Resmi Bilgi: AMD 5000-6000 Serisi GPU'lar Öldü

O Zaman keşke 16K ya bulsakda yesek bi 5060TI :D Şuan elimdeki bütçeye en iyi 9060XT gidiyor
kasım indirimlerini takip et belki 16k olmasada 19k ya yakalayabilrisin 5060ti 16gb
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

550W ile 3060 kullandım niye zorlasın. 3060 170W 5060Ti 180W zaten.
zaten dlss ve mfg açtıgında elektrik tüketimi büyük düşüyor yakmıyor bile kart

hocam driver desteğini değil, oyun çıktığı zaman direkt oyuna özel optimizasyonun yapılmayacağı söyleniyor sanki

hocam driver desteğini değil, oyun çıktığı zaman direkt oyuna özel optimizasyonun yapılmayacağı söyleniyor sanki
Driver destegi bitti amd nin son sürücüsünü kurdugunuz anda kartı bakım moduna alıyor amd nin sadece kritik güvenlik açıgı çıkarsa bu kartlara onun güncellemesini vericek yoksa karta artık driver gelmeyecek

AMD, en son sürücü güncellemesiyle birlikte Radeon RX 5000 Serisi ve 6000 Serisi ekran kartlarını “bakım moduna” aldığını ve bu kartların artık yeni teknolojilerden ziyade temel destek alacağını doğruladı.

Şirket Tom’s Hardware’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“En yeni GPU’larımız için yeni ve geliştirilmiş teknolojileri optimize etmeye ve sunmaya odaklanmak amacıyla, AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 sürümü Radeon RX 5000 Serisi ve RX 6000 Serisi ekran kartlarını (RDNA 1 ve RDNA 2 mimarileri) bakım moduna almıştır.”

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı ekran kartlarının kritik güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri almaya devam edeceğini, ancak yeni özelliklerin (örneğin son Battlefield 6 güncellemesi gibi) yalnızca Radeon RX 7000 ve RX 9000 serilerine sunulacağını belirtti.

bende rx6700 var hala oyunlarda canavar gibi çalışıyo, o tarz bi hata yapmaz amd, nvidia bi seri çıkarttımı rtx dlss muhabbetlerini bile önceki seriye getirmeyerek ilerlemişti 1 yıl civarı vardı kartlar arasında ben sanmıyom üzmez bizi amd

Driver destegi bitti amd nin son sürücüsünü kurdugunuz anda kartı bakım moduna alıyor amd nin sadece kritik güvenlik açıgı çıkarsa bu kartlara onun güncellemesini vericek yoksa karta artık driver gelmeyecek

AMD, en son sürücü güncellemesiyle birlikte Radeon RX 5000 Serisi ve 6000 Serisi ekran kartlarını “bakım moduna” aldığını ve bu kartların artık yeni teknolojilerden ziyade temel destek alacağını doğruladı.

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı ekran kartlarının kritik güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri almaya devam edeceğini, ancak yeni özelliklerin (örneğin son Battlefield 6 güncellemesi gibi) yalnızca Radeon RX 7000 ve RX 9000 serilerine sunulacağını belirtti.
bakım modu ne oluyo acaba, ben en son 2ay öncemi ne güncellemiştim

bende rx6700 var hala oyunlarda canavar gibi çalışıyo, o tarz bi hata yapmaz amd, nvidia bi seri çıkarttımı rtx dlss muhabbetlerini bile önceki seriye getirmeyerek ilerlemişti 1 yıl civarı vardı kartlar arasında ben sanmıyom üzmez bizi amd
rtx dlss nasıl getirsin yapay zeka çipi yoktu 1000 serisinde amd de getirmedi fsr 4.0 ı öncekisine çünkü yapay zeka çipi yoktu yazılımla olmuyor o işler üstüne resmi açıklama var ortada amd öyle hata yapmaz demek ne onu anlayamadım.

bakım modu ne oluyo acaba, ben en son 2ay öncemi ne güncellemiştim
Ekran kartında “bakım modu” (maintenance mode), üretici firmanın o kart serisine artık yeni özellik veya büyük performans güncellemeleri sunmayacağını, yalnızca kritik hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları yayınlayacağını ifade eder.

Basitçe:

Kart hâlâ desteklenir ama artık “geliştirilmez.”

🔧 Detaylı açıklama:

Bir ekran kartı bakım moduna alındığında:

1. Yeni teknolojiler eklenmez
    • Örneğin yeni oyunlar için özel optimizasyonlar veya sürücüdeki yeni AI/FSR/Anti-Lag özellikleri o kartlara gelmez.
  2. Performans artışı beklenmez
    • Güncel oyunlarda sürücü kaynaklı FPS artışları genellikle sadece aktif destek alan yeni kartlarda olur.
  3. Hata ve güvenlik düzeltmeleri devam eder
    • Çökme, uyumsuzluk veya ciddi güvenlik açığı varsa düzeltme yayınlanabilir.
  4. Uzun vadede destek tamamen kesilebilir
    • Birkaç sürüm sonra bu kartlar tamamen “EOL” (End of Life / Ömür Sonu) durumuna geçer.

