrol vardı çünkü ve gözümde lens vardı lensleri çıkaracaktı. Asistanın tavsiyesine gelirsek ilk gün kesinlikle ekrana bakma, gözünü ovma, sakın yıkama, mümkünse uyu gibi şeyler söyledi. Ben de en kolay yöntem olan uyumayı seçerek o günü uyuyarak geçirdim. Ertesi gün kalktığımda hiçbir şeyim yoktu gözümü açabiliyordum aydınlıkta durabiliyordum ekrana bakabiliyordum ve en güzeli 4k ultra hd görebiliyordum. Yani normal hayatıma geri döndüm. Ağrım sızım kalkınca biraz vardı ama gün içinde kayboldu gitti. Kısacası gözlükten kurtulmak isteyenler hiç düşünmeden bu tedaviyi olsunlar. Gözlük ile maske takmaktan kurtuldum ya nasıl bir çile olduğunu bilirsiniz. Gözlük buhar oluyor ve hiçbir şey göremiyorsunuz. Sabah kalktığınızda artık gözlüğe uzanıp takmıyorsunuz. Yağmurlu havada yürürken kör olmuyorsunuz. Oh be dünya varmış dedim. Esenlikle kalın iyi forumlar.