RTX 2080 Undervolt Yardım Gerekli

brs97

80+
Reaksiyon skoru
31
Elimde rtx 2080 model ekran kartı var,overclock resimdeki şekilde yaptım fakat undervolt nasıl yapabileceğime dair bir fikrim yok ve yardıma ihtiyacım var bildiğim kadarıyla volt düşükken kazım performansından bir kayıp olmuyor hatta artış sağlanıyormuş.Yardımcı olabilecek varmıdır acaba ?

Ekler

• ov.png
    ov.png
    233.7 KB · Hit: 59
Volt düşürdüğünde kazım hızında artış olmaz, sen sadece daha az elektrik tüketerek aynı hız ile kazıyorsun, sadece elektrik faturanı azaltıyorsun.
Zaten Power Limit ile %70 seviyesine çekmişsin, bu zaten elektrik tüketimini düşürüyor. Ekstradan yapman gereken bir şey yok.

Şu an zaten core clock kısmışsınız, power limiti en düşüğe çekip deneyebilirsiniz.

Bunun dışında ekstra +%5'lik fark istiyorsan düzgün bir pool ve miner kullanır isen sağlayabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an zaten core clock kısmışsınız, power limiti en düşüğe çekip deneyebilirsiniz.
Power limit'i en düşüğe çeker ise performansta ciddi bir kayıp yaşar (Kazım hızı , MH/s).
Sen kendine göre oradaki %70'lik değeri +/- %1 oynamalar yaparak en uygun voltaj seviyesini bul. Eğer çok fazla düşürürsen kazım hızında da düşüş olacaktır.

Sınır çizgisini bul ve ona ayarla, ben %72'de kullanıyorum. 224V tüketimim var 3080 ile. Kazım hızım ise 95.5 MH/s

Bunun dışında ekstra +%5'lik fark istiyorsan düzgün bir pool ve miner kullanır isen sağlayabilirsin.

Power limit'i en düşüğe çeker ise performansta ciddi bir kayıp yaşar (Kazım hızı , MH/s).
Sen kendine göre oradaki %70'lik değeri +/- %1 oynamalar yaparak en uygun voltaj seviyesini bul. Eğer çok fazla düşürürsen kazım hızında da düşüş olacaktır.

Sınır çizgisini bul ve ona ayarla, ben %72'de kullanıyorum. 224V tüketimim var 3080 ile. Kazım hızım ise 95.5 MH/s

En düşüğe çekince %60 falan olacak.
Bir kayıp olacağını düşünmüyorum. Kayıp olursa geri %70 yapar zaten.

ethermine ve phoenix miner 5.5 c sürümünü kullanıyorum iyi midir? bunlar ?

ethermine ve phoenix miner 5.5 c sürümünü kullanıyorum iyi midir? bunlar ?
Bende ethermine kullanıyorum, phoenix kullanıyordum fakat daha sonra GMiner'a geçtim ekstra %2'lik verim için. Ama Phoenix de en iyi miner programlarından biri. (Phoenix ve GMiner arasında %1-2 lik fark var çok büyük değil)

Current kısmı ekran kartının sıcaklığı arttıkça artıyor,bilgisayarin bulundugu odada pencereyi üstten açarak odayı soğuttum birazcık bu seviye 30.1 e kadar düşüp ekran kartı sıcaklığı ise 59 lardan 55 lere kadar düştü.Bu currentin tam olarak Türkçe meali nedir ve bu ne işe yaramaktadır bilgisi olan varmıdır ?
AF597FDA-DEB4-4469-8DF2-E114974AE500.jpeg

Kazım performansında bellekleri OC'lamadıkça artış olmuyor diye biliyordum.
Elimde rtx 2080 model ekran kartı var,overclock resimdeki şekilde yaptım fakat undervolt nasıl yapabileceğime dair bir fikrim yok ve yardıma ihtiyacım var bildiğim kadarıyla volt düşükken kazım performansından bir kayıp olmuyor hatta artış sağlanıyormuş.Yardımcı olabilecek varmıdır acaba ?

Geri