💡 Örnek:

AMD, Radeon RX 5000 ve 6000 serilerini (RDNA 1 ve RDNA 2) 2025 itibarıyla bakım moduna aldı.
Yani:

• Yeni sürücü çıkacak ama bu kartlar için sadece hata düzeltmeleri yapılacak,
  • Yeni oyunlara özel optimizasyonlar sadece RX 7000-9000 serisi gibi yeni GPU’lara gelecek.

rtx dlss nasıl getirsin yapay zeka çipi yoktu 1000 serisinde amd de getirmedi fsr 4.0 ı öncekisine çünkü yapay zeka çipi yoktu yazılımla olmuyor o işler üstüne resmi açıklama var ortada amd öyle hata yapmaz demek ne onu anlayamadım.

Ekran kartında “bakım modu” (maintenance mode), üretici firmanın o kart serisine artık yeni özellik veya büyük performans güncellemeleri sunmayacağını, yalnızca kritik hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları yayınlayacağını ifade eder.

Basitçe:

🔧 Detaylı açıklama:

Bir ekran kartı bakım modunaalındığında:

1. Yeni teknolojiler eklenmez
    • Örneğin yeni oyunlar için özel optimizasyonlar veya sürücüdeki yeni AI/FSR/Anti-Lag özellikleri o kartlara gelmez.
  2. Performans artışı beklenmez
    • Güncel oyunlarda sürücü kaynaklı FPS artışları genellikle sadece aktif destek alan yeni kartlarda olur.
  3. Hata ve güvenlik düzeltmeleridevam eder
    • Çökme, uyumsuzluk veya ciddi güvenlik açığı varsa düzeltme yayınlanabilir.
  4. Uzun vadede destek tamamen kesilebilir
    • Birkaç sürüm sonra bu kartlar tamamen “EOL” (End of Life / Ömür Sonu) durumuna geçer.

💡 Örnek:

AMD, Radeon RX 5000 ve 6000 serilerini (RDNA 1 ve RDNA 2) 2025 itibarıyla bakım modunaaldı.
Yani:

• Yeni sürücü çıkacak ama bu kartlar için sadece hata düzeltmeleri yapılacak,
  • Yeni oyunlara özel optimizasyonlar sadece RX 7000-9000 serisi gibi yeni GPU’lara gelecek.
kankam sağol bilgilendirme için

öyle hata yapmaz derken nvidia eski serilere özen göstermeyip tekme atıp yeni serilere geçerdi oldum olasıya unuturdu bi önceki nesli 4x nesle geçtiğinde 3x nesli tamamen rafa kaldırdı nerdeyse, amd en azından bi süre yaşatıyodu şimdi o da nvidia ile aynı kafaya girerse intel kalıcak ama onunda ne olduğu belli değil ama 2 büyük markada aynı zihniyete girerse amd nin kesin çöküşü olur bu biz çok iyi olduğu için değil fanboyluktan seviyoduk amd yi

Nvidia fanboylarını haklı çıkardılar gene. Allah belalarını versin ne diyeyim. Bu saatten sonra AMD ekran kartı almam da önermem de.

kankam sağol bilgilendirme için

öyle hata yapmaz derken nvidia eski serilere özen göstermeyip tekme atıp yeni serilere geçerdi oldum olasıya unuturdu bi önceki nesli 4x nesle geçtiğinde 3x nesli tamamen rafa kaldırdı nerdeyse, amd en azından bi süre yaşatıyodu şimdi o da nvidia ile aynı kafaya girerse intel kalıcak ama onunda ne olduğu belli değil ama 2 büyük markada aynı zihniyete girerse amd nin kesin çöküşü olur bu biz çok iyi olduğu için değil fanboyluktan seviyoduk amd yi
kral tamamda adam ekran kartı satarak para kazanıyor ya hani kapital düzende yeni özelligi geitrmezki şirket para kazansın bu arada dlss 4.0 tüm nvdia kartlarda var dlss den muhtaç degiller sadece 2000-3000 serisi frame gen ve mfg den 4000 ise mfg yok diger dlss özellikleri hepsi var üstüne hala driver destegi alıyor rtx kartlar

Son düzenleme:

Bakım modu nedir peki? Neden direkt desteği keseceğiz yerine bakım moduna alıyoruz dedi?

7000 serisi de alınmaz artık o zaman :D 8 serisi de yok 9'a da bulaşılmaz daha.

öyle hata yapmaz derken nvidia eski serilere özen göstermeyip tekme atıp yeni serilere geçerdi oldum olasıya unuturdu bi önceki nesli 4x nesle geçtiğinde 3x nesli tamamen rafa kaldırdı nerdeyse
hocam galiba markaları karıştırdınız. 2012de çıkan amd hd ekran kartlarının windows 10 driver desteği yoktu ben size o kadarını anlatayım.
windows 10 2015te çıktı.
karşılaştırmak gerekirse
2012de aldığım amd ekran kartının max windows 8.1 driveri var
2004te aldığım nvidia ekran kartının max windows 8.1 driveri var

dipnot: 6600gt ekran kartının windows 95 driveri bile var 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,375
Üyeler
183,788